به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید

تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان / تالار عمومی / انجمن پزشکی ,آرایشی . بهداشتی / تالار پزشكي و بهداشتي / دانستنيهای پزشكی v / انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (1)

نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (1)

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #51
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
ورزشکاران علاقه ي زيادي به کسب اطلاعاتي در مورد

آنتي اکسيدان ها دارند، زيرا باعث افزايش توان آنها در حين ورزش و نيز ترميم بهتر بعد از ورزش مي شود. هدف از اين مقاله اين است که بدانيم آنتي اکسيدان ها چه نقشي در انجام فعاليت هاي ورزشي دارند.


ورزش و تخريب اکسيداتيو


ورزش هاي استقامتي 10 تا 20 برابر حالت عادي، مصرف اکسيژن را افزايش مي دهند که اين مسئله توليد راديکال هاي آزاد و در نتيجه تخريب عضلات و ساير بافت هاي بدن را افزايش مي دهد.

بنابراين چگونه يک ورزشکار مي تواند از خود بر عليه راديکال هاي آزاد ناشي از ورزش محافظت کند؟ آيا ورزشکاران بايد مقادير زيادي آنتي اکسيدان مصرف کنند؟

به دليل اينکه امکان اندازه گيري مستقيم راديکال هاي آزاد در بدن وجود ندارد ، دانشمندان با اندازه گيري محصولات فرعي ناشي از راديکال هاي آزاد ( مثل چربي هاي پراکسيد شده )، مقدار تأثير آنها را در بدن مي سنجند که روش علمي خاصي دارد.

ورزش و فعاليت بدني منظم سيستم دفاعي بدن را تقويت کرده و در برابر راديکال هاي آزاد ناشي از ورزش از بدن محافظت مي کند. اين تغييرات به آهستگي اتفاق مي افتد و بدن را نسبت به شرايط مختلف ورزشي عادت مي دهد. به همين دليل بايد به طور پيوسته و منظم ورزش کرد ، نه به طور دلخواه.

به عبارت ديگر انجام ورزش شديد در کساني که به طور منظم ورزش نمي کنند و به آن عادت ندارند، به دليل افزايش راديکال هاي آزاد سيستم دفاعي بدن را در هم مي شکند و باعث تخريب بافت هاي بدن مي شود.

مکمل دهي آنتي اکسيدان ها در ورزشکاران حرفه اي، يعني افرادي که بطور دائم و پيوسته ورزش مي کنند، موثر و مفيد است ، نه افرادي که بطور دلخواه و گاهي ورزش مي کنند.بنابراين کسي که در طي هفته فعاليت زيادي نداشته و بيشتر کارهاي او بصورت نشسته بوده ، اگر بخواهد آخر هفته، يک مرتبه در يک مسابقه ورزشي سنگين شرکت کند، اين ورزش بيشتر براي او ضرر دارد تا اينکه فايده داشته باشد.

عوامل مختلف زيادي در ميزان تخريب سلولي توسط راديکال هاي آزاد ناشي از ورزش دخالت دارند که شامل شدت ورزش، برنامه غذايي ورزشکار و نوع ورزش است.

آيا مکمل دهي آنتي اکسيدان ها مي تواند از تخريب عضلاني ناشي از ورزش جلوگيري مي کند يا ترميم بعد از ورزش را تقويت کند؟اگرچه مشخص است کمبود ويتامين ها باعث ايجاد مشکلاتي در تمرينات ورزشي و ترميم بعد از آن مي شود، ولي تأثير مکمل هاي آنتي اکسيداني در يک ورزشکار سالم با تغذيه مناسب، هنوز مورد بحث است. بيشتر مطالعات نشان داده که افزايش دريافت ويتامين E، بدن را در مقابل استرس اکسيداتيو ناشي از راديکال هاي آزاد مصون مي دارد. همچنين باعث ترميم بهتر و سريع تر بعد از ورزش مي شود. البته مقدار ويتامين E براي اين تأثير مشخص نيست.

اگر برنامه غذايي ورزشکار مناسب و متعادل باشد، به مقدار کافي

ويتامين E را تأمين خواهد کرد، ولي در بعضي افراد علاوه بر غذا، نياز به دريافت مکمل اضافي است. ولي هنوز تأثير ساير مکمل هاي آنتي اکسيداني بر بدن مشخص و ثابت نشده است.مکمل دهي ويتامين E نيز در ورزشکاران حرفه اي، يعني افرادي که بطور دائم و پيوسته ورزش مي کنند، توصيه مي شود، نه افرادي که بطور دلخواه و گاهي ورزش مي کنند.

مصرف چه مقدار مکمل کافي است؟
هر چند که تأثيرات مفيد آنتي اکسيدان ها بر سلامتي بدن ثابت شده، ولي توصيه نشده است که حتماً مکمل آنها را دريافت کنيد. به همين دليل مقدار آنها نيز مشخص نيست.در ابتدا تصور مي کنيد مکمل هاي آنتي اکسيداني بي ضرر هستند ، ولي بعدها متوجه خواهيد شد که دريافت دوز بالا و طولاني مدت اين مکمل ها براي سلامتي بدن مضر است و باعث ايجاد مسموميت ويتاميني در بدن مي شوند.

ويتامين C و بتاکاروتن در مقادير طبيعي خود در بدن نقش آنتي اکسيداني دارند، ولي مقادير بالاي آنها خود زمينه ساز اکسيداسيون خواهد بود.

توصيه مي کنيم هيچ گاه خود سرانه و بدون مشورت با پزشک ، مکمل هاي ويتاميني يا مواد معدني را مصرف نکنيد چون ممکن است عوارض سوئي براي سلامتي شما داشته باشند.دريافت مقدار زياد يک ماده مغذي ( ويتامين يا املاح ) به صورت مکمل ، بدون اطلاع از تمامي اثرات آن باعث به هم خوردن تعادل بدن خواهد شد.

توصيه هاي مهم:
1- يک برنامه ورزشي منظم و پيوسته داشته باشيد و روزانه حداقل 5 واحد سبزي يا ميوه مصرف کنيد. اين کار باعث تقويت سيستم آنتي اکسيداني ( دفاعي ) بدن شما مي شود و با دريافت ميوه و سبزي ، مواد لازم براي اين سيستم فراهم مي شود.

