به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید
لیوان هم زن شگفت انگیز
لیوان هم زن شگفت انگیز
فندک USB همه کاره
فندک USB همه کاره
دستگاه دفع حشرات و موش ریدکس پلاس
دستگاه دفع حشرات و موش ریدکس پلاس
لیزر پوینتر پنج سر اصل
لیزر پوینتر پنج سر اصل
هندز فری تغییر صدای موبایل
هندز فری تغییر صدای موبایل

تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان / انجمن خانه و خانواده / تالار خانه داری و آشپزی / نکات سودمند v / تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین

نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده‌ی ارسال‌های تازه‌ مشاهده‌ی ارسال‌های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید


تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
زمان کنونی: پنج شنبه ۴ ارد ۱۳۹۳، ۰۹:۱۷ صبح
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: aftabi
آخرین ارسال: aftabi
پاسخ: 6
بازدید: 1294



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین

نویسنده پیام
*
ارسال‌ها: 15,603
اعتبار: 249
سپاس کرده: 7,583
سپاس شده: 12,119 در 5,091 موضوع

امتياز: 1,160,910.79

ارسال: #1
تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین وقتی صحبت از یک محصول دریایی بسیار گران قیمت و پرانرژی به میان می آید، بسرعت نام «خاویار» درذهنمان نقش می بندد.این تخمهای کوچک ارزشمند علاوه بر آن که سرشار از پروتئین است ، به دلیل داشتن غلظت بالای اسیدهای چرب می تواند از افسردگی و بیماری های قلبی عروقی نیز جلوگیری کند... [تصویر:  c712ab595e7c4a1e4244ea68f117db47.jpg]
وقتی صحبت از یک محصول دریایی بسیار گران قیمت و پرانرژی به میان می آید، بسرعت نام «خاویار» درذهنمان نقش می بندد.

این تخمهای کوچک ارزشمند علاوه بر آن که سرشار از پروتئین است ، به دلیل داشتن غلظت بالای اسیدهای چرب می تواند از افسردگی و بیماری های قلبی عروقی نیز جلوگیری کند.

شاید باور نکنید، ولی این محصول غذایی که ایران و روسیه از بزرگترین و باسابقه ترین تولیدکنندگان آن در جهان به شمار می روند، آنقدر گران قیمت است که حتی بسیاری از دست اندرکاران شیلات نیز موفق به تناول آن نشده اند؟!

با این حال برای نخستین بار در ایران طرحی برای تولید خاویار از تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان اجرا شده است که علاوه بر تامین پروتئین حیوانی لازم در چرخه غذایی ، می تواند لذت چشیدن طعم خاویاری لذیذ و درعین حال بسیار ارزان تر را تحقق بخشد...خاویار به دلیل کمیاب بودن ، قیمتی بسیار بالا دارد. این ماده غذایی انواع مختلفی دارد و به رنگهای سیاه ، سبز، قهوه ای و بندرت به رنگ زرد یا خاکستری دیده می شود. اندازه دانه های خاویار نیز با توجه به نوع ماهی آن متفاوت است.

مهمترین ماهی هایی که از آنها خاویار تولید می شوند، عبارتند از ماهی خاویار (Sturgeon)، پادل (Paddle Fish)، ماهی آزاد (Salmon)، ماهی پرنده (Flging Fish)، اردک ماهی (Pike) و قزل آلا (Trout).

بهترین نوع ماهی که خاویاری با کیفیت عالی را می توان از آن به دست آورد، همان ماهی خاویار است. این ماهی از نوع ماهی های استخوانی است. در جهان حدود ۲۰ نوع مختلف از این ماهی شناخته شده که ۵ نوع آن در دریای خزر زندگی می کنند و از ۳نوع آن نیز حدود ۹۰ درصد از خاویار جهان تولید می شود. خزر، گنجینه ای از خاویار سه گونه ماهی خاویاری خزر که ۹۰ درصد از خاویار جهان را تامین می کنند، عبارتند از:

▪ Beluga :از نظر فیزیکی بزرگترین ماهی خاویار و بسیار درنده است. بعضی از انواع این ماهی حدود ۱۰۰۰ کیلوگرم وزن دارند و طول آنها به بیش از ۴ متر می رسد. به طور کلی ۱۵ درصد وزن این ماهی مربوط به خاویار آن است. رنگ خاویار این نوع ماهی خاکستری روشن و یا تیره است.

▪ Osetra: حدود ۲۰۰ کیلو وزن دارد و طول آن تقریبا ۲ متر است. البته بعضی از انواع آن حدود ۲۰ تا ۸۰ کیلو وزن دارند. رنگ خاویار این نوع ماهی ، قهوه ای تیره ، خاکستری و یا طلایی است. خاویار این نوع ماهی طعمی شبیه به «جوز» دارد و به همین دلیل از دیگر انواع قابل تمایز است.

▪ Seuroge: ظریف ترین و کوچک ترین نوع ماهی خاویاری است که طولی حدود ۵/۱ متر دارد و وزن آن بندرت به بیش از ۲۵ کیلو می رسد. رنگ خاویار این ماهی ، خاکستری بسیار تیره است. به طور کلی عمر ماهی های خاویاری بسیار طولانی است و طبق بررسی های صورت گرفته تا ۱۰۰ سال هم می رسد.

گوی های کوچک سرشار از پروتئین خاویار یک ماده غذایی پرانرژی است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد. به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرژنین ، هیستامین ، ایزولوسین ، لیزین و میتونین است. چربی موجود در خاویار نیز به ۲ دسته عمده تقسیم می شود که عبارتند از ۲۵ درصد کلسترول و ۷۵ درصد لستین. مطالعات وسیع نشان داده است که مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند؛ چرا که در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا ۳بسیار بالاست. بعلاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام «ctacosand»است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل می شود. این اسیدهای چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش بسزایی ایفا می کند.

به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلول های عصبی بسیار موثر است. در کشورهایی که ماهی و خاویار در عادات غذایی مردم جایگاه ویژه ای دارد، میزان ابتلا به افسردگی بسیار کمتر از دیگر کشورها است. وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در خاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. بعلاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماری های آرتریت رومائید (التهاب مفاصل)، بیماری های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار موثر است. خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل مصرف آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه می شود.

