به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید
نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  موضوع بسته شده است 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

مجله غذا و سلامتی(جامع)

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #21
RE : غذا و سلامتی
رژیم های غذایی کم کالری ، منجر به چاقی می شوند
در اغلب موارد پیروی از رژیم های غذایی بسیار کم کالری منجر به کنترل مؤثر وزن در درازمدت برای پیشگیری از چاقی نشده و حتی ممکن است افزایش بیشتر ذخایر چربی را در بدن سبب شود.
دکتر سید محمد صدر عاملی گفت در مصرف غذاهای کم انرژی جهت کاهش وزن سریع تغییرات زیر درون بدن شخص بوجود می آید. 1) بدن به سرعت برای حفظ انرژی شروع به کاهش میزان متابولیسم پایه ای خود کرده لذا کالری کمتری می سوزاند . 2) بدون کربوهیدرات کافی، بدن عملکرد درستی نخواهد داشت لذا برای تولید کربوهیدرات و تولید انرژی شروع به سوزاندن پروتئین ها می کند و سوزاندن پروتئین ها باعث از بین رفتن عضلات شده که وضعیت نامطلوبی است. از 5 کیلوگرم کاهش وزن در عرض 2 هفته، تنها 1/5 - 1 کیلوگرم آن از چربی خواهد بود چرا که 2/5 کیلوگرم آب و 1/5 - 1 کیلوگرم از عضلات کاسته می شود. 3) با گذشت زمان در چنین شرایطی، بدن در مواقعی که به میزان کافی کالری دریافت کند، توانایی بیشتری در ذخیره سازی چربی پیدا خواهد کرد که این وضعیت برای کاهش وزن مطلوب نیست. کاهش وزن در مصرف غذای کم کالری بدست خواهد آمد ولی این کاهش وزن سریع، فقط یک یا دو هفته ادامه دارد و پس از آن قطع می شود. وی همچنین افزود : در این دوره بدن با شرایط جدید تطابق حاصل کرده بطوری که بتواند کالری های خودش را بدست آورد. بعد از آن هنگامی که کالری مناسب و کافی در اختیار بدن قرار گیرد، بدن با افزایش توانایی در ذخیره کردن چربی مجددا انرژی خودش را به صورت چربی ذخیره خواهد کرد. در چنین حالتی کاهش وزن که قبلا به صورت آب و عضله بوده، به صورت آب و عضله جایگزین نمی شود، بلکه بصورت چربی جایگزین می شود. بنابراین با گذشت زمان، وزن تغییر زیادی نکرده و میزان درصد چربی و وزن بدن افزایش یافته است که این هدف مطلوب ما جهت کاهش وزن نیست. دکتر صدر عاملی اظهار داشت : بعلت وجود خطرات احتمالی و همینطور درصد پایین موفقیت در درازمدت بایستی مصرف غذای کم کالری تحت نظر متخصص مربوطه انجام پذیرد و بایستی همیشه در ذهن داشته باشیم که احتمال موفقیت در کاهش وزن در دراز مدت، زمانی بیشتر است که غذای کافی از انواع مناسب خورده شود و به همراه آن تا حد امکان فعالیت بدنی مناسب انجام شود.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۳۷ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #22
RE : غذا و سلامتی
رژیم های غذایی کم کالری ، منجر به چاقی میشود
در اغلب موارد پیروی از رژیم های غذایی بسیار کم کالری منجر به کنترل مؤثر وزن در درازمدت برای پیشگیری از چاقی نشده و حتی ممکن است افزایش بیشتر ذخایر چربی را در بدن سبب شود.
دکتر سید محمد صدرعاملی گفت در مصرف غذاهای کم انرژی جهت کاهش وزن سریع تغییرات زیر درون بدن شخص بوجود می آید.
1) بدن به سرعت برای حفظ انرژی شروع به کاهش میزان متابولیسم پایه ای خود کرده لذا کالری کمتری می سوزاند .