2- افراد کم تحرک نبايد بطور ناگهاني ورزش شديدي را انجام دهند. چون اين کار باعث افزايش استرس اکسيداتيو در آنها مي شود. استرس اکسيداتيو يعني تخريب عضلاني ناشي از افزايش راديکال هاي آزاد در بدن بعد از يک فعاليت شديد و ناگهاني.

3- هرگز بيش از حد مکمل مصرف نکنيد.

4- ورزشکاران حرفه اي براي فعاليت هاي شديد ورزشي يا مسابقات، تحت نظر پزشک، مي توانند مکمل ويتامين E را چندين هفته قبل و بعد از مسابقه مصرف کنند ( به مقدار 100 تا 200 واحد بين المللي که 10 برابر ميزان RDA* است ).

5- همواره مراقب توصيه هاي FDA** ( اداره غذا و دارو ) در مورد مکمل مصرفي خود باشيد.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۶:۵۹ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #52
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
شير و ديگر غذاهاى غنى از كلسيم حتماً بايد در رژيم غذايى كودكان گنجانده شود، زيرا كلسيم باعث استحكام و سلامت استخوان ها مى شود. اما بيش از 85درصد دختران و 60درصد پسران بين 9 تا 18 سال مصرف روزانه 1300 ميلى گرم كلسيم را ناديده مى گيرند و بدان اهميتى نمى دهند. كلسيم چه كارى در بدن انجام مى دهد؟ در خلال دوران كودكى و نوجوانى و جوانى بدن از كلسيم و مواد معدنى براى ساخت استخوان هاى مستحكم استفاده مى كند. پروسه اى كه در پايان دوران نوجوانى تكميل مى شود.
كلسيم استخوان ها در دوران جوانى و ميانسالى شروع به كاهش مى كند بخصوص اين اتفاق در خانم ها بيشتر رخ مى دهد. كلسيم نقش مهمى را در انقباض ماهيچه ها كه وظيفه انتقال پيام ها را در بين عصب ها و آزادكردن هورمون ها برعهده دارند، ايفا مى كند چنانچه سطح كلسيم خون كم باشد براى تنظيم و عملكرد سلولها كلسيم از استخوان ها گرفته مى شود وقتى كودكان در دوران كودكى كلسيم كافى مصرف كنند و فعاليت هاى ورزشى و فيزيكى را نيز تا دوران نوجوانى انجام دهند در دوران جوانى و ميانسالى زندگى خود را با بدنى همراه با استخوان هاى مستحكم ادامه مى دهند. بدن كودكان نوپاى 1 تا 2 سال روزانه 500 ميلى گرم كلسيم و 4 تا 8 سال روزانه 800 ميلى گرم و 9 تا 18 سال روزانه 1300 ميلى گرم كلسيم نياز دارد.

منابع غنى از كلسيم: البته شير و ديگر محصولات لبنى بهترين منابع كلسيم هستند. اما محصولات سويا، آب پرتقال و برنج نيز منابع خوبى از كلسيم هستند. البته هشدارهايى در مورد مصرف كلسيم وجود دارد. به طور مثال كودكان زير يك سال نبايد از تمام محصولات شيرى يا شير پرچرب استفاده كنند زيرا احتمال آلرژى در آن ها وجود دارد، كودكان بين 1 تا 2 سال براى رشد طبيعى و تحولات مغز بايد از شير پرچرب استفاده كنند. اما بعد از سن دو سالگى شير كم چرب يا بدون چربى براى آن ها مناسب است.

اما يك خبر خوب اين است كه تمام انواع شيرها، از كم چرب، پرچرب تا بدون چربى همه داراى ميزان يكسان كلسيم هستند. كودكانى كه نسبت به شير دچار آلرژى مى شوند: پروتئين هاى موجود در شير ممكن است عكس العمل هاى آلرژيك در برخى از افراد ايجاد كند. كاسئين «Casein» مهمترين پروتئين موجود در شير گاو است كه 80 درصد شير گاو را تشكيل مى دهد، چنانچه كودك شما نسبت به اين شير آلرژى داشت با مشورت پزشكش از مواد جايگزين مثل پروتئين سويا، سبزيجات، برنج، پورينگ، دسرهاى مخصوص براى تأمين كلسيم مورد نياز استفاده كنيد. گياهانى كه داراى برگ هاى سبز تيره هستند، كلم بروكلى و غلات نيز منابع غنى اى از كلسيم هستند. كودكان و مشكلات مربوط به لاكتوز: كودكانى كه دچار عدم توانايى در هضم لاكتوز هستند و آنزيم هاى روده اى خاص را كه به هضم شكر اين محصولات لبنى كمك مى كند، به ميزان كافى ندارند، ممكن است پس از نوشيدن شير يا ديگر محصولات لبنى دچار درد شكم و اسهال شوند. بنابراين بايد از محصولاتى كه لاكتوز كمى دارند مثل «پنير چدار» و ماست استفاده كنند زيرا هضم آن ها آسانتر است و مشكلى براى آنها ايجاد نمى كند.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۶:۵۹ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #53
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
واناديوم يك عنصر معدني اصلي كمياب است. ميزان متفاوتي از اين ماده در خاك و در بسياري از غذاها وجود دارد. همچنين اين ماده در نتيجه سوختن نفت خام با محصولات آن در هواي تنفسي ما وجود دارد. در اواخر قرن اخير حدس زده شده است كه واناديوم در درمان بسياري از بيمايها مفيد باشد اما مصرف آن در مقادير زياد باعث مسموميت مي شود. واناديوم براي ايجاد و رشد دندان و استخوان ضروري است. تري گليسريد و كلسترول بالا در خون، تنظيم نبودن قند خون (براي مثال ديابت يا كاهش قند خون) و بيماريهاي كليوي و قلبي باعث كم شدن شديد واناديوم بدن مي شود. به هر حال اثرات ناشي از كمبود واناديوم در انسان مطالعه نشده است.
موارد استفاده
واناديوم باعث تنظيم قند خون (ديابت شيرين نوع يك و دو) در حيوانات آزمايشگاهي ميشود اگر چه اين مطالعه بر روي هيچ انساني انجام نشده است.
ميزان زياد واناديوم باعث تقويت استخوان و دندان ها در حيوانات آزمايشگاهي ميشود.
مطالعات انجام شده قادر به مشخص كردن قطعي تأثيرات مثبت واناديوم نيست (براي مثال در ساختمان بدن)
واناديوم باعث كاهش كلسترول در حيوانات آزمايشگاهي ميشود.
شيوع بيماري قلبي در نواحي از دنيا (مانند آمريكاي جنوبي) كه خاك آن محتوي واناديوم بالايي است، كمتر است، با اينحال هيچ علتي بين ارتباط اين دو مطلب ثابت نشده است.