تخم قزل آلا هم خوشمزه است کارشناسان مرکز تکثیر و پرورش ماهی یاسوج برای اولین بار در کشور، با استفاده از غلظت های نمک با دوز مناسب موفق به عمل آوری تخم ماهی قزل آلا برای تولید خاویار، با کیفیتی مناسب شدند. مهندس یدالله مهرابی ، رئیس مرکز تکثیر و پرورش ماهی یاسوج با تاکید بر این که ماهی قزل آلا رنگین کمان از ماهیان سردابی و از خانواده آزادماهیان است ، می افزاید: این ماهی به طور وسیع در داخل کشور به منظور تولید گوشت و تولید تخم چشم زده و بچه ماهی پرورش داده می شود. پرورش دهندگان در زمان تکثیر، پیش مولدین دارند که تخمهای استحصالی از آنها به دلیل پایین بودن بازده لقاح و باروری دور ریخته می شوند و در مواردی نیز مواجه با تخمهای رسیده مازاد هستند که می توانند با عمل آوری تخم ماهی قزل آلا از آنها خاویار تولید و به بازار مصرف عرضه کنند. پس نتیجه می گیریم در این روش تخمهای ماهی قزل آلا که معمولا به علت پایین بودن بازماندگی قابل استفاده نیستند و دور ریخته می شوند، با روش فوق در چرخه تغذیه انسانی مورد استفاده قرار می گیرند.

صد گرم خاویار فقط ۱۵ هزار تومان در این روش تخمها قبل از مرحله لقاح از ماهی گرفته می شوند. این تخمها پس از رسیدن به مرحله چشم زدگی ، حداقل با ۳۰ درصد تلفات به بچه ماهی تبدیل می شوند، در حالی که در این روش از تمام تخمهای تولید شده برای تهیه خاویار می توان استفاده کرد. مهندس مهرابی به مزیت دیگر اجرای این طرح یعنی وارد کردن این نوع پروتئین باارزش حیوانی در چرخه غذایی ، با قیمتی بسیار پایین تر از خاویار، می گوید: خاویار تولید شده از ماهی قزل آلا با قیمتی حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ دلار برای هر کیلو (هر ۱۰۰ گرم ۱۵ هزار تومان ، عرضه می شود، در حالی که قیمت هر کیلو خاویار حداقل یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (هر ۱۰۰ گرم ۱۵۰هزار تومان ) است.

بعلاوه توانایی تولید ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو تخم چشم زده طی امسال در مرکز تکثیر و پرورش ماهی یاسوج وجود دارد که در صورت حمایت گسترده تر شیلات ، این میزان تا سالانه ده تن نیز قابل افزایش است و بدین ترتیب می توان برنامه ای را برای صادرات این محصول نیز طراحی کرد. جالب آن که تمام مراحل تولید خاویار در شیلات ایران با گذشت ۳۰ سال ، به صورت دستی و البته با رعایت استانداردهای مورد تایید کشورهای خریدار (عمدتا اروپایی) تولید می شود. در طرح تولید خاویار از ماهی قزل آلای رنگین کمان نیز مراحل فرآوری تولید و بسته بندی به صورت دستی انجام می شود. گفتنی است، خاویار تولیدی تا یک سال در یخچال قابل نگهداری است.

...به هر حال توسعه چنین طرحهایی که می تواند علاوه بر بهینه کردن کیفیت جیره غذایی انسانی به ایجاد اشتغال ، تولید رشته های شغلی جدید و افزایش تولید و صادرات و کسب درآمد ارزی برای کشور منتهی شود، به حمایت همه جانبه تری از سوی متولیان امر شیلات و پرورش آبزیان نیاز دارد. «ما کشور توانمندی هستیم.»
[تصویر:  break.gif]

امضا كاربر
می خواهم انسانی دیگرگونه باشم
می خواهم از درختها ایستادگی بیاموزم
می خواهم چونان مورچه ای باشم پرتلاش بی آنکه
هراس داشته باشم از باران
می خواهم با گندمزار برقصم
با قاصدک ها پرواز کنم
با جیرجیرک ها آواز بخوانم
می خواهم بیکرانه باشم چون دریا
بی نشانه باشم چون باد
از چشمانم رودخانه ای جاری کنم برای چمنزار
تبر را کنار بگذارم
کمانم را بشکنم
آهو را رها کنم برای پلنگ
خرگوش را برای عقاب
پرنده ای باشم و پرواز کنم در برابر باد
...
باید انسانی دیگرگونه باشم ...
سه شنبه ۱۷ اسف ۱۳۸۹ ۱۶:۲۱ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال‌ها: 15,603
اعتبار: 249
سپاس کرده: 7,583
سپاس شده: 12,119 در 5,091 موضوع

امتياز: 1,160,910.79

ارسال: #2
RE : تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
قدرت پروتئین آیا می توانید فرد بدنسازی را بیابید كه از خوردن حجم زیادی پروتئین ممانعت كند و اگر توانستید چنین كسی را بیابید، پس مطئمناً او از كسب موفقیت و اصلاً بدنساز شدن می هراسد. [تصویر:  33c6215a58189c43bcf3f4ace9c756ad.jpg]
● ۹روش موثر در ساختن عضلات قوی

آیا می توانید فرد بدنسازی را بیابید كه از خوردن حجم زیادی پروتئین ممانعت كند و اگر توانستید چنین كسی را بیابید، پس مطئمناً او از كسب موفقیت و اصلاً بدنساز شدن می هراسد. پروتئین یك عنصر كلیدی در ساخت فیزیكی عضلات شماست. در حقیقت عامل اصلی تفاوت بین افرادی است كه تنها قدم های ابتدایی بدنسازی را طی می كنند یا به آن قناعت می ورزند. كسانی كه در جستجوی حجیم تر كردن روز به روز و به خصوص عضلات خود هستند.

قبل از افزودن پروتئین به رژیم غذایی مخصوص بدنسازی خود، روش های مفید و یاری رسان ذكر شده در ادامه را یك دور دوره كنید تا متوجه شوید كه چگونه باید در شرایط متفاوت و متنوع پروتئین را به كار ببرید. با بكار بردن روش های بسیار ساده زیر در برنامه بدنسازی و فعالیت بدنی خود، قادر خواهید بود، روز به روز به حجم عضلات خود افزوده و بزرگ و بزرگ تر شوید.

▪ به پروتئین به عنوان عامل رشد اعتماد كنید.