2) بدون کربوهیدرات کافی، بدن عملکرد درستی نخواهد داشت لذا برای تولید کربوهیدرات و تولید انرژی شروع به سوزاندن پروتئین ها می کند و سوزاندن پروتئین ها باعث از بین رفتن عضلات شده که وضعیت نامطلوبی است. از 5 کیلوگرم کاهش وزن در عرض 2 هفته، تنها 5/1 – 1 کیلوگرم آن از چربی خواهد بود چرا که 5/2 کیلوگرم آب و 5/1 – 1 کیلوگرم از عضلات کاسته می شود.
3) با گذشت زمان در چنین شرایطی، بدن در مواقعی که به میزان کافی کالری دریافت کند، توانایی بیشتری در ذخیره سازی چربی پیدا خواهد کرد که این وضعیت برای کاهش وزن مطلوب نیست. کاهش وزن در مصرف غذای کم کالری بدست خواهد آمد ولی این کاهش وزن سریع ،فقط یک یا دو هفته ادامه دارد و پس از آن قطع می شود.
وی همچنین افزود : در این دوره بدن با شرایط جدید تطابق حاصل کرده بطوری که بتواند کالری های خودش را بدست آورد. بعد از آن هنگامی که کالری مناسب و کافی در اختیار بدن قرار گیرد، بدن با افزایش توانایی در ذخیره کردن چربی مجددا انرژی خودش را به صورت چربی ذخیره خواهد کرد.
در چنین حالتی کاهش وزن که قبلا به صورت آب و عضله بوده، به صورت آب و عضله جایگزین نمی شود، بلکه بصورت چربی جایگزین می شود. بنابراین با گذشت زمان، وزن تغییر زیادی نکرده و میزان درصد چربی و وزن بدن افزایش یافته است که این هدف مطلوب ما جهت کاهش وزن نمی باشد.
دکتر صد عاملی اظهار داشت : بعلت وجود خطرات احتمالی و همینطور درصد پایین موفقیت در درازمدت بایستی مصرف غذای کم کالری تحت نظر متخصص مربوطه انجام پذیرد و بایستی همیشه در ذهن داشته باشیم که احتمال موفقیت در کاهش وزن در دراز مدت، زمانی بیشتر است که غذای کافی از انواع مناسب خورده شود و به همراه آن تا حد امکان فعالیت بدنی مناسب انجام شود.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۳۸ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #23
RE : غذا و سلامتی
هله هوله خوری مانند مواد مخدر اعتیادآور است
دانشمندان می گویند، هله هوله خوری به اندازه مواد مخدر، اعتیادآور است و می تواند منجر به مشکلات تغذیه ای و چاقی شود.
محققان دانشگاه راکفلر دریافتند که غذاهای حاوی چربی و قند بالا می توانند در مغز، همان مواد شیمیایی محرک لذت را فعال کنند که برای مواد مخدر انجام می دهند که این مواد شامل کورتیزل، دوپامین، گالانین و سرتونین هستند. استفاده پیاپی از هله هوله ها باعث عدم تعادل در این مواد شیمیایی شده و در این صورت برای رسیدن به حد تعادل شروع به پرخوری خواهیم کرد.[ فست فود و هله هوله خوری برای سلامت مغز مضر است] برای بررسی این موضوع دانشمندان موش های آزمایشگاهی را به سه دسته تقسیم کردند. دسته اول مقادیر طبیعی از غذاهای سالم دریافت کردند ، دسته دوم غذاهای سالم همراه با مقادیر کنترل شده هله هوله ها را به عنوان رژیم غذایی خود مصرف کردند و دسته سوم مواد غذایی سالم را همراه با مقادیر نامحدودی از هله هوله ها دریافت کردند. زمانی که دانشمندان، قسمت هایی از مغز این موش ها که مسوولیت احساس لذت را دارد تحریک کردند متوجه شدند موش هایی که مقادیر نا محدودی از غذاهای سالم را دریافت کرده اند نیاز به تحریک بیش تری دارند تا به اندازه موش های سالم در مغز خود احساس لذت کنند. این موش ها همیشه به سمت بدترین نوع مواد غذایی می رفتند و در نتیجه دو برابر دیگر موش ها کالری دریافت می کردند..
