به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید
نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

مواردی مهم در مورد بارداری

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #1
مواردی مهم در مورد بارداری
1. در دوران بارداری حمام داغ نگیرید




اگرچه ممکن است یک حمام گرم راهی خوب برای تسکین درد عضلات در
دوران بارداری به نظر رسد،


اما گرم‌شدن بیش از حد در یک حمام داغ یا وان آب داغ

ممکن است خطراتی برای جنین در حال رشد ایجاد کند. بنابراین عموما استفاد از وان آب

داغ در دوران بارداری توصیه نمی‌شود

.

برای حمام‌گرفتن در دوران بارداری این

نکات را رعایت کنید

:

نگذارید آب وان یا حمام بیش از حد داغ شود
.

اگر

می‌خواهید از وان آب گرم استفاده کنید، بیش از ۱۰ دقیقه در آن نمانید

.

درجه

حرارت ۳۸ درجه سانتی‌گراد و بالاتر بدن می‌تواند برای جنین خطرناک باشد، بنابراین

درجه حرارت بدنتان را به طور مرتب اندازه بگیرید تا مطمئن شوید خیلی بالا نرفته

است

.

اگر شروع به احساس ناراحتی یا ناخوشی کردید، یا متوجه شدید که عرق‌کردن

شما متوقف شده است، فورا از آب خارج شوید














امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۴۵ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از drog سپاسگزاری کرده است. nazanin
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #2
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
در حین بارداری آرام بمانید





هورمون‌ها، اضطراب،عواطف و همه تغییراتی که با بارداری همراه
می‌شوند و انتظار برای مادر شدن ممکن است باعث نوسان خلق در هر زن در شرف مادرشدنی

شود
.

برای کمک به مهار کردن این نوسانات خلق به این نکات توجه کنید
:

به

اندازه کافی خواب راحت داشته باشید

.

هر روز چند بار به خود استراحت دهید تا

آرامش پیدا کنید، یا چرت کوتاهی بزنید

.

روزانه ورزش کنید و رژیم غذایی سالم و

متعادلی داشته باشید. با دکترتان درباره آنچه برای‌تان مناسب است، مشورت کنید

.

زمانی برای صحبت کردن با همسرتان و کسب آرامش اختصاص دهید
.

با دوستان و

آشنایان به کارهای تفریحی و سرگرم‌کننده دست بزنید

.

از ماساژ استفاده کنید
.

به خود سخت نگیرید. مراقب باشید نگرانی‌ها باعث استرس بیش از حد و فرسودگی

شما نشود

.





امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۴۷ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #3
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
دانستنی‌های تغذیه در دوران بارداری




تو دیگه تنها نیستی، الان باید به اندازه دو نفر غذا
بخوری... اگه خودتم نمی‌خوای غذا بخوری، لااقل به فکر اون بچه باش...» این حرف‌ها

برای خانم‌های باردار، تازگی ندارد. آن‌ها این قبیل توصیه‌ها ودلسوزی‌ها را در

دوران بارداری زیاد می‌شنوند. اما مسأله این است که بسیاری از زنان باردار واقعاً

نمی‌‌دانند توصیه‌هایی از این قبیل که از طرف در و همسایه و دوست و آشنا بر سرشان

آوار می‌شود، چقدر درست است و چقدر نادرست؟ شما درباره این توصیه‌ها چه فکر

می‌کنید؟ واقعاً آیا این قبیل اظهار نظرها ریشه علمی دارند؟ برای دریافت پاسخ این

سؤالات، باید نشست پای حرف‌ متخصصان تغذیه
.

