به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید
نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خواص درمانی هندوانه

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 947
اعتبار: 24
سپاس کرده: 2,123
سپاس شده: 1,792 در 913 موضوع

امتياز: 202.50

ارسال: #1
خواص درمانی هندوانه
هندوانه_water melon
هندوانه بومي آفريقاست ولي در اغلب مناطق دنيا كاشته مي شود. در ايران نژادهاي مختلف آن در اغلب مناطق كشور كشت مي شود.
تركيبات غذايي_شيميايي هندوانه
آب هندوانه: ويتامينهاي (آ-A)،(ث-C)،(ب-B)،(ب2-B2)،(پ پ-PP)،پروتئين،چربي،قند،كلسيم،آهن،فسفر،منيزيم،گوگرد،سديم،پتاسيم،سيترولين،كاروتن،ليكوپن،ليپوسين و سلنيوم.
دانه هاي هندوانه از نظر ويتامينهاي (آ-A) و (ث-C) ضعيف است ولي منبع غني از پكتين،روي، ويتامين(اي-E) و چربيهاي ضروري مي باشد كه در جلوگيري از پيري زودرس سلولهاي پوست نقش مهمي را ايفا مي كنند.
خواص غذايي_دارويي هندوانه
طبيعت هندوانه سرد و تر است.(مفيد براي افراد لاغر و گرم مزاج)
هندوانه تشنگي و عطش شديد را برطرف مي كند.
پس از مصرف آن، بدن از 3 طريق:ادرار،مدفوع و عرق سموم را دفع مي كند.به همين جهت خيلي زود شادابي و طراوت مخصوصي به انسان دست مي دهد.
هندوانه مقدار قابل ملاحظه اي ضد اكسيدان به نامهاي لايكوپن و گلوتاتيون دارد كه ضد سرطان پروستات و كمي نيز ضد باكتري و ضد لخته شدن خون است.
پتاسيم و ماده ي كوكوربوسيترين موجود در آن براي كاهش فشار خون مفيد است.
هندوانه منبع خيلي خوبي از آنتي اكسيدان كارتنوئيدي به نام ليكوپن مي باشد.ليكوپن يك رنگدانه شيميايي است كه باعث رنگ قرمز هندوانه مي شود و اثرات ضد اكسيداني قوي دارد.
اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكالهاي آزاد را خنثي مي كند.راديكالهاي آزاد مولكولهايي هستند كه باعث تخريب بسياري از بافتهاي بدن مي شوند كه عبارتند از:
1_باعث اكسيده شدن كلسترول شده در نتيجه كلسترول به ديواره ي رگهاي خوني مي چسبد و مي تواند باعث بروز حملات قلبي و سكته شود.
2_باعث انقباض و بسته شدن راه هاي تنفس و در نتيجه تشديد حملات آسم مي شود.
3_باعث افزايش التهاب ناشي از استئو آرتريت و آرتريت روماتوئيد مي شود،در نتيجه تخريب مفاصل را در اين شرايط بيشتر مي كند.
4_باعث آسيب سلولهاي روده و تبديل آنها به سلولهاي سرطاني مي شود.
5_ميزان ابتلا به سرطانهاي پروستات،سينه،ريه،رحم و سرطان روده ي بزرگ را افزايش ميدهد.
6_سبب آسيب DNA موجود در گلبولهاي سفيد خون مي شود.
ويتامين ث و بتاكاروتن بعنوان آنتي اكسيدان هاي قوي (كه هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، راديكالهاي آزاد را بدام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگيري مي كنند.
_به تنهايي يا با شير خشت بعنوان داروي خنكي براي بيماران مبتلا به تب و بيماريهاي عفوني و بر طرف كردن اخلاط بدن مفيد است
_هندوانه از لحاظ ويتامين هاي (ب)كه براي توليد انرژي لازم هستند غني است.
_آشاميدن آب هندوانه با سكنجبين براي درمان يرقان (زردي)،صفراي سوخته،كمك به هضم غذا،ازدياد ادرار و خرد كردن سنگ كليه مفيد است.
_مصرف آن با عسل و زنجبيل در قطع بلغم بسيار موثر خواهد بود.
_آب هندوانه زياد كننده ي شير بانوان است.
_هندوانه براي مبتلايان به نقرص و روماتيسم مزمن و كساني كه به نارسايي كبدي و بيماري هاي كبدي و كيسه ي صفرا مبتلا هستند مفيد است.
_هندوانه از بهترين عوامل تصفيه كننده ي خون است.
_اين ميوه مي تواند التهاب ناشي از بيماريهايي مانند آسم،آترواسكلروزيس،ديابت،سرطان روده و آرتروز را تسكين مي دهد.
_تخم هندوانه بوداده حاوي مواد غذايي مفيد و باارزشي است.
_مغز تخم هندوانه كرمهاي معده و روده را از بين مي برد.
_خوردن مغز تخم هندوانه به مقدار 35 گرم در روز براي درمان سوزش ادرار،زخم مثانه،زخم معده،خشونت سينه،اخلاط خوني،خونريزي ريه و تسكين سرفه مفيد است.
_مغز تخم هندوانه به هضم غذا كمك و سينه را نرم ميكند.
_مرباي پوست هندوانه براي دفع حرارت بدن و رفع تشنگي مفيد است و سرفه را درمان مي كند.
_مرباي پوست هندوانه براي ضعف معده، تقويت هاضمه،يبوست و درد سينه مفيد است.
_اشخاصي كه به وسواس مبتلا هستند، چنانچه روزانه مقداري مرباي پوست هندوانه را كه با عسل طبيعي تهيه شده است، بخورند حالت وسواس آنها به مرور برطرف خواهد شد.
_از خاكستر پوست هندوانه براي معالجه برفك و تاول هاي دهان استفاده مي شود.
_پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است.
تذكر:
1)برخلاف هندوانه شيرين و رسيده كه خواص فراوان داشته و آرام بخش نيز هست،خوردن هندوانه نارس مفيد نيستو انسان را ترسو مي كند.بايد توجه داشت كه هندوانه اولا"بر سر بوته رسيده باشد، ثانيا" بيش از حد معمول سرد نباشد، ثالثا" پس از بريدن آن، مدت زمان زيادي نگهداري نشود.اگر هر يك از 3 شرط رعايت نشود، پس از مصرف هندوانه ممكن است درد و تورم معده(گاستريت) ايجاد شود.
2)خوردن زياد هندوانه براي اشخاص سرد مزاج توليد درد مفاصل مي كند.در اين موارد خنثي كننده ي ضرر هندوانه، خوردن عسل يا قند يا گل قند و امثال آن است.
3)بهترين زمان خوردن هندوانه بين 2 وعده غذاست كه غذاي قبلي هضم شده باشد.خوردن هندوانه بلافاصله پس از غذا يا ناشتا بسيار مضر است و در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند.
سه شنبه ۹ شهر ۱۳۸۹ ۲۱:۲۷ عصر
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1397.