حتی زمانی که دانشمندان دسترسی این موش ها را به غذاهای ناسالم قطع کرده و سعی کردند به آن ها رژیم غذایی سالم تری بدهند این موش ها امتناع کردند. تغییرات در تمایلات آن ها به این مواد غذایی به حدی بود که این موش ها در ابتدا برای دو هفته به خود گرسنگی دادند تا در نهایت توانستند عادت به مصرف غذاهای ناسالم را از خود دور کنند. برای مغز انسان نیز در صورت استفاده از مواد مخدر دقیقا همین حالت پیش می آید و فرد معتاد مجبور می شود میزان مصرف خود را افزایش دهد.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۳۹ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #24
RE : غذا و سلامتی
توصیه های بهداشتی درباره مصرف روغن
چربی های موجود در رژیم غذایی، تامین کننده مواد مورد نیاز برای عملکرد مناسب بدن هستند. چربی ها را می توان به عنوان غنی ترین منبع تولید انرژی در بدن نام برد؛ چرا که از سوخت هر گرم چربی در بدن حدود 9 کیلوکالری انرژی تولید می شود. این در حالی است که کربوهیدرات ها و پروتئین ها به ازای هر گرم تنها چهار کیلوکالری انرژی تولید می کنند. چربی موجود در مواد غذایی علاوه بر تامین اسیدهای چرب ضروری که بدن قادر به ساخت آن ها نیست، پیش ساز یا حامل برخی از ویتامین ها مانند ویتامین های a,e,d,k است.
ثابت شده که برخی از انواع چربی ها برای سلامت قلب مفید هستند در حالی که برخی دیگر ممکن است افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی را سبب شوند.
ترکیبات غذایی حاوی انواع مختلفی از چربی ها هستند که از آن جمله می توان چربی های غیراشباع، چربی های اشباع، چربی ترانس و کلسترول را نام برد.
چربی های غیراشباع را می توان سالم ترین نوع چربی دانست. چربی های غیر اشباع عمدتا از منابع گیاهی به دست می آیند و دو نوع اصلی را شامل می شوند؛ چربی های غیر اشباع با یک باند مضاعف که عمدتا در روغن های گیاهی وجود دارد مانند روغن زیتون، کانولا، بادام زمینی، مغز دانه ها و آواکادو و چربی های غیراشباع با دو یا بیش از دو باند مضاعف که در غذاهای گیاهی و برخی از انواع ماهی ها یافت می شوند.
روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، ذرت، کتان، پنبه دانه، کنجد، سویا و روغن ماهی سالمون و تن به عنوان منابع غنی این نوع چربی محسوب می شوند.
بر اساس اعلام اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، اسیدهای چرب امگا3 نیز گروهی از چربی های غیراشباع با دو یا بیش از دو باند مضاعف هستند که بویژه برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند و موجب کاهش سطح «تری گلیسیرید» و «کلسترول ldl سرم» می شوند. ماهی ها مانند ماهی سالمون و ساردین و منابع گیاهی مانند گردو و روغن گردو، روغن سویا و لوبیای سویا، بذر کتان و روغن کتان از مهم ترین منابع اسیدهای چرب امگا3 هستند.
چربی های اشباع نیز عمدتا در منابع حیوانی مانند گوشت گاو و گوسفند پرچربی و لبنیات پرچرب یافت می شوند؛ اگرچه برخی از روغن های گیاهی مانندروغن نارگیل، کره کاکائو و ... نیز حاوی این نوع چربی هستند. چربی های اشباع برای سلامت قلب مضر هستند و مصرف آنها موجب افزایش کلسترول ldl سرم (کلسترول بد) و کلسترول تام می شود.