متخصصان تغذیه می‌گویند یک خانم

باردار در طول دوران بارداری‌اش باید به اندازه دو نفر مواد مغذی دریافت کند، اما

آن‌ها تأکید می‌کنند که این توصیه لزوماً به معنای زیاد غذا خوردن نیست. جنین در

شکم مادر، تمام مواد مغذی مورد نیازش را از مادر و از طریق بند ناف دریافت می‌کند

.
با این حساب، اگر مادر دچار فقر انواع ویتامین، کمبود مواد معدنی و کمبود هر ماده

مغذی دیگری باشد، جنین او نیز از همان کمبودها رنج خواهد برد. اما صرف‌ نظر از

نیازهای جنین، اگر مادر در طول دوران بارداری تغذیه درستی نداشته باشد، خودش بعد از

زایمان به مشکلاتی از قبیل فقر آهن، کلسیم و... دچار می‌شود. متأسفانه این مسأله

بین زنان ایرانی نیز شیوع زیادی دارد. آشنایی با اصول تغذیه در دوران بارداری

می‌تواند از بروز مشکلاتی از این قبیل پیشگیری کند

.

متخصصان تغذیه می‌گویند یک

خانم جوان که در شرایط عادی، روزانه تقریباً ۲۱۰۰ کالری مصرف می‌کند؛ وقتی باردار

می‌شود، روزانه به ۲۵۰۰ کالری (یعنی ۴۰۰ کالری بیشتر از همیشه) نیاز خواهد داشت

.
نیاز این زن در دوران شیردهی نیز به ۳۰۰۰ کالری در روز (یعنی ۹۰۰ کالری بیشتر از

همیشه) خواهد رسید

.

هشدار به خانم باردار

یک برنامه غذایی درست، تمام

گروه‌های غذایی را شامل می‌شود: لبنیات، میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، گوشت قرمز،

تخم‌مرغ، اسیدهای چرب، کربوهیدرات (قند) و ... زنان باردار باید به اندازه لازم از

تمام این غذاها در سبد غذایی‌شان بهره ببرند؛ مشروط بر این‌‌که

:

حدود ۱۰ درصد از

کالری‌های مورد نیاز روزانه از پروتئین‌ها دریافت شود (و پروتئین‌ها اصولاً در گوشت

قرمز، ماهی، لبنیات و سویا یافت می‌شوند

).

حدود ۳۵ درصد از کالری‌های مورد نیاز

روزانه از اسیدهای چرب دریافت شود (و اسیدهای چرب اصولاً در کره، روغن، لبنیات و

آجیل یافت می‌شوند

).

حدود ۵۵ درصد از کالری‌های مورد نیاز روزانه از

کربوهیدرات‌ها یا قندها دریافت شود (و کربوهیدرات‌ها اصولاً در نان، برنج،

سیب‌زمینی، ذرت و ماکارونی یافت می‌شوند

).

متخصصان تغذیه می‌گویند اگرچه در

دوران بارداری نباید از غذاهای آماده (فست‌فود) و دسرهای شیرین و امثالهم به عنوان

پایه اصلی یک وعده غذایی استفاده کرد، ولی هیچ لزومی ندارد که خودتان را از خوردن

غذاهایی که دوست دارید، صرفاً به خاطر باردار بودن، محروم کنید. می‌توانید شربت

انواع میوه‌ها را بخورید و حتی خوردن یک تکه کوچک از کیک یا شیرینی مورد علاقه‌تان

هیچ ضرری برای شما یا فرزندتان نخواهد داشت. اما فراموش نکنید که همواره بهتر است

میوه‌ها (به ویژه سیب، موز، هلو و زردآلو) و کمپوت میوه‌ها را در برنامه غذایی

روزانه‌تان بگنجانید

.

آن‌چه شما خواهید خواست

اسید فولیک، آهن، کلسیم و

روی. تمام خانم‌های باردار به این ۴ مورد نیاز دارند. اما چقدر و چگونه؟ در قالب

غذا یا مکمل؟ کارشناسان تغذیه پاسخ می‌دهند

:

اسید فولیک


اسید فولیک یا

همان ویتامین

B
۹

در سه ماهه اول بارداری (و حتی از ۲ ماه قبل از شروع بارداری) مورد

نیاز است. این ویتامین در تشکیل و تکامل سیستم عصبی جنین نقش مهمی دارد. کمبود اسید

فولیک در نخستین ماه‌های بارداری ممکن است به بیماری اسپینا بیفیدا منجر شود. این

بیماری به دنبال عدم تکامل رشد مغز، نخاع و پرده مننژ بروز می‌کند و منجر به فلج

شدن نوزاد می‌شود. این ویتامین همچنین می‌تواند از بروز بسیاری از ناهنجاری‌های

مادرزادی مانند لب‌شکری جلوگیری کند

.