منابع غذايي
بهترين منبع واناديوم عبارت است گل آفتابگردان، گلرنگ (كاجيره)، ذرت و روغن زيتون،علف هفت بند، جودوسر، جعفري، برنج، لوبيا سبز، هويج، كاهو، فلفل و شويد تنها 5 درصد از واناديوم جذب بدن مي شود و بيشتر آن از طريق مدفوع دفع مي شود. مكمل هاي واناديوم در صورت نياز، كمياب هستند. خوردن هر كدام از غذاهاي نامبرده در بالا مخصوصاً روغن سبزيجات، ميزان كافي واناديوم را به بدن مي رساند. بعضي از متخصصين استفاده از مكمل هاي واناديوم را تا مشخص نشدن آثار آن بر بدن توصيه نمي كنند.


اشكال ديگر
واناديوم در چند شكل وجود دارد: واناديل و وانادات.

سولفات واناديل شايعترين شكل موجود در مكمل هاي غذايي است. به خاطر سميت اين تركيب، بيشتر متخصصان معتقدند كه واناديوم بايد به عنوان يك دارو در نظر گرفته شود نه يك مكمل غذايي.


نحوه مصرف
ميزان مصرف روزانه واناديوم 30 تا 60 ميلي گرم به صورت قرص.


موارد احتياط
مطالعه بر روي حيوانات، كارآيي يا تأثير واناديوم را بر بروي بدن انسان ثابت نكرده است.
سطح بالاي واناديوم در بدن مي تواند باعث اختلال دو قطبي (افسردگي- مانيك) شود.
سطح بالاي واناديوم مي تواند باعث بعضي از بيماريهاي كليوي و استخوان شود.


تداخل هاي احتمالي
اثرات واناديوم توسط بعضي از داروهاي مورد استفاده در روانپزشكي (براي مثال فنوتيازين ها، مهار كننده هاي مونوآمينواكسيداز).

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۶:۵۹ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #54
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
سلامتي يک نفر از هر ده نفري که مقادير بيش از حد ويتامين را دريافت مي کنند، در معرض خطر است. بنابراين شما نه تنها پول خود را جهت خريد ويتامين هايي که نياز نداريد تلف مي کنيد، بلکه در معرض بيشتر خطر حملات قلبي و برخي سرطان ها نيز قرار مي گيريد.

کساني که بيش از اندازه مکمل هاي ويتاميني استفاده مي کنند، در معرض بيشتر خطر حملات قلبي و سرطان قرار مي گيرند.دانشمندان طي تحقيقات به اين نتيجه رسيده اند که دريافت بيش از حد قرص هاي مولتي ويتامين نمي تواند از حملات قلبي يا سرطان جلوگيري کند. ولي شواهدي وجود دارد که دريافت بيش از اندازه آنتي اکسيدان ها، مي تواند باعث حملات قلبي شود.

در همين زمينه گروهي از بيماران قلبي مورد مطالعه قرار گرفتند. در اين تحقيق، گروه هدف افرادي بودند که مبتلا به عارضه قلبي بودند و HDL (کلسترول خوب) خون آنها پايين و LDL (کلسترول بد) خون آنها نرمال بود .

در اين بررسي مشاهده شد افرادي که ويتامين هاي A ، E، C و آنتي اکسيدان ها را به مدت سه سال دريافت مي کردند بهتر نشدند. اما در کساني که داروهاي پايين آورنده کلسترول و نياسين را به همراه يکديگرمصرف مي کردند کاهش قابل توجهي در حملات قلبي و گرفتگي عروق مشاهده شد؛ همچنين در حدود 42 درصد سطح HDL خون آنها افزايش يافت.

مصرف ويتامين ها و ترکيبات آنتي اکسيداني به همراه داروهاي پايين آورنده کلسترول ، مانع از اثر اين داروها در جلوگيري از حملات قلبي مي شود.گروهي که داروي پايين آورنده کلسترول، نياسين و آنتي اکسيدان ها را دريافت مي کردند، هيچ بهبودي نيافتند.

اين گروه از افراد داراي HDL کمتر بودند و درنتيجه بيشتر دچار حملات قلبي مي شدند. در اين بررسي، گروه مورد مطالعه، IU800 ويتامين E (دو برابر مقدار توصيه شده)، 1000 ميلي گرم ويتامين C (10 برابر مقدار توصيه شده)، 25 ميلي گرم بتاکاروتن (بتاکاروتن پيش ساز ويتامين A دربدن است؛ اين مقدار، چهار برابر مقدار توصيه شده است)، و 100 ميکروگرم سلنيوم (دو برابر مقدار توصيه شده) دريافت کردند.

مصرف بيش از حد مواد آنتي اکسيداني باعث مي شود سيستم ايمني نتواند سلول هاي سرطاني را از بين ببرند.افراد سيگاري که از مقادير زياد ويتامين A استفاده مي کنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان ريه هستند. افرادي که داراي پوليپ در روده بزرگ خود هستند، با دريافت مقادير بيش از حد قرص هاي حاوي ويتامين E در معرض افزايش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.

حيات سلول هاي سرطاني به ترکيبات اکسيداني حاصل از عکس العمل هاي شيميايي درون بدن وابسته است. همچنين اين سلول ها، آنتي اکسيدان ها را درون ديواره هاي خود مي¬برند و از آنتي¬اکسيدان ها جهت محافظت در برابر سيستم ايمني که سعي در از بين بردن سلول هاي سرطاني دارد، استفاده مي کنند. بنابراين زماني که شما بيش از حد آنتي¬اکسيدان دريافت مي¬کنيد، اين دريافت بيش از اندازه، سلول¬هاي سرطاني را در برابر سيستم ايمني که قصد نابود کردن آنها را دارد محافظت مي¬کند.

