به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید

تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان / تالار عمومی / انجمن پزشکی ,آرایشی . بهداشتی / تالار پزشكي و بهداشتي / دانستنيهای پزشكی v / انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (1)

نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (1)

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #71
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
انواع چاي و خواص آن ها

گياه چاي به صورت بوته، درختچه يا درختي است با نام عملي THEA SINENSIS يا CAMELIA که از خانواده ي چاي (THEACEAE) مي باشد. اين گياه در نقاطي از جهان از جمله هندوستان، چين، سريلانکا، ژاپن، ايران و نواحي ديگر پرورش مي يابد. چون در سه فصل از سال (بهار، تابستان و پاييز) برگ هاي آن برداشت مي شود، لذا در اکثر نقاط ، چاي به صورت بوته وجود دارد؛ ولي در صورتي که هيچ گونه برداشتي از آن صورت نگيرد، کم کم مرتفع شده و به صورت درختچه يا درخت در مي آيد.

قسمت اصلي مورد استفاده ي بوته ي چاي، برگ آن است که به صورت هاي مختلف تبديل به انواع چاي مي شود.

با توجه به اين که در ايران دو نمونه چاي سبز و چاي سياه وجود دارد و بسياري از افراد از ماهيت آن ها اطلاع کاملي نداشته و خواص متعددي براي آن ها قائل مي شوند، در اين مطلب انواع چاي موجود در ايران و جهان و خواص مربوط به آن را بيان مي کنيم.

لازم به ذکر است که گياه چاي سبز و سياه يکي است، ولي در نوع عمل آوردن آن ها تفاوت وجود دارد.




چاي سبز(GREEN TEA)
در صورتي که برگ تازه ي چاي را به سرعت خشک کنند، چاي سبز به دست مي آيد. در اين شرايط اجازه ي تخمير به چاي داده نمي شود.

مهم ترين خواص چاي سبز شامل موارد زير است:

ضد پوسيدگي دندان به علت فلورايد بالا،

ضد سرطان معده و پوست ،

ضد خارش و التهاب حاصل از گزش حشرات،

تحريک سيستم ايمني بدن.

چاي سبز در کشور چين، ژاپن، ترکمن صحراي ايران و بعضي نقاط ديگر مصرف دارد. چاي سبز را مي توان مانند چاي سياه، دم کرده و مصرف نمود.




چاي سياه يا معمولي(BLACK TEA)
در صورتي که برگ تازه ي چاي، مورد عمليات تخمير(FERMENTATION) قرار گيرد، تغييراتي در رنگ، بو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چاي سبز ايجاد مي شود. پس از مراحل تخمير، آن را خشک کرده و بسته بندي مي کنند.

با وجود اين که امروزه چاي معمولي به عنوان يک نوشيدني گرم با مصرف بسيار گسترده رو به روست، ولي بايد در نظر داشت که چاي علاوه بر خوراکي بودن به عنوان يک گياه دارويي با اهميت، داراي خواص متعددي است. با توجه به قدمت شناخت چاي توسط بشر و مصرف بسيار زياد آن، هزاران تحقيق وسيع بر روي آن صورت گرفته که نشان دهنده ي اهميت اين گياه با ارزش است.

تا کنون 51 اثر مختلف از چاي گزارش شده که مهم ترين اين خواص عبارت اند از: ضد درد، ضد آميب، ضد آلزايمر (ضد فراموشي)، ضد آرتريت ، ضد تصلب شرابين، ضد باکتري، ضد سرطان ، ضد افسردگي، ضد قند خون ، ضد التهاب، ضد جهش ژني، ضد نيتروزآمين، ضد اکسيدان ، ضد اسپاسم، ضد ويروس، قابض، مقوي قلب، محرک سيستم عصبي مرکزي، ادرار آور، محافظ کبد ، کاهنده ي پرفشاري خون ، محرک قدرت ايمني بدن، کاهش دهنده ي چربي خون، کاهش دهنده ي تري گليسريدها و محرک مجاري تنفسي.

خواص مذکور بين چاي سبز و معمولي مشترک بوده و بسته به درصد مواد موجود در آن ها ممکن است در قدرت اثر آن ها تفاوت وجود داشته باشد.




چاي اولونگ(OOLONG TEA)
در صورتي که برگ تازه ي چاي به صورت ناقص تخمير شود، چاي اولونگ به دست مي آيد. اين گونه چاي در ايران و بسياري از نقاط دنيا توليد نمي شود، ولي در کشور چين توليد مي شود.

از خواص مهم چاي اولونگ، کاهش کلسترول خون است که مي تواند در هر وعده ي غذاي چرب، مقدار کلسترول خون را در حد متعادل نگه دارد. هم چنين دانشمندان ژاپني معتقد هستند که مصرف اين نوع چاي باعث کاهش فشارخون شده و مي تواند در جلوگيري از بعضي مشکلات قلبي- عروقي موثر باشد.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۳۶ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #72
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
هفت آبميوه شفا بخش

كارشناسان تغذيه 7 نوع آبميوه شفابخش را برشمرده اند كه اثرات خارق العاده اي بر سلامت انسان دارد. در زير به آنها اشاره ميكنيم:
1- آب انار :
مملو از آنتي اكسيدان است و مانع بسته شدن عروق قلبي و بروز سرطان پروستات ميشود. آب انار مملو از ويتامين A,C,E و فوليك اسيد است.