اسدهای چرب ترانس مضر برای قلب و عروق
و اما چربی های ترانس؛ این چربی ها از نظر ساختمانی شبیه چربی های اشباع هستند و به ویژه برای سلامت قلب و عروق مضرند و مصرف آنها موجب افزایش سطح کلسترول ldl، کلسترول تام و تری گلیسرید سرم و کاهش سطح کلسترول hdl سرم (کلسترول خوب) می شود. در برخی شرایط غیرطبیعی به عنوان مثال در فرآیند هیدروژناسیون برای تبدیل روغن های مایع به جامد اسید چرب ترانس تولید می شود.
روغن های مایع فاقد اسیدهای چرب ترانس هستند. این در حالی است که روغن جامد و مارگارین حاوی این نوع اسید چرب می باشند. از دیگر منابع اسیدهای چرب ترانس می توان به تنقلات مانند چیپس، کراکر، بیسکویت، شیرینی، ذرت بوداده (پاپ کورن) و غذاهای سرخ شده مانند ماهی سرخ شده، مرغ کنتاکی و سیب زمینی سرخ شده اشاره کرد.
کلسترول هم نوعی چربی است که در ساختمان غشای سلول های بدن و لیپوپروتئین های خون وجود دارد و برای تشکیل برخی از مواد ضروری بدن مانند هورمون جنسی و نمک های صفراوی ضروری است. غذاهای حیوانی بویژه گوشت، لبنیات و زرده تخم مرغ منابع غنی کلسترول هستند اما غذاهای گیاهی کلسترول ندارند.
کلسترول خون شامل کلسترول hdl (کلسترول خوب) و کلسترول ldl (کلسترول بد) است. افزایش کلسترول ldl خون موجب فراهم شدن زمینه برای ابتلا به فشار خون بالا و افزایش ابتلا به بیماری قلبی - عروقی می شود. در حالیکه افزایش کلسترول hdl از ابتلا به بیماری قلبی - عروقی پیشگیری می کند.
اسیدهای چرب اشباع و به ویژه اسیدهای چرب ترانس موجب افزایش کلسترول ldl خون می شوند که اثرات سوء اسیدهای چرب ترانس به مراتب بیش از اسیدهای چرب اشباع است. از طرف دیگر مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب غیراشباع سطح کلسترول ldl خون را کاهش می دهد.
توصیه های بهداشتی در خصوص مصرف روغن ها و چربی ها
- به منظور پیشگیری از عوارض سوء چربی های مضر و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بهتر است میزان چربی رژیم غذایی بیش از 25 تا 35 درصد کالری روزانه نباشد.
- با توجه به برچسب مواد غذایی، مصرف غذاهای حاوی چربی غیراشباع جایگزین منابع غذایی حاوی چربی اشباع شده و چربی ترانس شود؛ به عنوان مثال مصرف روغن مایع به جای روغن جامد و یا استفاده از روغن زیتون در طبخ غذاها.
- حداقل دو بار در هفته از انواع ماهی ها بویژه ماهی قزل آلا، تون، ساردین، سالمون، خالی مخالی و ... به دلیل برخورداری از اسیدهای چرب ضروری استفاده شود.
- مصرف غذاهای پرچرب صنعتی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا، چیپس، سیب زمینی و ... به حداقل کاهش یابد.
- تا حد امکان از سرخ کردن غذاها اجتناب کرده و در صورت سرخ کردن حتما از روغن مایع مخصوص سرخ کردن با حرارت و زمان کوتاه استفاده شود.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۰ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #25
RE : غذا و سلامتی
راه های ساده برای کمتر خوردن
با استفاده از این چند روش ساده میتوانید میزان کالری دریافتی روزانه خود را کاهش داده و غذای کمتری مصرف کنید.
- زمان آشپزی از چشیدن مکرر غذاها و ریزه خواری خودداری کنید. در این اوقات می توانید لیوانی آب یخ در دست داشته باشید و یا هویچ گاز بزنید یا آدامس بدون قند بجوید.