نکته : دفعه بعد که خواستيد مقادير زيادي ويتامين مصرف کنيد، به خاطر داشته باشيد که هيچ دليلي براي اين که مصرف بيش ازاندازه قرص¬هاي مولتي¬ ويتامين از حملات قلبي و سرطان جلوگيري مي¬کند وجود ندارد؛ ولي شواهدي دال بر اين که مصرف بيش از اندازه مولتي¬ ويتامين¬¬ها خطر حملات قلبي و سرطان ها را افزايش مي دهد وجود دارد.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۶:۵۹ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #55
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
نتايج يک مطالعه نشان مي دهد کمبود منيزيم در برنامه غذايي مي تواند باعث افزايش احتمال بيماي قلبي عروقي شود. محققان با استفاده از سي تي اسکن هاي قفسه سينه 2977 زن و مرد ، سطوح کلسيم عروق کرونر آنها را مرود ارزيابي قرار دادند. آغاز مطالعه زماني بود که شرکت کنندگان بين 18 تا 30 سال داشتند و 15 سال بعد مجددا تکرار شد. کلسيم عروق کرونر بعنوان شخاصي بيماري انسداد عروق تحت عنوان آترواسکلروزيس ، در نظر گرفته مي شود. اطلاعات در باره مصرف منيزيم توسط شرکت کنندگان جمع آوري شد و نتايج نشان دادند منيزيک رژيم غذايي با سطوح کلسيم عروق کرونر ارتباط معکوس داشت. تحقيقات قبلي نيز نشان داده اند که تغييرات در متابوليسم چربي ايجاد شده بواسطه کمبود منيزيم با ايجاد آترواسکلروزيس مرتبط است و اينکه دريافت منيزيم فاکتور مهمي در کنترل متابوليسم چربي در ديواره هاي عروق است.بخش اعظم منيزيم غذايي از سبزيجات داراي برگ سبز تيره تامين مي شود.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۷:۰۱ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #56
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
يكي از املاح مورد نياز هر سلول از بدن شما ، منيزيم مي باشد . بدن انسان بزرگسال حاوي 28-20 گرم منيزيم است كه 60% از آن در استخوان ، 26% در عضله و ماهيچه ها و بقيه در بافت هاي نرم و مايعات بدن وجود دارد . نيمي ازذخاير منيزيم بدن شما درون سلولهاي بافت ها و اندامهاي بدن و نيمي از آن به صورت تركيب با كلسيم و فسفر در استخوان وجود دارد. تنها 1% از منيزيم بدن شما در خون يافت مي شود . بدن شما براي حفظ ميزان ثابت منيزيم خون ، خيلي سخت فعاليت مي كند . بيش از 300 واكنش بيوشيميايي در بدن براي فعاليت خود به منيزيم نياز دارند چرا كه منيزيم باعث حفظ فعاليت نرمال ماهيچه و عصب، ضربان منظم قلب و استحكام استخوانها مي شود. همچنين منيزيم در متابوليسم انرژي و سنتز پروتئين نقش دارد.

منابع غذايي و دريافت :

منيزيم در بسياري از غذاها به مقدار فراوان يافت مي شود و يك رژيم غذايي معمول در صورت انتخاب درست غذاهاي مصرفي مي توان مقدار كافي آن را تامين كرد . منابع غذايي خوب منيزيم عبارتند از : دانه ها ، مغزها، آجيل ، سبزيجات برگي شكل مثل كلم ، اسفناج و ... ، غلات سبوس دارو حبوبات مثل لوبيا و سويا و... . تصفيه كردن غلاتي مانند آرد گندم و برنج و فرآيند غذاها مانند شكر، سبب از بين رفتن املاح از جمله منيزيم مي شود.



نقش منيزيم در بيماريهاي رايج :

منيزيم و فشار خون : منيزيم درتنظيم فشار خون نقش مهمي را ايفا مي كند. رژيم هاي غذايي كه حاوي مقدار زيادي سبزي و ميوه باشند منيزيم و پتاسيم را در حد كافي تأمين كرده و باعث كاهش فشار خون بالا مي شوند . مطالعات نشان مي دهد دريافت زياد منيزيم ، پتاسيم و كلسيم و دريافت كم چربي و سديم در برنامه ها و رژيم غذايي تأثير زيادي در كاهش فشار خون بالا دارند.

بنابراين توصيه مي شود با دريافت كافي منابع حاوي منيزيم از وقوع فشار خون بالا پيشگيري وآن را كنترل كنيد.

منيزيم و بيماريهاي قلبي- عروقي :

دريافت كم منيزيم ، باعث اختلال در ريتم قلبي و بروز حملات و سكته هاي قلبي مي شود. مطالعات انجام شده در بيماراني كه به سكته ي حاد قلبي مبتلا شدند كه استفاده فوري از منيزيم پس از سكته ي قلبي سبب كاهش مرگ و مير بيماران مي شود.

منيزيم و استئوپرز: ممكن است كمبود منيزيم ، عاملي خطر زا در ايجاد استئوپرز ( پوكي استخوان ) باشد . كمبود منيزيم ، متابوليسم كلسيم و هورمون تنظيم كننده كلسيم را در بدن تغيير مي دهد . مطالعات مختلفي نشان مي دهد كه مكمل دهي منيزيم ، چگالي معدني استخوان را بهبود مي بخشد ؛ اما براي اثبات اين موضوع نياز به مطالعات بيشتري است .

منيزيم و ديابت : وجود منيزيم براي متابوليسم كربوهيدرات (قند ) لازم است . ممكن است باعث آزاد سازي و فعال شدن انسولين (هورمون تنظيم كننده قند خون ) شود . افزايش مقدار گلوكز (قند ) خون در بيماران ديابتي باعث كاهش منيزيم خون و كمبود آن در ادرار مي شود .

حال مي توان فهميد كه چرا كمبود منيزيم در افراد ديابتي نوع 1 و نوع 2 كه خوب كنترل نمي شوند ، وجود دارد. تنها بيماران ديابتي كه در معرض خطر كمبود كلسيم هستند ، بايد منيزيم خون خود را ارزيابي كرد ، و اگر كمبودي وجود داشت آن را جبران كنند.