2- آب پرتقال :
محافظ سيستم ايمني بدن است و مانع كم خوني ميشود. بهترين منبع ويتامين C و سرشار از فوليك اسيد است.به خانمهاي باردار توصيه ميشود نوشيدن آب پرتقال را فراموش نكنند. خوردن آب پرتقال با غذا جذب آهن را آسان تر ميكند. نوشيدن يك ليوان آب پرتقال در روز همچنين از بروز آرتروز جلوگيري ميكند.

3- آب گريپ فروت :
حافظ سيستم ايمني بدن و سرشار از ويتامين C است.سرشار از بتاكاروتن است و اين خاصيت باعث محافظت پوست از اشعه هاي مضر ميشود.

4- آب سيب :
پرانرژي و محافظ عضله قلب است.

5- آب آناناس :
براي هضم غذا مفيد است. به هضم پروتئين هاي سنگين كمك ميكند.حاوي قند و بسيار پر انرژي است. هر 100 ميلي ليتر آب آناناس ، حاوي 11 ميلي گرم ويتامين C است.

6- آب گوجه فرنگي :
براي سلامت مردان و لاغر شدن مفيد است. هر 250 ميلي ليتر آب گوجه فرنگي ، 50 كالري ارزش غذايي دارد و باعث تقويت مويرگ ها ميشود.
7-آب زغال اخته :
ار التهاب مثانه جلوگيري ميكند و باكتري هاي مضر موجود در مثانه را از بين ميبرد. همچنين باعث كاهش خطر عفونت هاي ادراري ميشود.آب زغال اخته مملو از ويتامين C است.
توصيه ميشود آبميوه را با غذا و يا پس از غذا ميل ميكند. اسيد ميوه به ميناي دندان آسيب ميرساند ، بنابراين بلافاصله پس از نوشيدن آبميوه مسواك بزنيد.حداقل نيم ساعت پس از نوشيدن آبميوه ها مسواك بزنيد با ميناي دندانتان آسيب نبيند.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۳۷ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #73
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
5 سبزي مفيد براي خانم ها...

دانشمندان علوم پزشکي اعلام کردند: مصرف برخي سبزيجات خاص در رژيم غذايي مي تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان هاي وابسته به لوزالمعده منجر شود.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دانشمندان و محققان آمريکايي پس از انجام گفت و گوهاي گوناگون و فراوان با 532 تن که مبتلا به سرطان بودند و همچنين 1700 تن که مبتلا به چنين بيماري نبودند، دريافتند که خوردن 5 نوع سبزيجات آن هم به صورت روزانه مي تواند نقش چشمگيري در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد.

اين دانشمندان افزودند که حتي ممکن است اين خطر به نصف کاهش يابد. يکي از اين دانشمندان گفت: خوردن روزانه سبزيجاتي همچون پياز، سير، حبوبات، هويج، ذرت و سبزيجات برگ دار تيره به همراه ميوه جات به خصوص مرکبات نقش قابل توجهي در کاهش ابتلا به سرطان دارند. گفتني است که بيش از 10 هزار تن در هر سال در انگليس به دليل ابتلا به سرطان قرباني مي شوند.

در همين حال پر خرج بودن درمان اين بيماري نيز مزيد بر علت شده است.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۳۸ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #74
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
روغن ماهي سردرد را كاهش مي دهد

روغن ماهي مي تواند، سردردهايي از نوع ميگرن و همچنين بيماريهاي كليوي را كاهش دهد.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از ايسنا، دانشمندان ثابت كرده اند؛ سردرد 60 درصد از بيماراني كه به مدت شش هفته از كپسول روغن ماهي استفاده كرده اند، كاهش يافته است.

در اين پژوهش همچنين آمده است: روغن ماهي از شدت سردردها نيز مي كاهد و به علاوه كساني كه به تازگي دچار بيماري كليوي شده اند، خوردن روغن ماهي مي تواند بيماري را ضعيف كند.

ماهي سرشار از پروتئين، ويتامين هاي گروه مواد معدني مورد نياز بدن از قبيل آهن، منيزيم، روي و پتاسيم است.

مصرف ماهي براي سلامت قلب نيز بسيار مفيد است؛ چرا كه ميزان چربي هاي اشباع شده در اكثر غذاهاي دريايي كم است و حتي گاهي اوقات چربي آنها نصف يا دو سوم چربي گوشت هاي بدون چرب است.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۳۸ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #75
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
ويتامين K ضروري براي انعقاد خون

کشف ويتامين ها و آشنايي با خواص آنها، دانشمندان را بر آن داشت که در جستجوي تعداد بيشتري از ويتامين ها باشند.

در سال 1935 يک دانشمند دانمارکي طي يک سري تحقيقات ، متوجه وجود يک نوع ويتامين در بدن مرغ شد که ضد خونريزي بود. اين دانشمند آن را ويتامينK ناميد.