منابع مناسب اسید فولیک عبارتند از: جو،

میوه‌ها و سبزیجات تازه، آب پرتقال، عدس، نخود و برنج

.

اما سوای مصرف این مواد

غذایی، استفاده از مکمل اسید فولیک (روزانه ۴۰۰ میکروگرم) از ۲ ماه قبل از بارداری

و تا انتهای ۳ ماهه اول بارداری توصیه می‌شود. البته این مقدار فقط برای خانم‌هایی

با شرایط عادی توصیه می‌شود و در شرایط غیر عادی حتماً نیاز است که با پزشک در مورد

میزان مصرف این مکمل مشورت شود

.

آهن

آهن، خون مورد نیاز برای ارسال مواد

غذایی به جفت را فراهم می‌کند و یک خانم باردار در طول بارداری بیشتر از زمان عادی

به آهن نیاز دارد. منابع خوب آهن عبارتند از: سبزیجات سبز (مانند کلم بروکلی و

اسفناج)، توت‌فرنگی، پسته و نان

.

ویتامین
C
جذب آهن را بالا می‌برد و به همین

خاطر توصیه می‌شود همراه یا بلافاصله بعد از خوردن غذاهای حاوی آهن، ویتامین

C (
آبلیمو، پرتقال، گوجه‌سبز یا ...) نیز مصرف شود. اما کافئین، تئین و کلسیم باعث

کاهش جذب آهن می‌شوند و به همین دلیل توصیه می‌شود از مصرف چای، قهوه، ماست و شیر

همراه با غذاهای حاوی آهن و حداقل تا ۱ ساعت بعد از صرف این غذاها پرهیز

شود

.


امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۴۹ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #4
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
دانستنی‌های تغذیه در دوران بارداری



متخصصان تغذیه به خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که از هفته بیستم بارداری،
روزانه یک قرص مکمل آهن بخورند. البته اگر خانمی تغذیه خوبی داشته باشد و در

آزمایش‌هایش نیز کم‌خونی دیده نشود، ضرورتی برای مصرف قرص آهن ندارد اما چنین موردی

به ندرت پیش می‌آید. در ضمن توجه داشته باشید که مصرف قرص آهن ممکن است با بروز

عارضه یبوست همرا باشد
.

کلسیم و روی

مصرف تمام مواد معدنی و به ویژه مصرف

موادی مانند کلسیم و روی برای رشد جنین ضرورت دارند. اگرچه روی و کلسیم در مواد

غذایی مختلف یافت می‌شوند اما در صورت نیاز به مصرف مکمل آن‌ها باید با پزشک مشورت

شود

.

خانم‌های بارداری که تحت درمان دارویی هستند (مثلاً خانم‌هایی که دیابت یا

کم‌خونی دارند) و خانم‌هایی که سابقه زایمان نوزادی با کمبود وزن را دارند، حتماً

باید برای مصرف انواع مکمل‌ها و مقدار آن‌ها با پزشک خود مشورت کنند. در ضمن باید

به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد این مکمل‌ها نه تنها مفید نیست، بلکه ممکن

است برای کودک بسیار مضر هم باشد، پس باید در مصرف آن‌ها حد اعتدال را رعایت

کرد

.

هر ۴ ساعت یک‌بار غذا بخورید


در طول بارداری، زیاد اتفاق می‌افتد که

شما خودتان گرسنه نیستید اما کودکتان گرسنه است. به همین دلیل توصیه می‌شود برنامه

مشخصی برای غذا خوردن داشته باشید و صرفاً به احساس گرسنگی خودتان تکیه نکنید. بهتر

است هر ۴ ساعت یک‌بار غذا بخورید؛ حتی اگر حالت تهوع دارید یا بی‌اشتها هستید یا

سوء هاضمه دارید یا

...