نیازی به تفكر نیست، واضح است كه میزان پروتئین دریافتی ودر حقیقت میزان كالری دریافتی است كه مشخص می كند آیا موقعیت رشد به وجود خواهد آمد یا خیر. چنانچه شما مقدار زیادی كالری، هیدرات های كربن و چربی مصرف كنید ولی در كنار آن از پروتئین بهره ای نبرید،در حقیقت باید با رشد عضله خداحافظی كنید.

▪ حداقل نیازهای پروتئین را تامین كنید.

شما باید حداقل در روز ۱ گرم پروتئین به ازای هر پوند از وزن بدنتان دریافت كنید. یك بدنساز ۲۰۰ پوندی حتماً به ۲۰۰ گرم پروتیئن در روز نیازمند است.

▪ از میزان ماكزیمم پروتئین آگاه باشید.

این مورد مربوط به كسانی است كه میزان متابولیسم سریعی دارند. چنانچه شما دارای متابولیسمی هستید كه پروتئین را برای تولیدانرژی به میزان زیاد مصرف می كند، مقدار مصرف روزانه، پروتئین خود را به ۵/۱ گرم برای هر پوند وزن خود افزایش دهید. به عنوان مثال برای چنین شرایطی باید گفت یك بدنساز با ۲۰۰ پوند وزن بایستی روزانه ۳۰۰ گرم پروتئین مصرف كند.

▪ تركیبات هیدرات كربن مكمل را مصرف كنید.

هیدرات های كربن به عنوان مواد كافی برای تامین نیاز یك بدنساز در افزایش جرم محسوب نمی شوند. حدود ۲ گرم از این تركیبات را در روز مصرف كنید. مگر اینكه رژیم غذایی بسیار سخت و دقیقی را دنبال می كنید. این قضیه موجب تامین بدن شما از مواد هیدرات كربن مناسب برای ذخیره و تولیدانرژی می شود، تا بدن به جای آن به سراغ ذخائر پروتئین مورد نیاز برای رشد عضلات نرود و آن را مصرف نكند.

▪ در زمان رژیم پروتئین بیشتری مصرف كنید.

در زمانی كه اجازه دریافت هیدرات كربن به مقدار فراوان را ندارید، تا حد امكان پروتئین بیشتری مصرف كنید. چرا كه در غیر این صورت بدن با سوزاندن پروتئین زیاد به جای تركیبات هیدرات كربن، ماده مورد نیاز عضلات شما را برای رشد مصرف كرده و آنها را در خطر قرار می دهد. بدنسازان تحت رژیم باید مقدار جذب پروتئین را تا ۵/۱ گرم برای هر پوند وزن بدنشان افزایش دهند تا به این طریق جبران كمبود هیدرات كربن را برای سوخت بكنند.

▪ گرم های پروتئین را محاسبه كنید.

هنگام محاسبه كل گرم پروتئین های مصرف شده، منابع كامل را نیز مانند: گوشت، ماهی و تخم مرغ به آن اضافه كنید. همچنین سعی كنید از منابع ناكامل مانند: برنج، نان، جو دو سر و سایر دانه های غلات و حبوبات در محاسبه صرفنظر كنید.

▪ نكات موجود در مقادیر RDA را برای جذب ویتامین نادیده بگیرید.

مقدار توصیه شده مجاز در رژیم غذایی (RDA) برای پروتئین ، در مورد بدنسازان عملاً كارایی نداشته و فاقد اعتبار است. (به مقدار ۷۵ گرم در هر پوند وزن) چرا كه چنین تحقیقات و یافته های عمدتاً در ارتباط با مطالعاتی كه در مورد دانش آموزان و دانشجویان در دانشگاهها انجام گرفته و منطبق با آن می باشد و در حقیقت زیر مقدار نیاز ورزشكاران و بدنسازان جهت ورزش می باشد.

▪ از پودرهای پروتئین استفاده كنید.

ما پودرهای پروتئین را به خاطر داشتن مواد به اصطلاح سریع عمل كنند (fast – acting) ،كه به طور طبیعی در زنجیره آمینو اسیدها نقش دارند و شركت می كنند، پیشنهاد می كنیم. علاوه بر این مواد، در آنها: كازئین كه عمل آهسته تری دارد و روغن سویا كه افزایش دهنده قدرت سیستم ایمنی است و به علاوه مقدار زیادی گلوتامین نیز وجود دارد. این سه منبع غنی غذایی مخلوط شده به ارمغان آورنده نتیجه مثبت افزایش بهتر و سریعتر حجم عضلات به نسبت مصرف تك و جداگانه هر كدام از سه منبع فوق مثلاً پودر كازئین به تنهایی می باشند. به عنوان یك قانون با حساب سرانگشتی، سعی كنید ۵۰% از پروتئین دریافتی خود را از طریق مصرف پودرهای مذكور كسب كنید تا جذب آن در بافت ماهیچه شما افزایش و شتاب یابد.

▪ روش خود را به آسانی ادامه دهید و حفظ كنید.

افزایش و كاهش مرتب مواد غذایی با استفاده فوق العاده از مواد غذایی مخصوص بدنسازی كار بی فایده ای است. در اینجا یك قانون بسیار ساده برای افزایش حجم عضلات به مرور زمان و تنها با داشتن پشتكار و رعایت شیوه آن وجود دارد و آن اینكه دریافت پروتئین روزانه خود را برای جداقل مقدار ۱ گرم به ازای هر پوند وزن بدنتان ثابت كنید و به آن ادامه دهید. مگر همانطور كه گفته شد متابولیسم سریعی داشته باشید، یا تحت رژیم خاصی باشید. در این صورت مقدار هیدرات كربن را برای هر پوند وزن بدن حداقل ۲ گرم در نظر بگیرید و حتماً از مصرف تمام چربی های اضافه ای كه جدا از مقادیر گنجانده شده در منابع پروتئین مورد مصرف شما هستند، حذر كنید و به هیچ وجه آن ها را مصرف نكنید. اگر چنانچه وزنتان اضافه نشد، هیدرات كربن بیشتری به مخلوط مورد مصرفتان بیفزایید.