در بيماريهاي ديگري مثل سردرد هاي ميگرني نيز مكمل دهي منيزيم ممكن است باعث كاهش سردرد شود اما براي اثبات اين موضوع نياز به مطالعات بيشتري است .



كمبود منيزيم

اگر چه كمبود شديد منيزيم نادر است ولي علائم باليني آن با لرزش ، اسپاسم عضله ، تغييرات شخصيتي ، بي اشتهايي ، تهوع و استفراغ مشخص مي شود . تتاني ، پرش عضله، حركات غير ارادي، تشنج و كـُما نيز در افراد با كمبود شديد منيزيم گزارش شده است. كمبود حاد منيزيم در بيماران كليوي ، درمان باديورتيك ها، سوء جذب ، پركاري تيروئيد ، التهاب لوزالمعده ، كواشيوركور، ديابت، اختلالات غده پاراتيروئيد ، استرس بعد از جراحي و راشيتيسم مقاوم به ويتامينD، ايجاد مي شود.

مسموميت

اگرچه افزايش دريافت منيزيم مي تواند مانع از آهكي شدن استخوان شود ولي احتمال دريافت آن از منابع غذايي و مكمل ها خيلي كم است . تنها مورد مسمويت در كارگران كارخانه ذوب فلزات مشاهده شده است كه غبار منيزيم را به مقدار زياد از راه تنفس يا راه دهان دريافت مي كنند.

مقدار خوراكي مجاز توصيه شده (RDA) براي منيزيم :

طبق جدول زير براي هر گروه سني مقدار مجاز غذايي منيزيم در هر روز تعيين شده است.


شيردهي
(ميلي گرم/ روز) بارداري

(ميلي گرم/ روز) زنان
( ميلي گرم/ روز) مردان
(ميلي گرم/ روز) گروه سني مجاز
360
400
360
410
14 تا 18 سال

310
350
310
400
19 تا30 سال

320
360
320
420
بالاتر از 31 سال

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۷:۰۱ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #57
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
يافته هاي مطالعه اي كه در شماره اخير مجله "سلول" (Cell) چاپ شده، مي تواند به بهبود قابل ملاحظه اي در كارايي درمان دردهاي مزمن منجر شود.
به گزارش سايت اينترنتي "يوني ساي"، محققان آمريكايي و كانادايي مي گويند آزمايشها نشان مي دهد كه پروتئيني به نام "دريم" (DREAM) در كاستن از واكنشهاي درد، نقش ويژه اي دارد.

واكنش موشهاي فاقد پروتئين "دريم"، در مقابل انواع محركهاي دردناك، به مراتب كمتر از موشهاي معموي بود. در اين آزمايشها، دادن حرارت، فشار روي پنجه ها و يا تزريق مواد دردناك به عنوان محركهاي درد مورد استفاده قرار گرفت.

موشهاي فاقد "دريم"، از ساير جهات كاملاً عادي بودند و اين امر نشان مي دهد كه احتمالاً تأثير اين پروتئين صرفاً به مسيرهاي عصبي درد مربوط مي شود و ممكن است بتوان از آن به عنوان وسيله مناسبي براي تسكين درد استفاده كرد.

پروتئين دريم، توليد پروتئين هايي را كه در تعديل احساس درد نقش دارند سركوب مي كند، اما هنوز پژوهشگران به چگونگي كنترل درد توسط اين ماده پي نبرده اند.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۷:۰۱ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #58
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
آيا شما به مقدار کافي ويتامينD دريافت مي کنيد؟ آيا مي دانيد کمبود ويتامين D هم مي تواند منجر به سرطان شود؟


محققان طي مطالعات مختلف به اين نتيجه رسيده اند که بسياري از موارد سرطان بر اثر کمبود ويتامين D ايجاد مي شود. براساس مطالعه اي که انجام شده است، ميزان مرگ و مير بر اثرسرطان کولون در نواحي شمالي آمريکا، سه برابر نواحي جنوبي آمريکاست. کارشناسان علم تغذيه معتقدند تعداد بسيار کمي از افراد ويتامينD خود را از طريق غذا تأمين مي کنند، بنابراين به منظور تأمين ويتامين D مورد نياز، بايد در معرض نور آفتاب قرار گيريم. شدت نور خورشيد در نواحي شمالي نسبت به نواحي جنوبي کمتر است. افرادي که در آب و هواي سرد زندگي مي کنند در زمستان اغلب بيرون نمي روند، در نتيجه اين افراد از کمبود ويتامين D رنج مي برند.


کمبود ويتامين D به سيستم ايمني بدن آسيب مي رساند که اين امر منجر به ايجاد سرطان، ديابت و عفونت مي شود.

کمبود ويتامين D ، توانايي فرد و سيستم ايمني را جهت از بين بردن ميکروب ها و سلول هاي سرطاني، تحت تأثير قرار مي دهد. بدن انسان روزانه ميليون ها سلول سرطاني توليد مي کند. سيستم ايمني بدن اين سلول ها را پالايش مي کند و از رشد آنها جلوگيري مي کند. زماني که سيستم ايمني بدن دچار نقصان مي شود، سلول هاي سرطاني مي تـواننـد رشد کنند و سرطان هايي مانند سرطان سينه، پروستات يا کولون را ايجاد کنند.

افراد سياه پوست نسبت به افرادي که داراي پوست روشن تري هستند نياز به اشعه فرابنفش بيشتري جهت ساختن ويتامين D دارند. کمبود ويتامين D به سيستم ايمني بدن آسيب مي رساند که اين امر منجر به ايجاد سرطان ، ديابت و عفونت مي شود. توصيه اي که در اينجا مطرح مي شود اين است که در مورد وضعيت ويتامين D خود بيانديشيم.