هر روز باید بین ۵ تا ۶ وعده غذا بخورید، هر چقدر هم که

این وعده‌ها مختصر باشد، اهمیتی ندارد و بسیار بهتر از آن است که روزانه ۳ وعده غذا

بخورید، آن هم با اشتهای زیاد و مفصل و بی‌برنامه. جنین شما برای رشد، به مصرف

وعده‌های غذایی منظم و متداوم نیاز دارد

.

نباید‌های تغذیه در بارداری

در

طول بارداری از مصرف زیاد غذاهای حاوی ویتامین

A (
مانند دل و جگر) پرهیز کنید، زیرا

افراط در مصرف این ویتامین با خطر آسیب‌های جنینی همراه است. از مصرف الکل جداً

بپرهیزید. مطالعات متعددی نشان داده است که مصرف الکل در دوران بارداری منجر به

بروز ناهنجاری‌های جسمی، ناتوانی‌های ذهنی و مشکلات روانی در کودک می‌شود

.

خوردن

محصولات کافئین‌دار را هم محدود کنید. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از ۴

فنجان چای در طول روز ممکن است در برخی موارد منجر به سقط جنین یا تولد نوزادی با

وزن کم و حتی مرده‌زایی شود. کافئین اصولاً در چای، نوشابه‌ها و شکلات یافت می‌شود

.
می‌توانید جوشانده‌های بدون کافئین را جایگزین کنید‌. به جای این نوشیدنی‌ها بهتر

است شیر، آب‌میوه‌های طبیعی و حتی خود آب به همراه چند قطره آبلیمو را به‌ عنوان

نوشیدنی انتخاب کنید. در ضمن یادتان باشد که از مصرف شیر و پنیرهای غیر پاستوریزه

نیز پرهیز کنید، چراکه احتمال بروز بیماری‌های واگیردار متعاقب مصرف آن‌ها وجود

دارد

.

چگونه از یبوست در بارداری جلوگیری کنیم؟


یبوست یکی از مشکلات شایع

دوران بارداری است که متعاقب تغییرات هورمونی (مخصوصاً افزایش پروژسترون) اتفاق

می‌افتد. ضمن این‌که متناسب با رشد جنین، رحم روی روده‌ها فشار می‌آورد و مسیر عبور

غذا را تنگ می‌کند. مصرف قرص‌های آهن نیز مزید بر علت می‌شود و یبوست را در زنان

باردار تشدید می‌کند. پزشکان و متخصصان تغذیه، توصیه‌های آسانی برای مقابله با این

وضعیت دارند

:

تا می‌توانید، فیبر بخورید: میوه‌ها و سبزی‌های تازه، حبوبات و

آلو

.

زیاد آب بخورید. مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب در روز توصیه می‌شود. نوشیدن آب‌ آلو

نیز بسیار کمک‌کننده است

.

از ورزش‌های سبک غافل نشوید. با ۵ تا ۱۰ دقیقه

پیاده‌روی روزانه می‌توانید حرکات روده را افزایش و یبوست را کاهش دهید

.

اگر بعد

از به کار بستن این توصیه‌ها مشکلتان رفع نشد، می‌توانید با تجویز پزشکتان از دارو

استفاده کنید. هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید، زیرا مصرف داروها در

دوران بارداری، بسیار حساس و خطرناک است

.

چگونه از تهوع در بارداری جلوگیری

کنیم؟


تهوع یکی از مشکلاتی است که ممکن است خانم‌های باردار را شدیداً یا به طور

خفیف آزار دهد. اما این‌جا هم می‌شود به کمک تغذیه مناسب با این مشکل مبارزه

کرد

:

غذاهای کم‌چرب بخورید و از خوردن غذاهای سرخ‌کرده پرهیز کنید
.

کنار

رختخواب مقداری نان خشک بگذارید و قبل از بلند شدن از رختخواب مقداری از آن را مصرف

کنید

.

گرسنه نمانید. خیلی از خانم‌ها اگر معده‌شان را با خوراکی‌های سبک پر

کنند، می‌توانند تا حدی از بروز حالت تهوع جلوگیری کنند

.