تاکنون دو نوع ويتامين به نام K1 و K2 که فرمول ساده آنها تفاوت جزئي با هم دارد، شناخته شده اند.

ويتامين K محلول در چربي بوده و تا حدودي در برابر حرارت پايدار مي باشد، ولي در مقابل نور بسيار حساس بوده و فاسد مي شود. ويتامين K مصنوعي به شکل هاي محلول در آب است و فرمول شيميايي آن شباهت زيادي به ويتامينK طبيعي دارد و اثرات آنها با يکديگر برابرند.

به دليل اينکه ويتامين K طبيعي ، محلول در چربي است، براي هضم و جذب آن، صفرا لازم است، ولي ويتامين K مصنوعي که محلول در آب است احتياجي به ترشح صفرا ندارد.

مقدار کمي از اين ويتامين ، در کبد ذخيره مي شود که اين مقدار فقط نياز يک هفته بدن را تأمين مي کند و هر چه هوا گرم تر باشد، نياز بدن به ويتامين مزبور نيز بيشتر مي شود.

بعضي از اشخاص در تابستان و در هواي گرم دچار خونريزي مانند خونريزي بيني مي شوند. اين علائم نشانه کمبود ويتامين K در بدن است؛ زيرا اين ويتامين براي انعقاد خون لازم است و بدون وجود اين ويتامين کبد نمي تواند پروترومبين ( عامل انعقاد خون ) بسازد.

منابع غذايي ويتامين K شامل : جعفري، کلم، اسفناج، گل کلم، کاهو، گوجه فرنگي، کرفس، لوبيا سبز، شاهي، شلغم و نخودسبز پخته است. همچنين در شير، گوشت و ميوه جات به مقدار کم وجود دارد.

ويتامين K غير از منابع غذايي، توسط باکتري هاي روده نيز ساخته مي شود. به همين دليل کمبود آن در انسان نادر است.

اشخاص سالم که تغذيه صحيح و مناسبي دارند، نيازي به دريافت اضافي ويتامين K ندارند؛ زيرا مواد غذايي مصرفي آنها مي تواند کمبود اين ويتامين را جبران کند. ولي در افرادي که دچار بيماري هاي روده هستند، چون ممکن است ميکروب هاي روده نتوانند ويتامين K بسازند و يا اينکه ويتامين نام برده به اندازه کافي جذب نشود، لازم است مصرف غذاهاي حاوي اين ويتامين را افزايش دهند.



کمبود ويتامين K
در شرايط زير امکان کمبود اين ويتامين وجود دارد :

- زماني که سوء جذب چربي ها وجود داشته باشد.

- در شرايطي که درمان با آنتي بيوتيک صورت بگيرد ( به دليل از بين بردن باکتري هاي روده )

- بيماري کبدي

کودکان زودرس و کودکاني که فقط از شير مادر تغذيه مي کنند، از نظر احتمال خونريزي، بيشتر در معرض خطر هستند، چون شير مادر به دليل استريل بودن، ميکروب کمتري در روده به وجود مي آورد ، بنابراين ويتامين K در بدن ساخته مي شود.

زماني که سوء جذب چربي ها در بدن وجود دارد، شکل مصنوعي ويتامين K که محلول در آب است، مورد استفاده قرار مي گيرد.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۳۹ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #76
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
کلسيم calcium

کلسيم را عموماً مي شناسيد و مي دانيد که در استخوان ها وجود دارد و کمبود آن موجب پوکي استخوان مي شود و اطلاع داريد که کلسيم به ميزان فراوان در شير وجود دارد . پس چرا زنان ميانسال و مسن ما با وجود اطلاع از اين مسأله مبتلا به پوکي استخوان مي شوند؟ اين حقيقت نشان مي دهد که بايد بيشتر در مورد کلسيم بدانيم و منابع ديگر آن را بهتر بشناسيم.

کلسيم، فراوان ترين مينرال * موجود در بدن است. بدن ما تقريباً 1 کيلو گرم کلسيم دارد. البته در افراد مختلف با استخوان بندي متفاوت، مسلما اين ميزان فرق مي کند. بيشتر کلسيم در استخوانها و دندانها نشسته است و تنها 1% آن در بقيه بدن وجود دارد که همين 1 درصد اعمال زيادي انجاممي دهد، مثلاً انقباض همه ماهيچه هاي ما بسته به وجود کلسيم است .

جذب و انتقال کلسيم

جذب آن در خون به صورت يون کلسيم و از ديواره روده صورت مي گيرد.عاملي که موجب افزايش جذب کلسيم مي شود ويتامينD است ، به همين دليل قرصهاي مکمل کلسيم را با ويتامينD تهيه مي کنند. لذا اگر منابعي را که داراي اين 2 عنصر است مصرف کنيد که کلسيم موجود در آنها بهتر جذب مي شود.

در صورتي که در غذا، ماده اي بنام اگزالات باشد، جذب کلسيم آن کاهش مي يابد و به همين دليل است که کلسيم اسفناج و چغندر، به خوبي کلسيم شير جذب نمي شود. اسيد فيتيک موجود در سبوس گندم نيز جذبCa را کاهش مي دهد ولي اين مسئاله زماني اثر گذار است که مصرف آن خيلي زياد باشد مثل گياهخواران مطلق.