فردي که داراي پوست روشن است، مي تواند روزانه فقط با چند دقيقه قرار گرفتن در معرض نور خورشيد، ويتامين D مورد نياز خود را تأمين کند، ولي شخصي که پوست تيره تري دارد بايد بيشتر در معرض نور خورشيد قرار گيرد تا نياز ويتامين D خود را تأمين کند. شما مي توانيد ويتامين D را از طريق مکمل هاي ويتاميني، روغن ماهي، ماهي ، غلات صبحانه غني شده و مقدار کمي نيز از طريق شير غني شده به دست آوريد. اگر شما مطمئن نيستيد که از طريق غذا يا نور خورشيد، ويتامين D به مقدار کافي دريافت مي کنيد يا خير، مي توانيد با مراجعه به پزشک و درخواست آزمايش خون، از سطح ويتامين D خون خود مطلع شويد. اگر سطح ويتامين D خون شما از 15MC/LI پايين تر بود، شما بايد روزانه 5 ميکروگرم ويتامين D دريافت نماييد. محققان معتقدند که شما با اين عمل، خود را در برابر عفونت ها و سرطان محافظت خواهيد کرد. زناني که سطح ويتامين D خون آنها طبيعي است، نوزادان خود را از عفونت و نقايص احتمالي تولد، محافظت خواهند کرد.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۷:۰۱ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از ashkan سپاسگزاری کرده است. پرزیدنت پریسا
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #59
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
ويتامين ب 12تسکين دهنده سرفه هاي مزمن

محققان در يک پژوهش جديد دريافته اند که کمبود ويتامين ب 12 عامل معمول بروز سرفه هاي مزمن است. پژوهش جديد که از سوي محققان دانشگاه تورين و بيمارستان مائوريزيانو در ايتاليا انجام گرفت، نشان داد که ارتباط مهمي بين کمبود ويتامين ب 12 و سرفه هاي مزمن بي دليل وجود دارد.

اين پژوهش که در کنگره جهاني آلرژي در سازمان جهاني آلرژي ارائه شده تاثير اين يافته جديد را در دنياي آلرژي ها و ايمونولوژي مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. در اين تحقيق 302 بيمار مبتلا به سرفه مزمن مورد آزمايش قرار گرفتند. محققان در اين مطالعه به وجود رابطه احتمالي بين نوروپاتي حسي و کمبود ويتامين ب 12 پي بردند.

کمبود ويتامين ب 12، مشکلي است که بيشتر در افراد مسن بروز مي کند. کمبود اين ويتامين عوارضي مانند کم خوني، کاهش حافظه و آسيب سلول هاي عصبي را در پي دارد. کمبود ويتامين ب 12 شايع تر از آن است که تاکنون تصور مي شد. محققان دريافته اند که در 17 درصد افراد، سطح ويتامين ب 12 در خون پايين است.

ويتامين ب 12 از ويتامين هاي مهم است که در ماهي، گوشت و لبنيات يافت مي شود و در حفظ سلامت اهميت بالايي دارد. اين ويتامين که به «کوبالامين» نيز معروف است، از ويتامين هاي محلول در آب به حساب مي آيد.

ويتامين ب 12 از عوامل سازنده گلبول هاي قرمز و مولکول وراثتي دي ان آ است و در کار سيستم عصبي نقش بسيار مهمي دارد. گياه خواران و افرادي که از رژيم هاي غذايي کم گوشت و لبنيات استفاده مي کنند، همچنين افراد مسن تر در معرض خطرات ناشي از کمبود اين ويتامين هستند.

اين افراد يا از منابع گوشتي و لبنياتي اين ويتامين را دريافت نمي کنند و يا بدن آن ها در جذب اين ويتامين با مشکل روبرو است.

کمبود ويتامين ب 12 ممکن است توسط نوعي بيماري عفوني بوجود بياييد. اين بيماري سلول هايي از سيستم گوارش که وظيفه دريافت ويتامين ب 12 را دارند، از بين مي برند. يکي ديگر از عوامل مشکل در جذب ويتامين ب 12 استفاده از دارو هاي درمان رفلاکس يا ضد اسيد هاي معده است.

عمل هاي جراحي که روي بخش هايي از روده انجام مي شوند نيز مي توانند سيستم گوارش را از جذب اين ويتامين بازدارند. اگر ميزان کمبود ويتامين ب 12 ناچيز باشد، ممکن است عوارض زيادي را به دنبال نداشته باشد و يا اين عوارض کوتاه مدت و خفيف باشند. ولي کمبود زياد اين ويتامين باعث ايجاد کم خوني، افسردگي، اختلالات ذهني و مشکلات سيستم عصبي مي شود.

با توجه به شرايط بدن افراد، کمبود ويتامين ب 12 مي تواند باعث بالا رفتن بيش از حد «هموسيستين» در بدن شود. بالا بودن مقدار اين آمينو اسيد در خون، افراد را مستعد بيماري هاي عروقي و انسداد رگ ها مي کند.

محققان توصيه مي کنند که اگر با کمبود ويتامين ب 12 مواجه هستيد به پزشک مراجعه کرده و از مصرف مکمل هاي غذايي خودداري کنيد؛ چرا که اين مکمل ها نمي توانند ميزان کمبود ب 12 را جبران کنند.

ويتامين ب 12 که کوبالامين نيز ناميده ميشود. براي کمک به رشد و عملکرد طبيعي سلولهاي بدن نياز روزانه به مصرف اين ويتامين داريم. مخصوصاً اين ويتامين براي سلامت مغز استخوان (جايي که سلولهاي خوني تشکيل ميشود) و سيستم عصبي ، مهم و ضروري است.

مصرف ناکافي اين ويتامين منجر به يک بيماري به نام «کم خوني پرنيشيوز» ميشود که منجر به دريافت ناکافي اکسيژن توسط سلولها و ايجاد اختلالات سيستم عصبي ميشود. افراد پا به سن گذاشته بيشتر در معرض خطر کم خوني پرنيشيوز هستند زيرا افزايش سن باعث کاهش ميزان ويتامين ب-12 دريافتي از طريق غذا ميشود.
موارد استفاده
مهمترين استفاده ويتامين ب-12 در درمان علايم و نشانه هاي «کم خوني پرنيشوز» است. اين علايم شامل: ضعيفي، رنگ پريدگي، نشانه هاي عصبي نظير سوزن سوزن شدن و سوزش دست ها و پاها، عدم تعادل، گيجي از دست دادن حافظه و کج خلقي است.
تحقيقات اخير مشخص کرده است که ويتامين ب-12 در جلوگيري از بيماريهاي قلبي دخالت دارد. افرادي که ترکيبي از اسيد فوليک، ويتامين ب-12 و ويتامين ب-6 استفاده مي کنند سطح خوني پاييني از هوموسيستئين (که به نظر مي رسد مرتبط با خطر بيشتر براي بيماري قلبي باشد) دارند.