- زمان غذا خوردن غذاهای پرکالری مانند پلو و نان را در فاصله دورتر و سبزی و سالاد را در دسترس خود قرار دهید.
- سعی نکنید تمامی محتویات بشقاب خود را مصرف کنید. اگر در حین غذا خوردن احساس سیری کردید، از ادامه مصرف غذا صرف نظر کنید و بقیه غذا را برای وعده بعدی خود نگه دارید. در صورتیکه در خارج از منزل غذا صرف می کنید، اضافه غذای خود را در ظروفی که رستوران در اختیار شما قرار می دهد بردارید.
- از بشقابهای کوچکتر برای صرف غذا و لیوانهای بلند و باریک برای نوشیدن استفاده کنید.
- هنگام صحبت کردن یا گوش دادن به صحبت های دیگران در زمان صرف غذا، خوردن را متوقف کنید.
- اگر خارج از منزل غذا می خورید، قبل از شروع به صرف غذا، بخشی از آن را که احساس می کنید بیش از ظرفیت شماست داخل بشقاب دیگر جدا کنید.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۱ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #26
RE : غذا و سلامتی
چربی های مضر برای دیابتی ها
بدون شک کربوهیدرات ها و مواد قندی تمام توجه بیماران دیابتی را برای کنترل بیماری شان به خود اختصاص می دهند. اما نباید فراموش کرد که چربی دریافتی نیز در بهبود سلامت بیماران دیابتی اهمیت بسزایی دارد.
میزان چربی دریافتی به عوامل بسیاری وابسته است، ولی مهم تر از میزان چربی دریافتی، نوع چربی دریافتی می باشد. برخی از چربی ها سالم هستند و برخی ناسالم و مضرند. در حقیقت با کاهش دریافت چربی های ناسالم (چربی اشباع و ترانس) و در کنار آن با دریافت چربی های سالم (چربی های غیر اشباع و امگا 3) از سلامت قلبتان محافظت خواهید نمود.
حال انواع چربی های ناسالم را برای شما بیان می کنیم.
1- چربی های اشباع:
چربی های اشباع مقدار کلسترول خون را افزایش می دهند. کلسترول خون بالا، یک عامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی است.
باید بدانید که افراد دیابتی در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند و کاهش مصرف چربی های اشباع، خطر ابتلا به حمله یا سکته های قلبی را در آنها کاهش می دهد.
غذاهایی که حاوی چربی اشباع هستند، عبارتند از:
- لبنیات پر چرب مثل پنیر پر چرب، بستنی، شیر پر چرب و خامه.
- گوشت های پرچرب از جمله گوشت های قرمز و غذاهای فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس
- سس های چرب مثل سس مایونز
- آب گوشت و عصاره گوشت (که از طبخ گوشت های پرچرب باقی می مانند)
- شکلات
- روغن هسته خرما
- نارگیل و روغن نارگیل
- پوست ماکیان مثل پوست مرغ و بوقلمون
یکی از موارد مهم در تغذیه افراد دیابتی این است که کمتر از 7 درصد کالری رژیم غذایی از چربی های اشباع تامین گردد که معادل با 15 گرم چربی اشباع در طی روز است. باید بدانید که 15 گرم چربی، مقدار زیادی نیست، زیرا فقط 30 گرم پنیر (به اندازه ی یک قوطی کبریت) حاوی 8 گرم چربی اشباع است.
بسیاری از بزرگسالان به ویژه افراد با تحرک بدنی کم، ممکن است به مقادیر کمتری نیاز داشته باشند، لذا برای یافتن یک مقدار مطلوب برای مصرف خود، با متخصص تغذیه مشورت نمایید.
در برچسب های مواد غذایی، چربی اشباع یکی از زیر گروه های چربی کل موجود در آن ماده غذایی است. لذا برای انتخاب غذاهای کم چرب تر، با خواندن برچسب آن ها، مواد غذایی را که چربی اشباع کمتری دارند بخرید. مواد غذایی که به ازای هر واحد، حاوی 1 گرم چربی اشباع و یا کمتر باشند، به عنوان دارای چربی اشباع کم در نظر گرفته می شوند.
