به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید
نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خواص دارویی کنجد

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 1,273
اعتبار: 158
سپاس کرده: 1,366
سپاس شده: 3,573 در 812 موضوع

امتياز: 26,339.50

ارسال: #1
خواص دارویی کنجد
خواص دارویی کنجد

تاریخ مصرف کنجد:

متجاوز از پنج هزار سال است كه انسان به خواص معجزه آسای كنجد پی برده است . پهلوانان قدیم آنرا برای زیاد كردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان تركیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی می باشد .

هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قائلند و آنرا زیاد كننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آنرا در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور كه ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات می كنیم آنها كنجد و شیرینهایی كه با كنجد درست كرده اند خیر می نمایند وبدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن كنجد است .

خوردن این گیاه از قدیم درایران معمول بوده است ، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن كاری است كه الان هم بایستی معمول شود .

حلواسازان آنرا به كار می بردند كه متاسفانه امروز ترك شده است . روغن كنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول است .

شیر كوبیده ی آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را كم می كند و سودا را از بین می برد . آب برگ كنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیكوی دارد و برای این كار بایستی آب آن را با كوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید .

میوه این گیاه به صورت كپسول و محتوی دانه های كوچك و مسطح و بیضوی است كه دانه كنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است .

وطن اصلی كنجد هندوستان است كه از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . در حال حاضر چین بزرگترین تولید كننده كنجد در دنیا می باشد . هندوستان و حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند . در ایران نیز مقداری كنجد تولید می شود كه بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
تركیبات شیمیایی


كنجد دارای پروتئین ، ویتامین های B , D , E , F۱ و لسیتین (LECITHIN) می باشد . مقدار روغن آن در حدود ۵۰% است. روغن كنجد مركب از حدود ۷۰% اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیك اسید ،‌اولئیك اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیك و آراشیدیك اسید می باشد .

روغن كنجد یكی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریكای شمالی و كانادا به مقدار زیاد مصرف می شود ، زیرا این روغن نه تنها كلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلكه آن را كاهش نیز می دهد .

برای تهیه روغن كنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب كرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید . بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشك كرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می كنند . این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود . این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید كه به نام روغن گرم معروف است كه البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد .

تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دام ها به كار می برند . خصوصاً این تفاله از نظر داشتن مواد پروتئینی ، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است .

اگر می خواهید از روغن كنجد استفاده كنید دقت كنید كه روغن سرد باشد كه به نام FIRST COLD PRESSED”" معروف است ، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن كنجد خواص خود را از دست می دهند .
خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن


از نظر طب قدیم ایران، كنجد گرم است . كنجد بسیار مغذی است و در اكثر كشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بكار می رود . خواص مفید کنجد به شرح زیر است :

۱) برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.

۲) برای رفع قولنج كنجد را آسیاب كرده و با سركه مخلوط كنید و به مقدار نصف وزن كنجد ، مغز بادام پوست كنده را به آن اضافه كنید. سپس آنها را پودر كنید و هر روز به مقدار یك قاشق سوپ خوری از آن بخورید .

۳) كنجد گرفتگی صدا را از بین می برد .

۴) نرم كننده معده و روده است.

۵) كره كنجد كه در كانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده می باشد ، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.

۶) برگ كنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.

۷) ارده نرم كننده معده و روده هاست.

8) كنجد فشار خون بالا را كاهش می دهد.

۹) كنجد ضد رماتیسم است.

۱۰) برای رفع ناراحتی كیسه صفرا مفید است.

۱۱) دم كرده برگ كنجد، اسهال خونی را برطرف می كند.

۱۲) روغن كنجد برای رفع تنگی نفس ، سرفه خشك و زخم ریه مفید است.

۱۳) روغن كنجد سوزش ادرار را رفع می كند.

۱۴) از روغن كنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده كنید.

