به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید

تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان / انجمن تفریح و سرگرمی / تالار تفریح و سرگرمی / دانستنيها v / تفاوت خاويار مصنوعي با خاويار طبيعي

نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تفاوت خاويار مصنوعي با خاويار طبيعي

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,047 در 1,516 موضوع

امتياز: 1,262.27

ارسال: #1
تفاوت خاويار مصنوعي با خاويار طبيعي
ايرنا:در سال هاي اخير تهيه خاويار مصنوعي در كشورهاي اسپانيا، روسيه و ژاپن رونق پيدا كرده و بيشتر متكي بر تهيه محصولي مشابه خاويار تاس ماهيان و آزاد ماهيان بوده است.
موسسه تحقيقات شيلات ايران با ارسال نمابري به گروه علمي ايرنا تفاوت هاي اينگونه خاويارهاي مصنوعي با خاويار طبيعي را جهت آگاهي مردم اعلام داشته است.

اين گزارش حاكي است: از تخم هاي منجمد ماهي آزاد و ماهي هرينگ نيز خاويار تهيه مي نمايند كه مجموع توليد اين نوع خاويار حدود ‪ ۱۰۰‬تن در سال بوده كه ‪ ۲۵‬تن از آن به كشورهاي مختلف صادر مي شود.
در تكنولوژي ساخت خاويار مصنوعي، تمامي تخم ها را به شكل خميري در آورده و پس ازاضافه كردن ژلاتين به آن و تنظيم ويسكوزيته آن وسپس از قطرات توپي شكل به قطر دو تا سه درست مي نمايند.
براي اجراي مرحله اخير يك ماشين مولتي نوزل به كار مي برند كه با اشعه مادون قرمز كار مي كند عمل آوري در آب نمكي كه طعم خاويار به آن داده شده انجام مي گيرد.
خشك كردن محصول برحسب خصوصيات آن انجام و سپس بسته بندي و
پاستوريزاسيون آن به اجرا گذاشته مي شود.
كمپاني ‪ EUROPROM‬در كشور روسيه از سال ‪ ۱۹۹۷‬توليد خاويار مصنوعي از ماهيان خاوياري و سالمون با نام ‪ TEZAR CVIAR‬را آغاز كرده و براي ساخت خاويارهاي فوق طبيعي ماهي، روغن زيتون، پكتين، انواع ادويه جات، ماده نگهدارنده، سديم بنزوات و رنگ مصنوعي استفاده مي كند.
مدت ماندگاري خاويارهاي مصنوعي در دماي صفر تا سه درجه سانتي گراد پنج ماه است.
هدف از انجام اين بررسي مشخص كردن تفاوت هاي كيفي و ارزش غذايي خاويارهاي مصنوعي در مقايسه با خاويارهاي طبيعي و همچنين حفظ جايگاه خاويار ايران در بازارهاي داخي جهت صادرات است.

در اين بررسي از خاويارهاي وارداتي كه در دو گروه به شكل خاويار سوروگا و سالمون به طور مصنوعي يا سنتتيك توليد شده يود نمونه برداري و آزمايشات ارگانولپتيك، شيميايي و مولكولي به انجام رسيد.

نتايج بررسي نشان داد كه خاويارهاي بررسي شده غير طبيعي بوده و به طور سنتتيك توليد شده و از لحاظ كيفيت ارگانولپتيك، شيميايي كاملا با خاويارهاي طبيعي متفاوت بوده و تمام مقادير ان بسيار كمتر بوده است.

همچنين بررسي ها نشان داد خاويارهاي مصنوعي از طريق مواد افزودني و در قالب خاويار مصنوعي توليد شده و به محض قرار گرفتن در شرايط گرما از لحاظ ظاهري شكلي ناپايدار به خود گرفته و به ژله تبديل مي شوند.

طعم و مزه خاويارهاي مصنوعي مانند اسانس هاي مصنوعي بوده و با طعم خاويار طبيعي كاملا متفاوت است از لحاظ دانه بندي برخلاف خاويار طبيعي كه شكل بيضي يا گرد دارند خاويارهاي فوق اشكال چند وجهي داشته و به صورت توده ژله اي مي باشد.

نتايج بررسي مولكولي نيز نشان داد كه بر خلاف خاويار طبيعي، خاويار مصنوعي فاقد ماده وراثتي يا ‪ DNA‬است و بر روي ژل الكتروفورز آثاري از ماده وراثتي مشاهده نمي شود

امضا كاربر
سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۸۹ ۰۳:۰۵ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1397.