2- چربی ترانس:
چربی ترانس مانند چربی اشباع می تواند مقدار کلسترول خون را افزایش دهد. حتی چربی ترانس می تواند برای سلامت قلب از چربی اشباع نیز مضرتر باشد.
چربی ترانس در فرآیند تبدیل روغن گیاهی مایع به روغن جامد تولید می گردد که فرآیند جامد سازی روغن مایع را "هیدروژناسیون" می نامند.
چربی ترانس نیز در برچسب های غذایی ذکر می شود که تشخیص آن را در غذاها آسان می کند. اگر شما می خواهید تا حد امکان از چربی ترانس دوری کنید، می بایست لیست اجزای تشکیل دهنده ماده غذایی را در برچسب های غذایی مطالعه کنید و به دنبال کلمه "هیدروژنه" باشید. لذا غذاهایی را انتخاب کنید که حاوی روغن هیدروژنه نباشند و یا در فهرست اجزای تشکیل دهنده آن "روغن مایع" ذکر شده باشد.
منابع اصلی چربی ترانس عبارتند از :
- غذاهای فرآیند شده ای که با روغن هیدروژنه پخته شده باشند؛ مانند چیپس، کلوچه، شیرینی جات و کیک ها
- روغن نباتی جامد و مارگارین (کره گیاهی)
- روغن شیرین پزی و روغن های ترد کننده شیرینی
- برخی از فست فودها مثل سیب زمینی سرخ کرده
3- کلسترول :
بدن بخشی از کلسترول را می سازد و بقیه آن از طریق غذاهای مصرفی تامین می شود. غذاهای حاوی چربی حیوانی، منبع کلسترول غذایی می باشند. کلسترول غذایی مقدار کلسترول خون را افزایش می دهد. لذا باید کمتر از 200 میلی گرم در روز، غذاهای حاوی کلسترول را مصرف نمایید. در صنایع غذایی نیز اگر غذایی حاوی کلسترول است، لازم است که در برچسب آن ذکر گردد.
منابع کلسترول عبارتند از:
- محصولات لبنی پر چرب (شیر پرچرب، خامه، بستنی، پنیر پرچرب)
- زرده تخم مرغ
- جگر و دل و قلوه
- گوشت پرچرب و پوست ماکیان

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۱ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #27
RE : غذا و سلامتی
حلیم، بهترین غذای فصل سرما
یک فوق تخصص تغذیه با بیان اینکه «حلیم»، بهترین انتخاب در میان مواد نشاسته ای در فصل سرماست، در عین حال گفت: افراد زیر 30 سال بهتر است حلیم را با روغن حیوانی میل کنند، اما بالاتر از این طیف سنی ترکیب اومگا 3 و حلیم بهترین انتخاب برای آنهاست.
دکتر کیومرث دانشور اظهار کرد: در فصل سرما مواد نشاسته ای بهترین انتخاب جهت مصرف می باشند و البته باید در این بین برنج را از چارچوب مواد نشاسته ای حذف کرد زیرا تاثیرات منفی به مانند قند و شکر دارد.
وی اظهار کردد: در میان مواد نشاسته ای، حلیم یکی از بهترین انتخابهاست، البته در خصوص مصرف این ماده غذای باید به فاکتور سن توجه جدی شود.
وی در گفت وگو با ایسنا ، گفت: بهتر است برای خوش طعم کردن حلیم از شکر استفاده نشود، بلکه از قند مصنوعی موسوم به فروکتوز در ترکیب با حلیم استفاده گردد که بهترین و سالمترین قند رژیمی است.
دکتر دانشور ترکیب عدس و کره، ماکارونی و سیب زمینی را از دیگر انتخاب های مناسب جهت استفاده در فصل سرما عنوان نمود که نه تنها ضرری برای بدن ندارد بلکه کل بدن و مخصوصا کبد را پاکسازی می کنند.