تهوع موجب کاهش حجم

مایعات بدن می‌شود. توصیه می‌شود برای جبران آن به اندازه کافی مایعات بنوشید

.

رژیم گرفتن، قدغن
!

رژیم گرفتن خانم‌ها در دوران بارداری برای سلامت جنینی‌ که در

حال رشد است، خطر دارد. بسیاری از رژیم‌های لاغری باعث فقیر شدن بدن از نظر آهن،

اسید فولیک و برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز می‌شود. یادتان باشد که

اضافه‌وزن یکی از بارزترین نشانه‌های سلامت در دوران بارداری است. خانم‌هایی که در

دوران بارداری تغذیه خوب و مناسبی دارند و به مقدار لازم وزن می‌گیرند، نوزادهای

سالمی به دنیا می‌آورند. بنابراین نگران چاق شدنتان نباشید

.

به تدریج وزن

اضافه کنید



به طور معمول ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم اضافه‌وزن در طول دوران بارداری

طبیعی است. این وزن باید در طول ۹ ماه بارداری طی ۳ دوره اضافه شود

:

ـ از شروع

بارداری تا هفته دوازدهم، بین ۱ تا ۲ کیلوگرم اضافه‌وزن، طبیعی است

.

ـ از هفته

۱۲

تا ۲۸ بارداری، به طور متوسط باید هر هفته بین ۳۰ تا ۴۰۰ گرم به وزن خانم باردار

اضافه شود

.

ـ از هفته ۲۸ تا ۴۰ بارداری، به طور متوسط هــر ماه بین ۱ تــا ۳

کیلوگرم اضافه‌وزن طبیعی است

.

تناسب اندام بعد از بارداری

مسأله‌ای که برای

بسیاری از خانم‌ها مهم است این است که چگونه به تناسب اندام قبل از بارداری خود

برسند؟


واقعیت این است که قسمت اعظم کاهش وزن مادر باید در زمان زایمان (حدود

۵/۵

کیلوگرم) و در دو هفته اول بعد از زایمان (حدود ۴ کیلوگرم) اتفاق بیفتد. مابقی

اضافه‌وزن نیز که حدود ۵/۲ کیلوگرم است، باید از هفته دوم تا ۶ ماه بعد از زایمان

کاهش یابد. البته مادرانی که قبلاً زایمان داشته‌اند، مقداری از افزایش وزن زمان

بارداری خود را حفظ خواهند کرد

.

امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۰ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #5
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
دانستنی‌های تغذیه در دوران بارداری



نتایج یك مطالعه جدید نشان می‌دهد كه روش زندگی خانم‌های
باردار، در سلامت استخوان‌های فرزند‌شان در آینده موثر است. یك گروه تحقیقاتی برای

بررسی روش زندگی و تغذیه بانوان باردار و ارتباط آن با سلامت فرزندشان پس از تولد،

۱۲۵۰۰

زن را همراه فرزندان‌شان مورد بررسی قرار دادند. این محققان اعتقاد داشتند كه

تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری موجب ابتلای فرزندش در آینده به استئوپروز

خواهد شد
.