دريافت کلسيم کافي اثرات مثبتي در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد. تنظيم ميزان کلسيم بدن ، بر عهده هورمونهايي است که از غده تيروئيد ترشح مي شوند.

عملکرد کلسيم در بدن

* کلسيم عامل استحکام استخوانهاست. کلسيم کافي بايد در غذاي نوجوانان قبل از بلوغ وجود اشته باشد تا استخوانها تراکم مناسبي بيابند و در سالمندي به پوکي استخوان مبتلا نشوند.

* کلسيم براي عملکرد عضلات ضروري است و تا کلسيم وجود نداشته باشد حرکت امکان پذير نمي باشد .

* انتقال پيامهاي عصبي با واسطه يون کلسيم صورت مي گيرد.

* کلسيم در يکي از مراحل انعقاد خون دخيل است.

همانطور که متوجه شديد، کلسيم فعاليتهاي زيادي را در بدن بر عهده دارد.

عوارض کمبود کلسيم

عوارض کمبود کلسيم در کودکانراشيتيسم، در ميانسالاناستئو مالاسي ، و در بزرگسالان استئوپروز است.

اين بيماري ها در اثر کمبود ويتامين Dنيز بروز مي کند، پساگر مي خواهيد استخوانهاي محکمي داشته باشيد بهتر است مراقب مصرف ويتامينD هم باشيد. کمبود شديد کلسيم، انقباض شديد عضلات به حالت کزاز را به دنبال دارد که ابتدا به صورت گرفتگي عضلات ديده مي شود.

البته اين حالت کمتر رخ مي دهد و آنچه ما بيشتر از کمبود کلسيم ديده ايم، پوک شدن استخوانها در سنين بالاست که براي جلوگيري از آن بايد از نوجواني به فکر باشيم.

کلسيم از راه پوست هم به هدر مي رود فعاليت زياد در حرارت بالا و تعرق زياد، دفع پوستي کلسيم را افزايش مي دهد .چرا که در اثر بالا رفتن سن، درد استخوان، راحت شکسته شدن و دير جوش خوردن استخوانها گريبانگيرمان مي شود .

ميزان مورد نياز کلسيم روزانه800 تا1200ميلي گرم است.

براي جلوگيري از ابتلاء به استئوپروز چه بايد بکنيم ؟

· دريافت کلسيم، و ويتامينDبايد در حد استاندارد باشد.

· نبايد سيگاربکشيم.

· نبايد قهوه و چاي بيش از حد مصرف کنيم.

· نبايد ديورتيک (داروهاي مدر) بيش از حد مصرف کنيم.

· بايد بيشتر خود را در معرض خورشيد قرار دهيم تا ويتامين Dدر زير پوستمان توليد شود.

· در هر سني که هستيم دست از ورزش کردن و فعاليتهاي بدني برنداريم، چراکه کم تحرکي استخوانها را پوک مي کند.

· مصرف کافي منابع ويتامين Dرا فراموش نکنيم.

منابع کلسيم کدامند؟
انواع لبنيات غني ترين و بهترين منبع کلسيم هستند و کلسيم موجود در آنها براحتي جذب مي شود. هر ليوان شير 300 ميلي گرم کلسيم دارد که يک سوم ِ نياز روزانه ما را تأمين مي کند.

ماست، پنير و بستني هم چون از شير تهيه مي شوند کلسيم قابل توجهي دارند.

ماهي نيز منبع خوبي براي کلسيم است ماهي هايي چون ماهي آزاد، ماهي تن و ساردين مقدار مناسبي کلسيم دارند.

بيشترسبزيجات سبز رنگ کلسيم زيادي دارند :

روناس، اسفناج، کلم، کلم بروکلي، جعفري. بادام هم کلسيم زيادي دارد که با کشمش و انجير و خرماي خشک، ميان وعده هايي مناسب و مقوي هستند. جالب است بدانيد که گوشتها و ميوه ها کلسيم زيادي ندارند.

براي تأمين کلسيم روزانه، حداقل 2 ليوان لبنيات لازم داريد به علاوه بايد از سبزيجات و حبوباتي که کلسيم قابل توجهي دارند نيز بيشتر استفاده کنيد.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۳۹ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #77
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
تأثير ويتامين¬ها و املاح در حفظ جواني پوست (1)

ويتامين¬ها و املاح براي عملکرد صحيح هر يک از اندام¬هاي بدن و از جمله پوست لازم هستند. بعلاوه، کمبود بعضي از ويتامين¬ها و املاح براي سلامتي پوست مضر است و باعث بيماري يا پيري زودرس پوست مي¬شوند. هر چند که کمبود شديد ويتامين و املاح در کشورهاي پيشرفته خيلي کم است، ولي کمبود خفيف آن شايع است.