وی در خاتمه تاکید کرد که سیب زمینی به صورت برشته شده یا پخته استفاده شود و از مصرف نوع سرخ شده آن به صورت مداوم اجتناب شود.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۲ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #28
RE : غذا و سلامتی
افزایش جذب آهن با مصرف ویتامین c
استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین c موجب افزایش جذب آهن در بدن می شود
مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت :بر اساس تحقیقات به دست آمده استفاده از آبمیوه ، میوه و سبزی های حاوی ویتامین c همراه با سرو غذا می تواند به جذب آهن موجود در مواد غذایی کمک کند .
دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه مواد غذایی پروتئینی مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، تخم مرغ، حبوبات مثل عدس و لوبیا و سبزیجاتی مثل اسفناج آهن فراوانی دارند افزود : مصرف مواد خوراکی حاوی ویتامین c مثل گل کلم، آب پرتقال و فلفل دلمه ای همراه مواد غذایی آهن دار به جذب آهن کمک می کند.
وی همچنین به افرادی که فقر آهن مبتلا هستند توصیه کرد بلافاصله پس از خوردن غذا چای ننوشند زیرا چای دارای ماده ای به نام «تانن» است که با آهن موجود در منابع گیاهی ایجاد ترکیبی به نام «تانات آهن» می کند و موجب دفع آهن از بدن می شود و این امر به ویژه برای افرادی که مبتلا به کم خونی و فقرآهن هستند، مضر بوده و کم خونی آنان را تشدید می کند.
بی توجهی به بیماری کم خونی بخصوص در مورد کودکان با عواقب جبران ناپذیری همراه است. کودکان به علت رشد سریع نیاز بیشتری به خون سازی دارند و باید به میزان کافی آهن دریافت کنند. فقر آهن و کم خونی در کودکان باعث کاهش بهره هوشی و کاهش قدرت یادگیری می شود و به رشد مغزی کودکان صدمه می زند. این نوع آسیب ها را به هیچ وجه نمی توان با درمان های بعدی جبران کرد. داشتن یک رژیم غذایی مناسب بهترین راه پیشگیری است.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۳ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #29
RE : غذا و سلامتی
3 دلیل کاهش قند خون بعد از صرف غذا
در افراد سالم، سطح قند خون بعد از صرف یک وعده ی غذایی کمی بالا می رود. این افزایش قند خون محرک ترشح انسولین، هورمونی که در پانکراس یا همان لوزالمعده تولید می شود، است.
انسولین می تواند مولکول های قند را که کربوهیدرات نیز نامیده می شوند به سمت سلول ها حمل کند؛ بنابراین از افزایش بیش از حد سطح قند خون و در نتیجه دیابت، پیشگیری می کند. از طرف دیگر، انسولین زیاد می تواند قند خون را پایین بیاورد که هیپوگلیسمی نام دارد.
سطح پایین قند خون بعد از یک وعده ی غذایی می تواند به دلیل یکی از موارد زیر باشد:
* تولید زیاد یا بیش از اندازه ی انسولین در افراد غیر دیابتی یا دریافت بیش از نیاز انسولین در افراد دیابتی.
* رژیم کم کربوهیدرات.
* سرطان تشخیص داده نشده ی پانکراس.
در ادامه راجع به هر کدام توضیح مختصری می دهم:
1- انسولین بیش از حد نیاز
پانکراس افراد مبتلا به دیابت نوع یک، توانایی تولید انسولین را از دست داده است. این توضیح نشان می دهد که این افراد برای تنظیم و کنترل قند خون شان به دریافت منظم انسولین نیاز حیاتی دارند. دیابتی ها اغلب اوقات یک دوز مختصری از انسولین را باید موقع صرف غذا استفاده نمایند؛ حال اگر این دوز بالاتر از حد طبیعی باشد ممکن است موجب افت شدید قند خون شود؛ حتی بعد از یک وعده ی غذایی.