۱۵) كنجد با تمام فوایدی كه دارد برای معده ی ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است . این گونه اشخاص باید آن را با عسل وسركه بخورند .
ویتامین F چیست؟

ویتامین F یک اسید چرب ضروری است که باعث تشکیل لایه هایی در پوست می شود که از سلول های پوستی محافظت و از خشکی و خرابی پوست جلوگیری می کند. همچنین باعث انتقال سایر ویتامین ها در پوست می شود.

كنجد؛ تقویت‌كننده مو
هرچند نانوایی‌ها امروزه با پاشیدن چند دانه كنجد مشتریان خود را با عنوان نان كنجدی فریب می‌دهند، اما اگر خوردن كنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهید، موهایی پرپشت و مقاوم خواهید داشت.
متخصصان تغذیه می‌گویند روغن كنجد علاوه بر تقویت موها، برای رفع تنگی نفس، سرفه خشك و زخم ریه هم مفید است. همچنین سوزش ادرار را برطرف می‌كند.

دم‌كرده برگ كنجد هم اسهال خونی را درمان می‌كند و خوردن این دانه گیاهی برای رماتیسم، فشار خون بالا و ناراحتی كیسه صفرا مفید است.

در طب سنتی برای رفع قولنج، كنجد را آسیاب و با سركه مخلوط می‌كردند و با افزودن مغز بادام پوست‌كنده هر روز به مقدار یك قاشق سوپخوری میل می‌كردند.
ارده كنجد به همراه خرما غذایی مقوی برای رشد كودكان و همچنین كارگران یدی است. این دانه‌های ریز سفید و سیاه، قوای جنسی را تقویت می‌كند و نرم‌كننده معده و روده‌هاست.

خوردن یك قاشق غذاخوری كنجد موجب تامین ۱۴ درصد از نیاز كلسیم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند كردن ناخن‌هایشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخن‌هایشان محكم‌تر شده و ترك و شكنندگی بر روی این عضو كه جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی‌‌شود.
به علاوه مصرف ۲ قاشق غذاخوری آن رساندن ۵ میلی‌گرم روی را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخن‌ها آسان می‌كند.

شاید بدانید كه كمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آكنه را كمتر می‌كند و از نازك شدن موها جلوگیری می‌كند و مانع ریزش موها خصوصا در خانم‌ها می‌شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می‌توان از خواص ضدچروك و سفیدكنندگی (ضدلك) این ویتامین استفاده كرد.

چربی های موجود در کنجد

حتما می‌دانید كه كنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است كه در ساختمان پوست به عنوان یك جز اصلی محسوب می‌شوند و در صورتی كه كمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود پوست كاملا یكنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد و جالب است بدانید كه وجود همین چربی‌هاست كه اگر با یك منبع پروتئینی دریافت شود (كنجد به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشكی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری می‌كند و موجب راحتی افرادی می‌شود كه سال‌هاست از خشكی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهای خشكشان می‌هراسند.

امروزه از روغن كنجد خصوصا كنجد سیاه در تهیه انواع فراوده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصا محصولاتی كه برای رفع انواع خشكی‌ها تجویز می‌شوند استفاده می‌شود.

معمولا در تركیب انواع كرم‌ها و ماسك‌ها و شامپو‌های ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسكی كه با روغن كنجد تهیه می‌شود و برای تقویت موهای خشك و آسیب‌پذیر توصیه می‌شود آشنا می‌كنیم.
قبل از هر چیز باید بگوییم كه شما می‌توانید از این ماسك بسته به موهایتان هفته‌ای ۱تا۲ بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده كنید.

مواردی كه در تهیه این ماسك استفاده می‌شوند شامل:
روغن كنجد۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم‌مرغ۱ عدد
شیر۲ قاشق مربا خوری
آرد جوانه گندم۲ قاشق غذا خوری
ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسك را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و كاملا با دو دست ماساژ دهید. هر قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسان‌تر نفوذ می‌كنند.

سپس با گذشت ۱۰ دقیقه آنها را با آب ولرم آبكشی نمایید. در ضمن اگر می‌خواهید مقدار زیادی از كنجد خام را به مدتی بیش از یك سال نگهداری كنید باید آن‌را در داخل ظرف شیشه‌ای خشك و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید.