واقعیت این است« یك قانون بسیار ساده و رعایت آن.» هیچ نوعی سحر و جادویی برای افزایش جرم وجود ندارد. در عوض با مصرف درست و دقیق پروتئین و سایر مواد غذایی ذكر شده ، بهترین روش مكمل و ساده ترین آن ها را برای افزایش سایز در پیش گرفته اید. موفق باشید.
[تصویر:  break.gif]

امضا كاربر
می خواهم انسانی دیگرگونه باشم
می خواهم از درختها ایستادگی بیاموزم
می خواهم چونان مورچه ای باشم پرتلاش بی آنکه
هراس داشته باشم از باران
می خواهم با گندمزار برقصم
با قاصدک ها پرواز کنم
با جیرجیرک ها آواز بخوانم
می خواهم بیکرانه باشم چون دریا
بی نشانه باشم چون باد
از چشمانم رودخانه ای جاری کنم برای چمنزار
تبر را کنار بگذارم
کمانم را بشکنم
آهو را رها کنم برای پلنگ
خرگوش را برای عقاب
پرنده ای باشم و پرواز کنم در برابر باد
...
باید انسانی دیگرگونه باشم ...
سه شنبه ۱۷ اسف ۱۳۸۹ ۱۶:۲۴ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال‌ها: 15,603
اعتبار: 249
سپاس کرده: 7,583
سپاس شده: 12,119 در 5,091 موضوع

امتياز: 1,160,910.79

ارسال: #3
RE : تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
خواص پروتئین ها پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. در ساختمان آنها نه تنها کربن، هیدروژن و اکسیژن وجود دارد، بلکه ازت و گاهی گوگرد نیز موجود می باشد.پروتئینها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند. نقش آنها از تشکیل ماده انقباضی عضلات گرفته تا ساختن بعضی از هورمون ها، آنزیم ها و آنتی کورها، تبدیل انرژی شیمیایی به کار و انتقال اکسیژن و هیدروژن متنوع می باشد.... [تصویر:  555bc1ae13885878253beb1aeabfe94a.jpg]
پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. در ساختمان آنها نه تنها کربن، هیدروژن و اکسیژن وجود دارد، بلکه ازت و گاهی گوگرد نیز موجود می باشد.

پروتئینها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند. نقش آنها از تشکیل ماده انقباضی عضلات گرفته تا ساختن بعضی از هورمون ها، آنزیم ها و آنتی کورها، تبدیل انرژی شیمیایی به کار و انتقال اکسیژن و هیدروژن متنوع می باشد.

● ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی پروتئین ها

الف) از هیدرولیز پروتئین ها اسیدهای آمینه بدست می آید.

تعداد اسیدهای آمینه بیست عدد می باشد که بعضی از آنها «اساسی» هستند که عبارتند از : لیزین, تریپتوفان فینل آلائین, متیونین, ترئونین, لوسین و والین و چون بدن انسان قادر نیست آنها را بسازد، حتماً باید توسط غذا تأمین گردند.

ب ) با ترکیب اسیدهای آمینه با هم، پلی پپتیدها بوجود می آیند. از ترکیب پلی پپتیدها با هم، تعداد قابل توجهی مولکول پروتئین حاصل شود.

● متابولیسم اسیدهای آمینه

اسیدهای آمینه شکل نهایی متابولیسم پروتئین ها هستند، قابل انتشار بوده و شامل مواد ساده ای است که مصارف مختلفی دارند:

الف) ذخیره موقتی در بافت ها

ب) سنتز پروتئین ها:

با اسیدهای آمینه بافتهای مختلف، پروتئین ها سنتز می شوند.

ج) دز آمیناسیون – ترانس آمیناسیون:

با سوختن اسید آمینه، بعد از آنکه اسید آمینه عامل آمینی (NH۲) را از دست داد، یک اسید چرب باقی می ماند که حدوداً ۹۰ درصد انرژی موجود در اسید آمینه را در بر می گیرد و در زمان کمبود انرژی یا مصرف بیش از حد پروتئین، اسید آمینه پس از دست دادن ازت خود می سوزد.همچنین اسیدهای آمینه در بدن با جا به جا کردن ازت (ترانس آمیناسیون) به یکدیگر تبدیل می شوند.

● مقدار مورد نیاز پروتئین برای یک ورزشکار

پس از اینکه فرد ورزشکار از میزان انرژی مورد نیازش اطلاع کافی به دست آورد، بایستی ۱۵ تا ۱۷ درصد میزان انرژی را به دست آورده ، تقسیم بر عدد ۴ کند ، عدد به دست آمده گرم پروتئین مورد نیاز ورزشکار است که باید از طریق غذا در طول روز تامین شود. برای ورزشکارانی که نیاز به افزایش حجم عضلات دارند، از ۱۷ درصد و برای دیگر ورزشکاران از ۱۵درصد انرژی، برای محاسبه پروتئین مورد نیاز باید استفاده کرد.

۱۷ – ۱۵ درصد میزان انرژی مورد نیاز ورزشکار (تقسیم بر) ۴ = گرم پروتئین مورد نیاز ورزشکار

امضا كاربر
می خواهم انسانی دیگرگونه باشم
می خواهم از درختها ایستادگی بیاموزم
می خواهم چونان مورچه ای باشم پرتلاش بی آنکه
هراس داشته باشم از باران
می خواهم با گندمزار برقصم
با قاصدک ها پرواز کنم
با جیرجیرک ها آواز بخوانم
می خواهم بیکرانه باشم چون دریا
بی نشانه باشم چون باد
از چشمانم رودخانه ای جاری کنم برای چمنزار
تبر را کنار بگذارم
کمانم را بشکنم
آهو را رها کنم برای پلنگ
خرگوش را برای عقاب
پرنده ای باشم و پرواز کنم در برابر باد
...
باید انسانی دیگرگونه باشم ...
سه شنبه ۱۷ اسف ۱۳۸۹ ۱۶:۲۴ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال‌ها: 15,603
اعتبار: 249
سپاس کرده: 7,583
سپاس شده: 12,119 در 5,091 موضوع

امتياز: 1,160,910.79

ارسال: #4
RE : تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
● منابع غذایی پروتئین ها

پروتئین ها بخشی از ترکیبات مواد غذایی هستند که با مقدارهای مختلف در آنها موجودند. پروتئین های دارای منشاء حیوانی کیفیت خوبی دارند. با وجود این بعضی از مواد غذایی گیاهی «حبوبات، غلات، نان...) دارای مقادیر کمی پروتئین هستند که ارزش حیاتی آنها پایین تر از پروتئین های حیوانی است، اما به مقدار آنها جالب توجه هستند. در مورد منابع غنی از پروتئین بطور کامل توضیح می دهیم:

۱) گوشت قرمزگوشت های گاو، گوسفند، اسب، صرف نظر از آنکه چه قسمتی از بدن حیوان باشد، دارای ویژگیهای تغذیه ای شبیه به هم هستند. مزّیت تغذیه ای گوشت به غنای پروتئینی آن بستگی دارد (۱۵ تا ۲۰% گوشت، پروتئین است). گوشت غنی از فسفر، آهن و ویتامین های گروه B (مخصوصاً B۱ ) است. میزان چربی های آن بر حسب نوع حیوان و قسمت بدن به طور قابل توجهی متغیراست. به طور متوسط ۱۷۰ کیلوکالری برای هر ۱۰۰ گرم، انرژی تولید می کند. ارزش غذایی « گوشت قرمز برابر گوشت سفید» است. گوشت کاملاً پخته شده همان ارزش گوشت خام یا گوشتی را دارد که مختصراً پخته شده باشد. اما پختن کامل برای از بین بردن انگل ها (مخصوصاً تنیا ) لازم است.

▪ ویژگیهای خاص بعضی از گوشت های قرمز

گوشت گوسفند اغلب چرب است، حتی وقتی کم چربی ترین بخش های آنها مصرف گردد.

گوشت گوساله غنی از نوکلئوپروتئین ها است و مصرف خیلی زیاد آن می تواند عمل عضلات را مختل کند.

اسب دارای گوشت کم چربی است (۲% چربی). برخلاف آنچه مدتهای مدید فکر می شد، نباید بصورت خام مصرف شود.

گوشت ها ترجیحاً بهتر است بصورت کباب یا بریان شده مصرف گردند و از گوشتهای سرخ شده، روغن پرشده، آبگوشت و سس های چرب که دارای هضم مشکل هستند، خودداری شود.

گوشتهای چرخ شده نباید مصرف گردند، مگر با رعایت احتیاط کافی و بصورت گوشت چرخ شده و یخ زده . اگر گوشت را در منزل، خودتان چرخ کرده و تا دو ساعت بعد، آن را مصرف کنید خیلی بهتر است و یا اینکه چرخ کردن گوشت توسط فروشنده در مقابل خودتان انجام شود و تا دو ساعت بعد مصرف گردد یا در دمای ۱۹ درجه فریز شود.

گوشتها را نباید بصورت خام مصرف کرد.

برای خریداری گوشت حتماً به تازگی و زمان تولید آن دقت کنید و برای نگهداری طولانی در دمای ۱۸ درجه نگهداری شود.

نگهداری طولانی مدت و کیفیت بهداشتی پایین، ارزش غذایی پروتئین موجود در گوشت را کاهش می دهد.

۲) فرآورده های امعاء و احشاء، ماکیان و گوشت شکار

▪ امعاء و احشاء: زبان و دل دارای ارزش تغذیه ای نزدیک به گوشت هستند.

جگر از جالب ترین احشاء است. به همین جهت است که مصرف یک بار در هفته آن را برای ورزشکاران توصیه می کنیم (اما نباید بیش از یک بار در هفته مصرف گردد چون دارای نوکلئو پروتئین ها و کلسترول است). جگر یک منبع قابل توجه پروتئین( ۲۰ تا ۲۲ درصد)، آهن، عناصر کمیاب، فسفر، ویتامین های گروه B (B۱, B۲, B۶, pp, B۱۲) و ویتامینAاست. جگر بره دارای ارزش تغذیه ای معادل جگر گاو(غنی ترین جگر) است.

امعاء و احشاء دیگر: پاچه، کله، سیرابی، و مغز از نظر بافت عضلانی فقیر، اما غنی از نظر نوکلئو پروتئین ها هستند و قابل مقایسه با ارزش تغذیه ای جگر نمی باشند. پس آنها را باید خیلی کم مصرف کرد. چون دارای چربی زیاد هستند، خصوصا در زمان پیش از مسابقات نباید مصرف شوند.

ـ ژامبون ها و سوسیس های خشکی که خیلی چرب نیستند، می توانند جایگاهی در تغذیه ورزشکاران داشته باشند، ولی سطح پروتئین آنها پایین است.

ـ ماکیان: گوشت ماکیان دارای ارزش تغذیه ای نزدیک به گوشت قرمز است، البته میزان چربی در گروهی از آنها مثل جوجه کبوتر و بوقلمون کم (۶ تا ۱۲ درصد) و در مرغ، غاز و اردک بالا (۱۸ تا ۳۲ درصد) می باشد. میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آنها یکی از نکات مثبت است.

ـ گوشت شکار کم چربی است: مانده آنها نباید مصرف گردد، به صورت بریان یک منبع عالی پروتئین است.

۳) ماهی ها

ارزش تغذیه ای ماهی مشابه گوشت است. ماهی غنی از پروتئین (۱۵ تا ۲۰ درصد)، فسفر، گوگرد، آهن (آهن کمتری نسبت به گوشت دارد)، مس و ید است، همچنین غنی از ویتامین های گروه B می باشد. ماهی های چرب حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین های A وD هستند.

ارزش انرژی زایی ماهیها برحسب میزان چربی آنها از ۸۰ تا ۲۰۰ کیلوکالری برای هر ۱۰۰ گرم متغیر است، اما در هر حال این چربی ها با ارزش هستند، چون دارای اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه و یا چند پیوند دوگانه هستند و در بین اسیدهای چرب دارای چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب امگا– ۳ وجود دارد. در پخت ماهی نیز باید همان نکات احتیاطی که در مورد گوشت توصیه شده رعایت کنید: ماهی را کباب کنید یا در فر یا با بخار آب طبخ نمایید.

از کاربرد سس ها، سرخ کردن و در آب نمک خواباندن ماهی که موجب مشکل شدن هضم آن می گردد خودداری کنید.

۴) تخم مرغ

ارزش تغذیه ای آن خیلی نزدیک به مواد غذایی است که قبلاً مورد مطالعه قرار دادیم. تخم مرغ حاوی ۱۴ درصد پروتئین است، که از نظر کیفیت بهترین بوده و بیشترین تعادل اسیدهای آمینه در بین تمام مواد غذایی را داراست. چربی های آن (۱۲ درصد) در زرده تجمع یافته اند و سفیده عملاً فاقد چربی است.