در مورد افرادی که دیابتی نیستند، کاهش قند خون بعد از یک وعده ی غذایی می تواند نشان دهنده ی فعالیت بیش از حد پانکراس باشد؛ شرایطی که تحت عنوان "هایپرانسولینمیا" نامیده می شود.
2- فقدان کربوهیدرات:
غذاهای مختلف میزان کربوهیدرات شان بسیار متغیر است. مثلا موز تقریبا دو برابر هندوانه کربوهیدرات دارد، در حالی که برنج می تواند تا 6 برابر بیشتر از کدو تنبل کربوهیدرات داشته باشد.
یک برنامه ی غذایی متعادل باید حاوی یک منبع کربوهیدراتی باشد، مثلا سیب زمینی، نان، ماکارونی، برنج و لوبیاها در میان دیگر غذاها بیشتر به چشم بخورد.
فردی که یک رژیم فقیر از کربوهیدرات را دریافت می کند ممکن است کاهش سطح قند خون را حتی بعد از یک وعده ی غذایی، تجربه کند.
3- وجود تومور در لوزالمعده:
اگر فردی با میزان انسولین طبیعی، قند خون پایینی بعد از صرف یک وعده ی غذایی غنی از کربوهیدرات داشته باشد، این می تواند نمایانگر وجود تومور در پانکراس وی باشد.
سرطان قسمت انسولین ساز پانکراس معمولا خوش خیم و بی خطر است، به این معنی که رشد خیلی وسیعی نمی کند و دیگر این که به دیگر قسمت های بدن پخش و گسترده نمی شود.

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۵ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
*
ارسال ها: 3,129
اعتبار: 41
سپاس کرده: 8,559
سپاس شده: 4,795 در 2,466 موضوع

امتياز: 631.50

ارسال: #30
RE : غذا و سلامتی
رابطه رژیم غذایی و آب مروارید
مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی، ریسک ابتلا به آب مروارید و نیز پیشرفت این بیماری را کاهش می دهد.
آب مروارید مهمترین علت نابینایی در جهان است و در ایران نیز از متداول ترین عامل اختلال بینایی به شمار می رود . شیوع و احتمال بروز این بیماری با بالا رفتن سن افزایش می یابد. مطالعات بسیار محدودی تا به حال به صورت هم زمان به بررسی تاثیر تغذیه و شیوه زندگی فرد در احتمال بروز آب مروارید پرداخته اند .
در مطالعه ای که اخیرا بر روی بیش از 1800 خانم انجام شده است، مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی بالاتر مانند سبزیجات ، میوه جات ، غلات ، شیر ، گوشت (یا لوبیا و ماهی و تخم مرغ) و مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی پایین تر مانند چربی های اشباع ، کلسترول و سدیم ، در اطلاعاتی که از پرسش نامه های غذایی زنان به دست آمده بود، مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج بدست آمده از این مطالعات نشان داد که برنامه غذایی سالم "که در مقایسه با توصیه های استاندارد هرم غذایی تعریف می شود"، در کاهش بروز آب مروارید تاثیرگذار بوده و نسبت به عوامل بازدارنده و پیشگیری کننده دیگر بسیار مهمتر و قویتر است .
نکته عملی: مطالعات انجام شده بر این نکته تاکید دارند که مصرف غذای سالم با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید در رابطه است . بهبود شیوه زندگی شامل ، تغذیه خوب و سالم ، ترک سیگار و جلوگیری از چاقی و اضافه وزن می تواند نیاز به جراحی آب مروارید و بارسنگین اقتصادی آن را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد .

امضا كاربر
هرگزبراي عاشق شدن،به دنبال باران وبهاروبابونه نباش.
گاهي درانتهاي خارهاي يک کاکتوس به غنچه اي ميرسي که ماه رابرلبانت مينشاند
پنج شنبه ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۱۵:۴۵ عصر
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
ارسال موضوع  موضوع بسته شده است 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1396.