هر چند که مصرف ويتامين ها و املاح براي سلامتي پوست لازم است ، ولي مصرف بيش از حد اين مواد مغذي نيز مي تواند مضر باشد. بنابراين هميشه تحت نظر پزشک متخصص از مکمل ويتامين و املاح استفاده کنيد.براي جوان کردن پوست، بايد مقادير کافي ويتامين¬ها و املاح را مصرف کنيم. البته اين بدان معنا نيست که فرد يکسره، مقادير زيادي مکمل (قرص) ويتامين و املاح مصرف کند، زيرا بيشتر مواقع، مصرف زياد اين مکمل¬ها، فايده زيادي ندارد؛ همچنين مي تواند باعث ايجاد مسموميت ويتاميني در بدن شود. شايد مصرف چند ويتامين¬ بيشتر از حد RDA (مقدار مجاز توصيه شده در روز) براي بدن مفيد باشد، ولي اين موضوع نبايد باعث شود که از حد مجاز و توصيه شده RDA تجاوز کنيم.

در اينجا ويتامين¬ها و املاحي را که براي حفظ سلامتي پوست مهم هستند براي شما بيان مي کنيم.

* ويتامين¬هاي گروه B

شامل ويتامين B1 (تيامين)، B2 (ريبوفلاوين)، B3 (نياسين) ، B5 (پانتوتنيک اسيد)، B6 (پيريدوکسين)، B12 (سيانو کوبالامين) و فولات (اسيد فوليک) است.

ويتامين هاي گروه B و به خصوص ويتامين B1 ، B2، B12 و اسيد فوليک ، از مهم ترين ويتامين هاي موثر در حفظ سلامتي پوست هستند.منابع ويتامين هاي گروه B شامل: مخمر(ماءالشعير)، جوانه گندم و جو، غلات و نان سبوس دار ، جگر و انواع گوشت ها است.

ويتامين¬هاي B1 و B2 :

اين دو ويتامين براي توليد انرژي در سلول¬هاي بدن لازم هستند. کمبود شديد B1 و B2 باعث التهاب پوست به همراه ساير مشکلات مي¬شوند.افرادي که به طور عمده غلات فرآيند شده (بدون سبوس) مثل نان لواش، برنج و... مصرف مي کنند بيشتر دچار کمبود اين ويتامين¬ها مي¬شوند.

چندين سال قبل، دولت ايالت متحده دستور داد که کارخانجات مواد غذايي بايد ويتامين B1 و B2 را به مواد غذايي که از آرد سفيد (بدون سبوس) تهيه مي شوند، اضافه کنند. اين کار ميزان کمبود شديد اين دو ويتامين را خيلي کاهش داد؛ بقيه کشورها هم بايد اين کار را انجام دهند. در حال حاضر در کشور خود ما هم بعضي کارخانجات، اين ويتامين¬ها را به ماکاروني اضافه مي کنند.

منابع ويتامين هاي گروه B شامل : مخمر(ماءالشعير)، جوانه گندم و جو، غلات و نان سبوس دار، جگر و انواع گوشت ها است.اما کمبود خفيف اين ويتامين¬ها هنوز هم وجود دارد، به خصوص در افرادي که به طور عمده غلات تصفيه شده و سيب زميني مصرف مي کنند که روي پوست و ساير اندام¬هاي بدن مؤثر است.

اجراي يک برنامه غذايي متعادل يا مصرف متعادل مکمل¬ها، براي سلامتي بدن مفيد است و مصرف بيش از حد B1 و B2 فايده بيشتري ندارد.

ويتامين B12 :

اين ويتامين براي انجام واکنش هاي مختلف درون سلولي ضروري است. کمبود اين ويتامين براي سلول هاي عصبي و سلول¬هايي که سرعت تکثير بالايي دارند مثل سلول¬هاي پوستي مضر است.

کمبود خفيف اين ويتامين تشخيص داده نمي شود و علائم آشکاري ندارد. بعضي اوقات، افسردگي ، تنها علامت کمبود B12 در بدن است. در بين ويتامين¬هاي گروه B، ويتامين B12 فقط در منابع حيواني يافت مي شود که شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهي ، تخم مرغ ، شير و لبنيات است. برخلاف بعضي عقايد، اين ويتامين در منابع گياهي وجود ندارد. بنابراين گياهخواران محض (افرادي که فقط غذاهاي گياهي مي خورند) در معرض خطر کمبود B12 هستند.

ويتامين B12 فقط در منابع حيواني يافت مي شود که شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهي ، تخم مرغ ، شير و لبنيات است.براي جذب ويتامين B12 از غذا، يک فاکتور داخلي در بدن مورد نياز است. اين فاکتور، پروتئيني است که توسط معده توليد مي شود. در برخي افراد پير به دليل تحليل رفتن غدد معده، اين فاکتور به مقدار کافي توليد نمي شود. بعضي اختلالات خود ايمني و گوارشي در بدن نيز باعث کاهش جذب B12 مي¬شوند. بنابراين وقتي که کمبود اين ويتامين ناشي از کاهش جذب آن در اثر يک اختلال داخلي در بدن باشد، تغيير برنامه غذايي يا مصرف مکمل نمي تواند مشکل کمبود را بر طرف کند. در چنين شرايطي B12 از طريق اسپري بيني يا تزريق وارد بدن مي شود. در مقايسه با ساير ويتامين¬ها، مصرف مکمل B12 بيشتر از حد مورد نياز، اثرات بسيار مفيدي در جلوگيري از کمبود دارد.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۴۰ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #78
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
تأثير ويتامين¬ها و املاح در حفظ جواني پوست (2)

در قسمت اول اين مطلب، عملکرد يک سري از ويتامين هاي گروهB را در حفظ جواني پوست براي شما بيان کرديم. در اين مطلب تاثير فولات، ويتامين هايA وC، آهن و مس را بر سلامتي پوست بررسي مي کنيم.