امضا كاربر
می خواهم انسانی دیگرگونه باشم
می خواهم از درختها ایستادگی بیاموزم
می خواهم چونان مورچه ای باشم پرتلاش بی آنکه
هراس داشته باشم از باران
می خواهم با گندمزار برقصم
با قاصدک ها پرواز کنم
با جیرجیرک ها آواز بخوانم
می خواهم بیکرانه باشم چون دریا
بی نشانه باشم چون باد
از چشمانم رودخانه ای جاری کنم برای چمنزار
تبر را کنار بگذارم
کمانم را بشکنم
آهو را رها کنم برای پلنگ
خرگوش را برای عقاب
پرنده ای باشم و پرواز کنم در برابر باد
...
باید انسانی دیگرگونه باشم ...
سه شنبه ۱۷ اسف ۱۳۸۹ ۱۶:۲۵ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال‌ها: 15,603
اعتبار: 249
سپاس کرده: 7,583
سپاس شده: 12,119 در 5,091 موضوع

امتياز: 1,160,910.79

ارسال: #5
RE : تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
آنچه مربوط به املاح می گردد:

سدیم عمدتاً در سفیده وجود دارد، آهن، پتاسیم و کلسیم به مقدار خیلی کم در سفیده وجود داشته و می توان گفت که فقط در زرده وجود دارند. زرده همچنین از نظر ویتامین ها غنی تر است:

دو سوم ویتامین های B۱ ، B۲ و کل ویتامین های A و D در زرده وجود دارد. تخم مرغ تازه یا «خیلی تازه» که دارای تاریخ بسته بندی است دارای بیشترین ضمانت می باشد. به استثناء موارد عدم تحمل، تخم مرغ تازه و خوب تهیه شده، پخته شده بصورت نرم یا سفت، دارای هضم آسان است. و این مسأله تخم مرغ را غذای مناسبی برای زمان تمرین و پیش از مسابقات می کند. یادآوری می کنیم که پروتئین های سفیده تخم مرغ اگر پخته نباشد، توسط بدن قابل استفاده نیست. تخم مرغ بکار رفته در مخلوط های غذایی مثل سوپ ها، دسرها، شیرینی های سبک (بدون خامه) همیشه خوب هضم می گردد.

۵) فرآورده های لبنی

لبنیات منابع پروتئین، با ارزش حیاتی بالا هستند و بخصوص از نظر کلسیم تا حد قابل توجهی غنی می باشند. کلسیم موجود در لبنیات بهترین شرایط جذب را دارد و با فسفر متعادل بوده و با مقدار کمی ویتامینD همراه است.

اگر فرد ورزشکار تمایل بیشتری به مصرف لبنیات داشته باشد، می توان بخشی از سهم گوشت را با لبنیات جایگزین کرد، ولی نمی توانیم به جای لبنیات گوشت را توصیه کنیم، چون ورزشکار دچار کمبود کلسیم می شود.

▪ شیر

در ایران شیر گاو بیشتر مصرف می گردد. شیر یک ماده غذایی تقریباً کامل است که تنها از نظر ویتامین Cو آهن فقیر است. مقدار پروتئین های آن ۵/۳ درصد، کربوهیدارت ۵ درصد و مقدار استاندارد چری ۵/۳ درصد در نظر گرفته شده است. شیر غنی از کلسیم و فسفر و حاوی پتاسیم، سدیم، کلر، ویتامین های گروه B، ویتامین Aو در تابستان کمی ویتامینDاست. دارای آب خیلی زیاد است و ارزش انرژی زایی متوسط می باشد: ۷۰ کیلوکالری برای ۱۰۰ گرم شیر. بزرگترین مسئله در مصرف شیر بهداشت آن است.

▪ شیرهای تغییر داده شده: شیرهای تغلیظ شده و شیر خشک

شیر تغلیظ شده بدون شکر :

طریقه مصرف: یک حجم شیر را با یک حجم آب مخلوط نمایید. شیر بدست آمده، ارزش شیر معمولی را داشته و همان کاربرد را دارد.

شیر تغلیظ شده شیرین :

یک ماده غذایی با انرژی زیاد است. طریقه مصرف: یک حجم شیر را با دو حجم آب مخلوط کنید. از آن می توان برای تهیه مواد غذایی شیرین نیز استفاده کرد.

شیر خشک:

کمتر از ۶ درصد آب دارد. انواع مختلفی از شیرهای خشک وجود دارد که عبارتند از: شیرخشک کامل، شیر خشک بدون چربی، شیر خشک دارای شکر یا بدون شکر. برای مصرف آنها۱۰۰ گرم شیر خشک را در ۹/۰ لیتر آب حل می کنیم. شیری که بدین ترتیب تهیه می گردد دارای ارزش تغذیه ای شیر اولیه است و مصرف کردن این نوع شیرها برای غنی کردن پروتئین مصرفی ورزشکار کارایی زیادی دارد.

برخلاف اعتقادی که هنوز به طور گسترده وجود دارد، ماست بدون کلسیم نمی باشد، بلکه ماست یک منبع کلسیم است که همان ارزش شیر را دارد و می توان گفت ماست نوعی شیر اختصاصی است.

▪ دسرهای دارای شیر و بستنی

این دسته شامل خامه، دسرها، شیرینی های تهیه شده با آرد، شیرینی خامه ای ، کافه گلاسه و همچنین بستنی ها، بستنی تخم مرغی و بستنی میوه ای می باشد.

دسرها بر حسب ترکیباتشان، کم و بیش منبع پروتئین و کلسیم هستند، اما تمام آنها دارای مقدار مهمی قند ساده نیز می باشند.

قابلیت هضم بستنی ها، بستگی به ترکیب و درجه حرارت آنها دارد. مقدار زیاد خامه اغلب دارای هضم مشکل است. در صورتی که سرد مصرف شود، هضم مشکل تری دارد. از خوردن این مواد غذایی در دوران مسابقات و مخصوصاً روزهای مسابقات باید خودداری کرد. ب پنیرهاپنیرها عملاً فاقد کربوهیدرات هستند. قسمت اعظم ویتامینهای گروه B پنیر، به استثناء ویتامینهای B۲ و B۱۲ وارد لاکتوسرم شده، از بین می رود. میزان ویتامینAپنیر زیاد است (غیر از پنیرهایی که از نظر چربی فقیر هستند).

ارزش انرژی زایی پنیرها (از ۱۰۰ تا ۴۰۰ کیلوکالری بر حسب آنکه پنیر تازه باشد یا دارای بافت سفت ) متغییر است.