همیشه به خاطر داشته باشید كه در تكرار هر توصیه و عادتی زیاده‌روی نكنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصین مهم تلقی شود.

نکاتی جالب از کنجد:

مخلوط كردن برگ كنجد با حنا جهت مشكی كردن مو نیز نتایج نیكو دارد و نیز جوشانده برگ آن برای دراز شدن و مشكی شدن مو نافع است .

روغن كنجد برای جلای مو بسیار مفید و بهترین روغنهاست . دهاتیهایی كه هنوز روغن كنجد می خورند عمر زیادتری می نمایند و تا هشتاد سالگی تقریبا جوان هستند . برای اولین بار چند دانشمند فرانسوی در تركیه به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده و مصرف آنرا در اروپا معمول كردند و امروز غذاهای اختصاصی از آن می سازند و می فروشند و اكنون تركیبی از آن به نام تامینا معروف می باشد ودر فرانسه معمول است . تامینا لغتی است تركی به معنی كنجد و تركیبی از آن است .

در سال ۱۹۲۴ یك دانشمند آمریكایی كه درهند به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده بود یك سلسله امتحانات علمی را درباره آن شروع نمود و به این موضوع پی برد كه این گیاه دارای مواد سفیده ای و چربی است و از همه مهمتر اینكه مواد سفیده ای این گیاه به طور خام نیز قابل هضم است و دارای پانزده نوع مواد سفیده ای است و برای كسانی كه نمی خواهند گوشت بخورند خوردن آن تقریبا واجب است و می توان آن را گوشت گیاهی نامید . لسیتین این گیاه حتی از باقلای هندی بیشتر است .

لسیتین چربی فسفر داری است كه وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را دارد ؛ و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارد . تقویت قوه حافظه بشر احتیاج زیادی به این ماده دارد و تقریبا ۲۸ درصد مغز از لسیتین ساخته شده است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات ازاین ماده دارد و سر موفقیت بشر و پیشرفت آن در عالم تمدن مرهون همین لسیتین است كه در گوشت و زرده ی تخم مرغ و گیاههایی مانند : باقلای چینی ، ماش ، قره ماش ، خرفه ، و كنجد وجود دارد .

در امتحانات تشریحی ثابت شده كه بیماران فكری در اعصابشان مقدار لسیتین پایین آمده است و در نتیجه خوردن اكسیر لسیتین یه سرعت معالجه می شوند ، كلیمی ها كنجد زیاد می خورند و زیاد زیرك می باشند. كنجد معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای ؛ منیزیم، كلسیم ، آهن ، سیلیس ، آلومینیوم ، كورم ، مس ، نیكل ، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است . اثر كنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامینهای زیاد آنست مخصوصا ویتامینهای ب و ویتامین های ف كه فراوان دارد .

برتر از همه داروها

غذایی كه بر هر دارویی ترجیح دارد كنجد است كه تقریبا بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست . لذا یك غذای قیمتی و پر ارزش برای انسان متمدن است . دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد .

قوت ، جوانی ، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد . طعم گوارای آن مورد توجه شكم پرستان می باشد و به خوبی آسانی برای انسان در هر سنی كه باشد قابل هضم است . كنجد برای زن ، مرد ، بزرگ و كوچك برای ادامه ی حیات و طول عمر مفید است ، اثر آن در تعویض سلولهای كهنه ی بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفكر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند : سرطان ، سل ، كم خونی بی نظیر می باشد . در زندگانی جدید كه فكر بشر بیش از سایر اعضای بدن او به كار می رود كنجد از نان واجبتر است .

خلاصه كنجد غذای كسانی است كه می خواهند عمر زیاد توام با سلامتی داشته باشند . بهترین وسیله راحتی و بیمه كننده جوانی شما كنجد است .

منبع : پزشكان فارسی زبان

امضا كاربر
سایت اف دی ال جامعه ای اطلاعاتی برای منو تو

جمعه ۱۸ مرد ۱۳۸۷ ۰۲:۱۱ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
2 کاربر به دلیل این ارسال از شهرام سپاسگزاری کرده اند. محمد, Mohammadd
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1396.