فولات:

فولات (اسيد فوليک) همانند ويتامينB12 در بسياري از واکنش هاي بيوشيميايي بدن نقش دارد و همانندB12 براي سلول­هايي که سرعت تکثير بالايي دارند مثل سلول­هاي پوستي، لازم است.

بهترين منابع غذايي فولات شامل جگر و سبزيجات سبز برگي شکل مانند کلم ، کاهو و اسفناج است.بعضي اوقات، افسردگي تنها علامت کمبود فولات در بدن است. غذاهاي گياهي غني ترين منبع فولات هستند، به خصوص سبزيجات سبزِ برگي شکل مثل کلم ، کاهو و اسفناج پخته. تنها منبع حيواني غني از فولات، جگر است. منابع غني از اسيد فوليک عبارتند از : حبوبات، ماءالشعير، جوانه گندم خام، آب پرتقال ، زرده تخم مرغ و موز .

اين ويتامين با نگهداري طولاني مدت مواد غذايي و در طي عمل پختن غذا از بين مي رود. بهترين راه براي دريافت کافي فولات، مصرف سبزيجات تازه يا کمي پخته است. مصرف کم ِِ سبزيجات و ميوه، شما را در معرض خطر کمبود فولات قرار مي دهد. مصرف بعضي داروها با جذب فولات در بدن تداخل مي کند و باعث کمبود آن در بدن مي شود.

ويتامين A:

ويتامينA براي حفظ سلامتي سلول­هاي پوستي لازم است. کمبود اين ويتامين، باعث خشکي و ايجاد چين و چروک در پوست مي شود. کسي که دچار کمبود ويتامينA باشد، هيچ درمان پوستي در او پاسخ مطلوب نمي دهد.

کمبود اين ويتامين در کشورهاي جهان سوم شايع است و بيماري هاي زيادي را به وجود مي آورد. در کشورهاي پيشرفته کمبود اين ويتامين به شکل خفيف وجود دارد.ويتامين A نوسازي سلول هاي پوستي را افزايش مي هد. بنابراين هميشه سعي کنيد به مقدار کافي جگر ، شير و لبنيات ، تخم مرغ ، هويج و سبزيجات سبز برگي شکل بخوريد.منابع غذايي غني از ويتامينA شامل جگر، کره ، زرده تخم مرغ ، شير و لبنيات است. البته اين مواد غذايي داراي مقدار زيادي چربي اشباع و کلسترول هستند.

بعضي سبزيجات مثل هويج و کلم بروکلي نيز داراي بتاکاروتن هستند که در بدن تبديل به ويتامينA مي شود.مصرف کم غذاهاي حيواني و سبزيجات غني از بتاکاروتن، منجر به کمبود ويتامينA در بدن مي شود.

البته دريافت مقادير زياد ويتامينA (از طريق مصرف زياد مکملA يا مصرف زياد جگر) باعث ايجاد مسموميت ويتاميني در بدن و عوارض ناشي از آن خواهد شد. بنابراين از مصرف بيش از حد آن خودداري کنيد.


ويتامينC، آهن و مس :

دليل ذکر اين سه ماده ي مغذي با هم، اين است که هرسه با هم براي ساخت کلاژن در بدن لازم هستند. کلاژن اصلي ترين پروتئين ساختماني در پوست است.کمبود هر يک از اين سه ماده مغذي، علاوه بر ساير مشکلات سلامتي، حالت کشساني و قدرت التيام پوست را کاهش مي دهد.

ويتامينC در سبزيجات و ميوه هاي تازه و بيشتر در مرکبات (پرتقال، گريپ فروت، انواع ليمو و نارنگي )، کيوي، انواع توت، گوجه فرنگي ، فلفل دلمه اي، هندوانه ، طالبي ، توت فرنگي ، سيب زميني و سبزيجات برگ سبز موجود است.

ويتامين C، آهن و مس حالت کشساني پوست را حفظ مي کنند و قدرت التيام آن را افزايش مي دهند. هميشه سعي کنيد در برنامه غذايي روزانه ي خود از منابع غذايي اين مواد مغذي استفاده کنيد.غذاهاي غني از آهن عبارتند از : گوشت قرمز، ماهي ، زرده ي تخم مرغ، جگر، قلوه، لوبياي پخته، سبزي هاي داراي برگ سبز تيره مثل اسفناج تازه و جعفري، حبوبات مثل عدس و لوبيا، پودر کاکائو ، نخود سبز، آجيل ، خشکبار مثل انواع برگه ( برگه آلو، هلو و زرد آلو )، توت خشک، انجير خشک و کشمش.