● جایگزینی مواد غذایی پروتئینی:

▪ مواد زیر دارای گرم پروتئین مساوی هستند:

۱۰۰ گرم گوشت قرمز یا سفید یا امعاء و احشاء

۱۰۰ گرم ماهی (وزن خالص)

۲ عدد تخم مرغ

نیم لیتر شیر یا معادل آن از لبنیات.

هیچ وقت نباید یک ماده غذایی لبنی را بدون جایگزین کردن با ماده لبنی دیگری که بهتر قابل تحمل است، حذف کرد.

امضا كاربر
می خواهم انسانی دیگرگونه باشم
می خواهم از درختها ایستادگی بیاموزم
می خواهم چونان مورچه ای باشم پرتلاش بی آنکه
هراس داشته باشم از باران
می خواهم با گندمزار برقصم
با قاصدک ها پرواز کنم
با جیرجیرک ها آواز بخوانم
می خواهم بیکرانه باشم چون دریا
بی نشانه باشم چون باد
از چشمانم رودخانه ای جاری کنم برای چمنزار
تبر را کنار بگذارم
کمانم را بشکنم
آهو را رها کنم برای پلنگ
خرگوش را برای عقاب
پرنده ای باشم و پرواز کنم در برابر باد
...
باید انسانی دیگرگونه باشم ...
سه شنبه ۱۷ اسف ۱۳۸۹ ۱۶:۲۶ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال‌ها: 15,603
اعتبار: 249
سپاس کرده: 7,583
سپاس شده: 12,119 در 5,091 موضوع

امتياز: 1,160,910.79

ارسال: #6
RE : تخم قزل آلا، سرشار از پروتئین
● جایگزین های (معادلین) موادغذایی لبنی:

▪ یک چهارم لیتر شیر معمولی را می توان با مواد زیر جایگزینی کرد:

۱۲۰ گرم شیر تغلیظ شده بدون شکر؛

۸۰ گرم شیر تغلیظ شده دارای شکر؛

۳۰ گرم شیر خشک؛

دو فنجان کوچک ماست؛

۴ بسته کوچک پنیر تازه؛

۵۰ گرم پنیر با بافت سفت یا نیمه سفت؛

دو سهم کوچک خامه

● ارزش مقایسه ای پروتئین های حیوانی و گیاهی:

با استفاده از مطالعات میشل می توان ارزش تغذیه ای پروتئین های مختلف را با هم مقایسه کرد. ارزش ۱۰۰ به تمام پروتئین هایی داده می شود که قادر باشند بدون افزایش ازت ادارای، تعادل ازت را در یک دوره کوتاه بدون دریافت پروتئین برقرار کنند.

● نسبت پروتئین های حیوانی به گیاهی:

از این چند عدد می توان استنباط کرد که ارزش بیولوژیکی پروتئین ها یی که دارای ترکیبی از اسیدهای آمینه ای هستند که خیلی به پروتئین های ساختمانی بدن انسان نزدیک است، بالاتر از پروتئین های گیاهی می باشد. همچنین نتیجه گرفته می شود که این پروتئین ها دارای ضریب هضمی بیشتری هستند. به این پروتئین های حیوانی «پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا» گفته می شود.

از مجموع این اطلاعات مشخص می شود که باید روی مصرف مخلوط پروتئین های حیوانی و گیاهی تأکید کرد. همچنین پذیرفته شده که در رژیم غذایی ورزشکاران لازم است نسبت زیر رعایت گردد:

پروتئین های حیوانی

۱≤ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پروتئین های گیاهی

با وجود این باید توجه شود مواد غذایی حیوانی مقدار زیادی چربی نداشته باشند.

● نقش پروتئین ها در کار عضلانی:

تجارب متعددی که درمورد فیزیولوژی کار انجام گرفته، این نقش پروتئین ها را اثبات نموده است.

بررسی روی کارگران معدن مشاهده نمودند زمانی که پروتئین مورد نیاز تأمین گرد، با نبض و فشار خون مشخص، میزان کار اندازه گیری شده با نیروسنج افزایش نشان می دهد.

یک محقق روی یک دوچرخه سوار، چهار نوع رژیم غذایی متفاوت از نظر مقادیر پروتئین ها را برای مدت چهار هفته آزمایش کرد. برای مدت یک مسابقه هشت ساعته، بازده مطلوب با بالاترین دریافت پروتئین ها (۲۲۸ گرم در روز) دو برابر شد.

این تجارب نشان می دهند که دریافت مقدار پروتئین ها باید خیلی بیشتر از حداقل نیاز که در بررسی ها مشخص شده است، باشد.

● پروتئین؛اساس رشد مناسب نوجوانان

نوجوانی دوران بلوغ جسمی، احساسی، اجتماعی و عقلانی است و برای رشد مناسب جسمی و روانی، نوجوان نیاز به میزان بالایی (بالاتر از نیاز دوران پس از بلوغ) کلسیم، آهن و مقدار کافی پروتئین دارد.

آمار کمبود مواد مغذی خصوصاً پروتئین در نوجوانان هشدار دهنده است. نزدیک به نیمی از افراد به علت کمبودهای غذایی در سنین نوجوانی، مبتلا به کوتاه قدی یا کمبود وزن در سنین بالاتر می شوند. تغییرات فیزیکی و جسمی زیادی در دوران بلوغ رخ می دهد؛ افزایش سریع قد، رشد اندام های جنسی، افزایش درصد چربی بدن دختران و افزایش میزان پروتئین بدن پسران از این جمله است. اگر چه سنین بلوغ ۵ تا ۷ سال طول می کشد، ولی حداکثر رشد قدی طی ۱۸ تا ۲۴ ماه صورت می گیرد که در این دوران نوجوان احتیاج به حمایت شدید تغذیه ای جهت دریافت انرژی و پروتئین دارد.

● مقدار پروتئین مواد نیاز

۱۵ تا ۲۰ درصد انرژی مصرفی نوجوانان باید از پروتئین تامین شود، یعنی داشتن یک رژیم پر پروتئین. رژیمی که شیر و ماست به اندازه کافی دارد و نوجوان هر روز گوشت، حبوبات و تخم مرغ مصرف کند.

مواد دیگر مورد نیاز برای رشد قدی نوجوان مصرف کافی انرژی، کلسیم ،آهن و روی برای رشد قدی نوجوان ضروری است. از ویتامین ها نیز ویتامین های گروه B اساسی اند.