علائم و نشانه هاي کم خوني فقر ويتامين ب12:
از دست دادن اشتها ، اسهال ، کرختي و گز گز دستها و پاها ،رنگ پريدگي پوست ، احساس خستگي زودرس ،سردرد ، زخمهاي مخاطي ، و زباني ، و تغيير رنگ پوست.
معاينه ي اين بيماران ميتواند نشانگر اختلال رفلکسها و يکسري علائم عصبي ديگر باشد.

منابع ويتامين ب12 :
ويتامين ب-12 در غذاهاي حاوي پروتئين حيواني وجود دارد. غني ترين منبع اين ويتامين کبد و کليه است. ديگر منابع خوب براي اين ويتامين شامل شير، تخم مرغ، ماهي و پنير است.
ويتامين ب12 در مواد غذائي حيواني مثل گوشت ، نرمتنان صدف دار ، شير ، پنير ، و تخم مرغ يافت ميشود.اغلب مردم که ميتوانند گوشت را بعنوان يکي از اجزاي غذائي خود داشته باشند ، کمتر در معرض پيدايش کمبود اين ويتامين هستند مگر اينکه بدن آنان توانائي جذب اين ويتامين را نداشته باشد.در حالت طبيعي ، ميزان ذخيره ي ويتامين ب12 بدن تکافوي نياز بيش از يکسال بدن را ميکند ( حتي در صورتي که اين ويتامين در طول اين مدت وارد بدن نشود !) .
ريسک کمبود ويتامين ب12 در گياه خواراني که کاملا رژيم بدون شير، پنير،يا تخم مرغ مصرف مي کنند ، و نيز اطفالي که از اينگونه مادران( گياهخوار خالص ) بدنيا مي آيند بيشتر از افراد عادي جامعه است و مصرف ويتامين هاي مکمل در آنها توصيه مي شود.
معمولا نقص ويتامين ب12 را با نقص اسيد فوليک ، همزمان مطرح مي کنند ، چرا که علائم اين دو با هم مشابه بوده ودر بسياري از موارد با هم ديده مي شوند.کم خوني پرنيشيوز در حقيقت مي تواند محصول مشترک کمبود هر کدام از اين دو باشد !
اسيد فوليک در حقيقت يکي از ويتامين هاي گروه ب مي باشد ، که براي تکامل جنين انسان نقش بسيار مهمي ايفا مي کند.بر خلاف ويتامين ب12 تنها مقدار کمي اسيد فوليک در بدن ذخيره مي شود ، بهمين خاطر ، مصرف منظم آن ( از طريق مواد خوراکي ) ضروريست .غذاهائي مثل جگر ، کليه ( قلوه )، انواع قارچ ، موز ، پرتقال ، سبزيجاتي که برگهاي پهن دارند مثل اسفناج ، تخم مرغ ، نان گندم کامل ، لوبيا ، و شير بعنوان منابع حاوي اين ويتامين ارزشمندند.
مصرف اسيد فوليک ، قبل و در طول بارداري ، مي تواند احتمال پيدايش جنين هاي ناقص الخلقه را کاهش دهد .

اشکال ديگر
ويتامين ب-12 در فرم ويتاميني سيانوکوبالامين نيز يافت ميشود. ويتامين ب-12 به صورت قرص، ژل يا در مولتي ويتامين (قابل جويدن و به صورت قطره مايع)، فرم ب-کمپلکس يا به تنهايي وجود دارد.

مقادير توصيه شده روزانه براي ويتامين B12 يا سيانوکوبال آمين :

نوزادان تا 6 ماهگي 0?3 ميلي گرم – نوزادان 6 ماهگي تا يکسالگي 0?5 ميلي گرم – کودکان 1 تا 3 سالگي 0?7 ميلي گرم – کودکان 4 تا 6 سالگي 1 ميلي گرم – کودکان 7 تا 10 سالگي – 1?4 ميلي گرم – مردان و پسران جوان 11 سال به بالا 2 ميلي گرم – زنان و دختران جوان 11 سال به بالا 2 ميلي گرم – زنان باردار 2?2 ميلي گرم – مادران شير ده 2?6 ميلي گرم

نحوه مصرف
براي جلوگيري از اختلالات ناشي از کمبود ويتامين ب-12، بزرگسالان بايد روزانه 2 ميکروگرم از اين ويتامين استفاده کنند. افرادي که رژيم غذايي شان شامل گوشت، شير و ديگر فرآورده هاي لبني است، ميزان نياز روزانه آنها برطرف شده نيازي به مصرف مکمل ويتاميني ندارند. گياهخواراني که فرآورده هاي پروتئين حيواني مصرف نمي کنند مکمل هاي ويتاميني را ترجيحاً بعد از غذا بايد مصرف کنند.

خانم هاي حامله 2/2 ميکروگرم از ويتامين ب-12 و خانم هاي شيرده 6/2 ميکروگرم از اين ويتامين روزانه بايد مصرف کنند. قبل از دادن هرگونه مکمل ويتامين ب-12 به بچه ها با پزشک مشورت کنيد.

افراد پا به سن گذاشته روزانه بيش از 2 ميکروگرم ويتامين ب-12 نياز دارند زيرا توانايي جذب وتيامين ب-12 با افزايش سن کاهش مي يابد. افراد مسن بايد در مورد ميزان مصرف روزانه اين ويتامين با پزشک مشورت کنند.

کم خوني ناشي از کمبود ويتامين ب12 را اصطلاحا آنمي پرنيشيوز مي نامندو… توسط کم خوني ، و گلبولهاي سفيد بزرگتر از حد طبيعي مشخص مي شود.
اين نوع کم خوني در اثر علل مختلف ديگري نيز پديد مي آيد که از جمله مي توان به کمبود اسيد فوليک ، برخي بدخيمي هاي سيستم خونساز ، و گروهي از اختلالات مادرزادي ، مصرف الکل و نيز بعضي از داروهائي که در شيمي درماني استفاده مي شوند اشاره کرد.
براي پيشگيري از ايجاد اين کم خوني ميتوان از ويتامين ب12 و اسيد فوليک استفاده کرد.