مس در انواع مختلفي از مواد غذايي وجود دارد و کمبود آن بسيار نادر است، مگر در افرادي که مکمل روي مصرف مي کنند.منابع غذايي مس شامل : جگر، قلوه، شکلات ، حبوبات، آجيل و خشکبار است.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۴۰ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #79
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
ويتامين A

ويتامين A در حفظ بينايي خوب، سلامت پوست و غشاهاي مخاطي مهم و مفيد است. همچنين تحقيقات نشان مي دهد كه اين ويتامين براي عملكرد سيستم ايمني بدن ضروري است. ويتامين A همچنين براي رشد، تشكيل استخوان، توليد مثل و بهبود زخمها مؤثر و مفيد است. كبد مي تواند نياز يكساله بدن به اين ويتامين را به صورت ذخيره در خود نگه دارد. اگر فرد بيمار شود يا دچار عفونتي شود، اين ذخيره سريعاً قابل استفاده است.
موارد استفاده

آكنه و پسوريازيس: داروهاي شامل ويتامين A در از بين بردن آكنه و پسوريازيس موفق بوده اند. اخيراً داروي جديد ديگري از ويتامين A ساخته شده است كه باعث كمتر شدن چروك و آثار زخم پوست شده و آنها را كوچك و ناچيز مي كند همچنين از تشكيل چروك جديد نيز جلوگيري مي كند.

سيستم ايمني: تحقيقات نشان مي دهد كه ويتامين A به عنوان يادآور سيستم ايمني عمل كرده، بدن را در مقابل بيماريها و عفونتها، مخصوصاً عفونتهاي ويروسي حمايت مي كند.

بهبود زخم: وقتي كه بافت و پوست جديد در حال تشكيل است، بدن در كنار ساير مواد مغذي نياز به ويتامين A نيز دارد.

سرخك: مرگ و مير ناشي از اين بيماري را در بين شيرخواران كاهش مي دهد.

همچنين در درمان شب كوري و هيپركراتوزيز استفاده مي شود.

منابع غذايي

شما مي توانيد مكمل ويتامين A طبيعي را كه به صورت رتينول يا رتينيل پالميتات است خريداري كنيد. همه اشكال ويتامين A به راحتي قابل جذب هستند. قرصها و كپسولهاي موجود 10000، 25000 و 50000 واحد هستند. پزشك در انتخاب ميزان ويتامين A مصرفي به شما كمك مي كند. بيشتر مولتي ويتامينها حاوي ميزان مجاز توصيه شده براي ويتامين A هستند. اگر شما از مولتي ويتامين استفاده مي كنيد، احتمالاً بيشتر از ميزان توسط مورد نياز، ويتامين A دريافت كرده ايد. بدون مشورت با پزشك هرگز بيشتر از 25000 واحد روزانه (10000 واحد براي بچه ها) مصرف نكنيد.

در بيشتر موارد استفاده از بتاكاروتن كه پيش ساز ويتامين A است، جايگزين مطمئني براي ويتامين A ميباشد. بر خلاف ويتامين A، بتاكاروتن محلول در آب است و در بدن ساخته نمي شود، بنابراين مصرف مقدار زياد آن بدون خطر است. بتاكاروتن جايگزين خوبي براي ويتامين A در بچه ها و بزرگسالاني که دچار بيماري كبدي و كليوي هستند و زنان حامله است.

نحوه مصرف

ويتامين A محلول در چربي است و براي جذب نياز به رژيم غذايي حاوي چربي دارد. مكملهاي ويتامين A بايد همراه با غذا و يا با فاصله كوتاهي بعد از غذا مصرف شود.

موارد احتياط

خانمهاي حامله نبايد از مكملهاي ويتامين A استفاده كنند زيرا باعث نقايص مادرزادي در جنين ميشود. همه ويتامينهايي كه در اين دوره استفاده مي شوند حاوي مقداري ويتامين A هستند و مصرف هر مقدار بيشتري براي جنين خطرناك است.

مصرف زياد ويتامين A براي بدن سمي و حتي كشنده است. معمولاً ميزان ويتامين A دريافتي از رژيم غذايي آنقدر زياد نيست كه باعث مسمويت شود، اما مصرف مكملهاي ويتامين A بدون نظر پزشك توصيه نمي شود.

ويتامين A در انواع مختلفي از فرمولهاي ويتاميني يافت مي شود. براي مثال مكملهايي كه با نامهاي "فرمول سيستم ايمني"، "فرمول سرماخوردگي"، "فرمول چشمي"، "فرمول پوستي" يا "فرمول آكنه" موجود هستند همگي حاوي ويتامين A هستند. اگر شما از انواع مختلف فرمولي ويتامين A استفاده كنيد خود را در معرض خطر مسموميت با اين ويتامين قرار داده ايد.

بعضي از نشانه هاي مسموميت با ويتامين A شامل سردرد، خستگي، درد مفاصل و عضلات، خشك شدن و ترك لبها و پوست، چشمهاي خشك و تحريك پذير، تهوع يا اسهال و ريزش مو است.