● غذاهای مورد علاقه نوجوان

در این سن تمایل به استقلال در نوجوان افزایش می یابد و مصرف غذا در خارج از منزل بیشتر می شود. تاثیر فرهنگ خانواده، بر نحوه غذا خوردن نوجوان کمتر شده و بیشتر تحت تاثیر تبلیغات و افراد هم سن و سالش قرار می گیرد. مثلاً بیشتر دختران نوجوان در اثر تبلیغات متعدد، برای رسیدن به اندامی لاغر و باریک شروع به کم خوراکی می کنند که زیان بارترین آثار را بر رشد آنها می گذارد. این در حالی است که اکثر آنها از نظر وزنی مناسب هستند و فقط خیال می کنند که اضافه وزن دارند. از این رو خانواده ها باید به شدت مراقب نحوه تغذیه نوجوانانشان باشند.

● مواد غذایی که نوجوان برای تامین پروتئین نیاز دارد

یک دختر نوجوان روزانه ۴۵ گرم و یک پسر نوجوان ۵۵ گرم پروتئین نیاز دارد.

یک نوجوان هر روز باید:

۱) یک لیوان بزرگ شیر و یک کاسه ماست به مقدار ۲۴۰ سی سی (یک لیوان) بخورد.

۲) حبوبات یا تخم مرغ مصرف کند( حبوبات پخته به میزان ۶ قاشق غذاخوری یا یک عدد تخم مرغ).

۳) هر روز ۳۰ گرم پنیر ( بهاندازه یک قوطی کبریت) مصرف کند.

۴) ۶۰ تا ۱۲۰ گرم گوشت مرغ یا گوشت گوسفند کم چربی دریافت کند.

علاوه بر مواد غذایی که در بالا ذکر شد، غلات کامل (مثل نان سبوس دار) و سبزی ها نیز مقدار کمی پروتئین به بدن می رسانند که با رعایت یک رژیم متعادل ومتنوع مواد غذایی ضروری برای رشد نوجوان تامین می شود . پس بهترین راه این است که نوجوان از همه موادغذایی مصرف کند واینطور نباشد که به بعضی غذاها علاقه شدید نشان دهد و دیگر مواد غذایی را مصرف نکند، مثلاً مرتب شیر بخورد، ولی لب به گوشت نزند که در این صورت رشدش به مقدار مناسب صورت نمی گیرد چون بعضی مواد مغذی در گوشت و بعضی در شیر موجود هستند.

● مصرف پروتئین در نوجوانان گیاهخوار

گیاهخواری به طور زیادی در بین نوجوانان رواج دارد. آنها یا با برنامه ریزی تصمیم به رژیم گیاهخواری می گیرند و یا اینکه به علت عدم علاقه به گوشت و محصولات گوشتی از مصرف آنها سرباز می زنند. ولی نکته مهم اینجاست که آنها بایستی پروتئین مورد نیازشان را از مواد غذایی دیگر کسب کنند.

برای این گروه از نوجوانان شیر کم چربی و پنیر منابع خوبی از پروتئین هستند. همچنین حبوبات به شکل عدسی یا انواع لوبیاها در آش و غذاهای دیگر، نان های کامل مثل سنگک، مغز بادام، بادام زمینی و غیره باید به طور مرتب مصرف شوند.

نکته:مسئله مهم این است که نوجوان گیاهخوار برای دریافت کلیه اسیدهای آمینه مورد نیازش، بایستی ترکیبی از مواد پروتئین دار را مصرف کند؛ مثل ترکیب حبوبات و غلات (عدس پلو، لوبیا با نان) یا ترکیب لبنیات با غلات (مثل ماکارونی با پنیر، پیتزای سبزیجات)، که ترکیب مناسب و کاملی است و کفایت پروتئین آن در حد گوشت است. سویا نیز یکی از منابع خوب پروتئین گیاهی است.

نوجوان گیاهخوار باید مراقب باشد تا آهن و کلسیم را به مقدار کافی و لازم دریافت کند و اگر هیچ نوع غذای حیوانی مثل لبنیات و تخم مرغ را مصرف نمی کند ، یعنی گیاهخوار محض است، احتیاج به مکمل ویتامینB۱۲ دارد.

● نوجوانان بدنساز

بعضی از نوجوانان برای عضلانی تر شدن ورزش بدنسازی را انجام می دهند و اغلب این افراد تمایل به مصرف مکمل دارند. به عنوان مثال اگر نوجوانی قصد دارد بازو و شانه های عضلانی تری داشته باشد، سراغ مغازه های فروش پودر و قرص های مخصوص ورزشکاران می رود و فروشنده به او توصیه می کند، مقدار مشخصی مکمل را با غذا مصرف کند، در صورتی که اگر سراغ یک پزشک متخصص ورزشکاران و یا سراغ یک متخصص تغذیه برود به او توصیه می شود که یک رژیم متعادل با مقدار کافی پروتئین مصرف کند و سه بار درهفته به شنا برود و ورزش های مخصوص عضلات فوقانی بدن را در باشگاه تمرین کند.به نظر شما کدام راه بهتر است؟

البته برای ورزشکارانی که به طور حرفه ای و دائمی، بدنسازی را انجام می دهند، مصرف مکمل تحت نظر متخصص توصیه می شود و در صورتی که نوجوان، خودسرانه به مصرف مکمل بپردازد، تنظیم هورمون ها وسلامت استخوانهایش به خطر می افتد

امضا كاربر
می خواهم انسانی دیگرگونه باشم
می خواهم از درختها ایستادگی بیاموزم
می خواهم چونان مورچه ای باشم پرتلاش بی آنکه
هراس داشته باشم از باران
می خواهم با گندمزار برقصم
با قاصدک ها پرواز کنم
با جیرجیرک ها آواز بخوانم
می خواهم بیکرانه باشم چون دریا
بی نشانه باشم چون باد
از چشمانم رودخانه ای جاری کنم برای چمنزار
تبر را کنار بگذارم
کمانم را بشکنم
آهو را رها کنم برای پلنگ
خرگوش را برای عقاب
پرنده ای باشم و پرواز کنم در برابر باد
...
باید انسانی دیگرگونه باشم ...
سه شنبه ۱۷ اسف ۱۳۸۹ ۱۶:۲۶ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1393.