موارد احتياط
ويتامين ب-12 غيرسمي است، اما در مصرف بيش از 2 ميکروگرم آن در روز، اثر مفيد شناخته شده اي وجود ندارد.
تداخل هاي احتمالي
جذب ويتامين ب-12 به وسيله مصرف مت فورمين که براي درمان افزايش قند خون استفاده ميشود، کاهش مي يابد. همچنين مصرف زياد ويتامين سي (500 ميلي گرم يا بيشتر) باعث تخريب اين ويتامين ميشود.

لازم به ذکر است اين ويتامين به تنهايي نميتواند بطور کامل جذب گردد و براي جذب کامل نياز به کلسيم دارد.
مقدار توصيه شده روزانه آن سه ميکرو گرم در روز ميباشد و کمبود آن ميتواند منجر به کمخوني ماکروسيتيک و التهاب دهان و گلوسيت گردد.

اين ويتامين در بدم موجب تشکيل و تجديد گلبولهاي قرمز خون ميشود, تحريک پذيري روده ها را کاهش داده و منجر به افزايش اشتها در کودکان ميشود. دستگاه عصبي را سالم نگه مي دارد و موجب مي شود بدن در استفاده از پروتئين ها و کربوهيدراتها و چربي ها بهتر عمل نمايد.

الکل, استروژن, نور خورشيد و و در معرض مواد اسيدي يا قليايي بودن اين ويتامين را از بيم خواهند برد.

جگر, گوشت گوساله, تخم مرغ, شير, پنير و قلوه از جمله منابع غني آن هستند.

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۷:۰۱ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 7,119
اعتبار: 23
سپاس کرده: 665
سپاس شده: 3,046 در 1,515 موضوع

امتياز: 1,261.27

ارسال: #60
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي
گياه چاي به صورت بوته، درختچه يا درختي است با نام عملي THEA SINENSIS يا CAMELIA که از خانواده ي چاي (THEACEAE) مي باشد. اين گياه در نقاطي از جهان از جمله هندوستان، چين، سريلانکا، ژاپن، ايران و نواحي ديگر پرورش مي يابد. چون در سه فصل از سال (بهار، تابستان و پاييز) برگ هاي آن برداشت مي شود، لذا در اکثر نقاط ، چاي به صورت بوته وجود دارد؛ ولي در صورتي که هيچ گونه برداشتي از آن صورت نگيرد، کم کم مرتفع شده و به صورت درختچه يا درخت در مي آيد.

قسمت اصلي مورد استفاده ي بوته ي چاي، برگ آن است که به صورت هاي مختلف تبديل به انواع چاي مي شود.

با توجه به اين که در ايران دو نمونه چاي سبز و چاي سياه وجود دارد و بسياري از افراد از ماهيت آن ها اطلاع کاملي نداشته و خواص متعددي براي آن ها قائل مي شوند، در اين مطلب انواع چاي موجود در ايران و جهان و خواص مربوط به آن را بيان مي کنيم.

لازم به ذکر است که گياه چاي سبز و سياه يکي است، ولي در نوع عمل آوردن آن ها تفاوت وجود دارد.




چاي سبز(GREEN TEA)
در صورتي که برگ تازه ي چاي را به سرعت خشک کنند، چاي سبز به دست مي آيد. در اين شرايط اجازه ي تخمير به چاي داده نمي شود.

مهم ترين خواص چاي سبز شامل موارد زير است:

ضد پوسيدگي دندان به علت فلورايد بالا،

ضد سرطان معده و پوست ،

ضد خارش و التهاب حاصل از گزش حشرات،

تحريک سيستم ايمني بدن.

چاي سبز در کشور چين، ژاپن، ترکمن صحراي ايران و بعضي نقاط ديگر مصرف دارد. چاي سبز را مي توان مانند چاي سياه، دم کرده و مصرف نمود.




چاي سياه يا معمولي(BLACK TEA)
در صورتي که برگ تازه ي چاي، مورد عمليات تخمير(FERMENTATION) قرار گيرد، تغييراتي در رنگ، بو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چاي سبز ايجاد مي شود. پس از مراحل تخمير، آن را خشک کرده و بسته بندي مي کنند.

با وجود اين که امروزه چاي معمولي به عنوان يک نوشيدني گرم با مصرف بسيار گسترده رو به روست، ولي بايد در نظر داشت که چاي علاوه بر خوراکي بودن به عنوان يک گياه دارويي با اهميت، داراي خواص متعددي است. با توجه به قدمت شناخت چاي توسط بشر و مصرف بسيار زياد آن، هزاران تحقيق وسيع بر روي آن صورت گرفته که نشان دهنده ي اهميت اين گياه با ارزش است.

تا کنون 51 اثر مختلف از چاي گزارش شده که مهم ترين اين خواص عبارت اند از: ضد درد، ضد آميب، ضد آلزايمر (ضد فراموشي)، ضد آرتريت ، ضد تصلب شرابين، ضد باکتري، ضد سرطان ، ضد افسردگي، ضد قند خون ، ضد التهاب، ضد جهش ژني، ضد نيتروزآمين، ضد اکسيدان ، ضد اسپاسم، ضد ويروس، قابض، مقوي قلب، محرک سيستم عصبي مرکزي، ادرار آور، محافظ کبد ، کاهنده ي پرفشاري خون ، محرک قدرت ايمني بدن، کاهش دهنده ي چربي خون، کاهش دهنده ي تري گليسريدها و محرک مجاري تنفسي.

خواص مذکور بين چاي سبز و معمولي مشترک بوده و بسته به درصد مواد موجود در آن ها ممکن است در قدرت اثر آن ها تفاوت وجود داشته باشد.




چاي اولونگ(OOLONG TEA)
در صورتي که برگ تازه ي چاي به صورت ناقص تخمير شود، چاي اولونگ به دست مي آيد. اين گونه چاي در ايران و بسياري از نقاط دنيا توليد نمي شود، ولي در کشور چين توليد مي شود.

از خواص مهم چاي اولونگ، کاهش کلسترول خون است که مي تواند در هر وعده ي غذاي چرب، مقدار کلسترول خون را در حد متعادل نگه دارد. هم چنين دانشمندان ژاپني معتقد هستند که مصرف اين نوع چاي باعث کاهش فشارخون شده و مي تواند در جلوگيري از بعضي مشکلات قلبي- عروقي موثر باشد.

انواع چاي و خواص آن ها

امضا كاربر
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۸۹ ۰۷:۰۲ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1396.