مصرف الكل، احتمال مسموميت با ويتامين A را افزايش مي دهد. مصرف بيش از 25000 واحد از ويتامين A روزانه در بزرگسال و 10000 واحد روزانه در بچه ها، چه از غذا و چه از مكملهاي اين ويتامين مي تواند باعث مسموميت شود. در صورتي كه از آكوتان، رتين - آيا هر داروي مشتق شده از ويتامين A براي درمان آكنه، پسوريازيس يا ديگر مشكلات پوستي استفاده مي كنيد، مكمل هاي ويتامين A را مصرف نكنيد.

تداخلهاي احتمالي

مصرف زياد ويتامين E باعث مي شود كه بدن از ويتامين A بيشتري استفاده كند.

براي استفاده از ويتامين A بدن نيازمند به «روي» است.

كمبود روي مي تواند علايمي مشابه با كمبود ويتامين A در بدن ايجاد كند، زيرا بدون حضور روي بدن قادر به استفاده از ويتامين A نيست.

بدن شما براي استفاده از ويتامين A نيازي به مقدار كافي پروتئين دارد. يك فرد بزرگسال بايد روزانه حدود 7 اُز پروتئين و بچه ها حداقل 4 اُز مصرف كنند.

بعضي از داروها نظير استروژن و قرصهاي خوراکي ضدحاملگي سطح رتينول را در خون افزايش مي دهند. اگر شما به طور مرتب از دارويي استفاده مي كنيد، قبل از مصرف مكمل ويتامين A با پزشك مشورت كنيد.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۴۱ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 965
اعتبار: 35
سپاس کرده: 2,956
سپاس شده: 7,680 در 4,756 موضوع

امتياز: 17,546.28

ارسال: #80
RE: انواع ويتامينها و فعاليتهاي حياتي (جامع)
مكمل روي، تأخير رشد كودكان مبتلا به نوعي كم خوني را درمان مي كند

مصرف ماده معدني روي مي تواند در كودكان مبتلا به كم خوني ناشي از گلبولهاي داسي شكل كه دچار تأخير رشد و بلوغ هستند مفيد واقع شود. اين ماده معدني براي رشد و نمو طبيعي ضروري است.
بيماري گلبولهاي داسي شكل كه گاهي كم خوني ناشي از گلبولهاي داسي شكل نيز ناميده مي شود يك بيماري ارثي است كه باعث ميشود گلبولهاي قرمز خون شكل داسي پيدا كنند و باعث مي شود عبور گلبولها از جريان خون براي رساندن اكسيژن به بافتهاي بدن با دشواري روبرو شود.

دكتر بابت زمل از بيمارستان كودكان فيلادلفيا در پنسيلوانيا مي گويد اين يافته ها نشان مي دهد كودكان مبتلا به اين نوع كم خوني نياز به روي بيشتري دارند كه در رژيم غذايي معمولي روزانه تأمين نمي شود.

مطالعات قبلي نشان داده بود كه مكمل روي رشد و نمو را در كودكان سالم كه دجار نارسايي خفيف رشد هستند، بهبود مي بخشد به همين خاطر زمل و همكارانش تاثير اين مكمل را در38 كودك كه به بلوغ نرسيده بود ند و به كندي رشد وكم خوني ناشي از گلبولهاي داسي شكل مبتلا بود ند، مورد ارزيابي قرار دادند.ميزان روي در خون ٦ تن از اين كودكان قبل از شروع تحقيق پائين بود.

اين كودكان 4 تا 11 سال داشتند طي مد ت 12ماه انجام مطالعه، 10 ميليگرم در روز روي در شر بت گيلاس يا شر بت گيلاس خالي دريافت كردند.

يك سال بعد كودكاني كه روي دريافت كرده بودند قد، قد در حالت نشته ، ساق پا، و دور بازوي افزايش بسيار بيشتري پيدا كرد. بطور مثال كودكاني كه روي دريافت كرد ند قد شان بطور متوسط ٦٦/0 سانتيمتر بيشتر از همسالان شان رشد كرد. علاوه بر آن گروهي از كودكان كه در ابتدا قدشان به نسبت سن شان كوتاه بود و روي دريافت كردند قدشان 3/1 سانتيمتر بلندتر از همسالانشان در گروه مقايسه رشد كرد.

زمل گفت: براساس نتايج بدست آمده مصرف مكمل روي بخصوص در كودكان مبتلا به كم خوني ناشي از گلبولهاي داسي شكل كه دچار كندي رشد نيز هستند بايد مورد توجه قرار گيرد.

امضا كاربر


وفادارى؟ ... خدا بيامرزدش ...صداقت؟ .... يادش گرامى...غيرت؟..... به احترامش يك لحظه سكوت... معرفت؟ ..... يابنده پاداش ميگيرد ......عشق؟ ..... از دم قسط... .
واقــعـا به کـــجــاچــــنــيــــن شـــــتـــابـــــا ن؟؟؟
چهار شنبه ۱۹ آبا ۱۳۸۹ ۰۵:۴۱ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1396.