استئوپروز بیماری است كه تراكم مواد معدنی را در استخوان كاهش می‌دهد

و موجب می‌شود استخوان‌ها به آسانی شكسته شوند. این، نوعی بیماری است كه معمولا

بانوان سالمند را گرفتار خواهد كرد ولی محققان اعتقاد دارند پایه‌های اصلی این

بیماری، سال‌ها قبل و حتی پیش از تولد در بدن بانوان شكل می‌گیرد. دكتر دوی‌كله كه

یك روماتولوژیست در دانشگاه و بیمارستان ساوتهامپتون است، می‌گوید

: <
در این

مطالعه تلاش كرده‌ایم تا بفهمیم رژیم غذایی و ورزش‌های مادر در دوران بارداری چه

اثری بر سلامت جنین پس از تولد خواهد داشت

.>

تمام بانوانی كه در این مطالعه

شركت كرده بودند پیش از آغاز مطالعه، مورد بررسی دقیق قرار گرفتند و میزان ورزش و

فعالیت روزانه‌شان، نوع رژیم غذایی‌شان، وزن و قد و تراكم استخوان‌هایشان پیش از

بارداری ارزیابی شد. در ضمن از این بانوان درباره روش زندگی‌شان و سابقه مصرف

دخانیات، سوالاتی پرسیده شد. این بانوان در طول بارداری تحت نظر بودند و هرچند وقت

یك‌بار با آنها مصاحبه شده و از آنها اسكن تهیه می‌شد. به فاصله چند هفته پس از

تولد نوزادان، اسكن‌هایی از اسكلت بدن این نوزادان تهیه شد تا متوجه شوند كه در طول

بارداری، اسكلت بدن‌شان چگونه رشد كرده است. پس از زایمان نیز از اسكلت بدن مادران،

اسكن‌هایی تهیه شد تا ببینند در طول بارداری چه تغییراتی در اسكلت بدن این بانوان

ایجاد شده است. بیش از ۴۰۰ نفر از این بانوان در مرحله دوم این مطالعه شركت كردند

.
در این مرحله، كودكان این بانوان، هفت ساله شده بودند. از مادران‌شان خواسته شد

درباره غذایی كه این كودكان روزانه مصرف می‌كنند، به محققان توضیحاتی را ارایه

كنند. مادران و كودكان برای ارزیابی میزان فعالیت هفتگی‌شان مورد ارزیابی قرار

گرفتند، به این ترتیب كه ضربان قلب و تراكم عضلانی‌شان سنجیده شد

.

در كودكان نیز

اسكن‌های استخوانی برای كامل‌شدن اطلاعات تهیه شد. سرپرست این گروه تحقیقاتی

امیدوار است نتایج این مطالعه طولانی‌مدت به دستیابی به روش‌هایی برای تغذیه سالم و

ورزش‌های كافی و مناسب بینجامد. در حقیقت نتایج این مطالعات می‌تواند برای مادران

باردار و سلامت فرزندان‌شان در آینده مفید باشد چون مادران باردار به تغذیه و روش

زندگی خود در این دوران بیش از پیش توجه كرده و فرزندانی به دنیا خواهند آورد كه در

آینده كمتر به پوكی استخوان دچار شوند

.





امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۱ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #6
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
خطر‌های سفر در بارداری




به هفته‌های پایانی سال که نزدیک می‌شویم همه خانم‌ها مشغول
نظافت و خانه‌تکانی می‌شوند. خانم‌های باردار نیز خود را از این قاعده مستثنا

نمی‌دانند و گاهی فراموش می‌کنند که در سه ماهه آخر بارداری هستند و قدرت تعادل

آنها نسبت به قبل کمتر شده است. متاسفانه برخی موارد گزارش شده که بدون رعایت نکات

ایمنی و در نظر گرفتن خطرات سقوط روی چهارپایه می‌روند و یا تا ساعت‌ها روی پا

می‌ایستند و دیوارها و شیشه‌ها را نظافت می‌کنند
...

می‌خواهم هشدار بدهم که

جابه‌جایی اجسام سنگین و انجام کارهای سخت، پارگی زودرس کیسه آب و به دنبال آن

زایمان زودرس را به دنبال می‌آورد. توصیه می‌کنم فقط فعالیت‌های فیزیکی معمول خود

را داشته باشید؛ از استراحت دایم یا فعالیت دایم بپرهیزید و تعادل را در همه کارها

رعایت کنید. مساله دومی که در این ایام واجب می‌دانم هشدار وتاکیدی روی آن داشته

باشم سفر رفتن است. سفر کردن با خودروی شخصی در این جاده‌های پرترافیک یعنی نشستن

طولانی مدت و تجمع خون در پاهای شما که این مشکل به لخته شدن خون در عروق پاها منجر

می‌شود. لازم است تاکید کنم خطرات جدی مانند آمبولی ریوی در اثر همین ایجاد لخته در

پاها در کمین شماست

.

در کنار این خطر بزرگ، اتفاقاتی مانند ترمزهای ناگهانی،

وجود دست‌اندازها و احیانا تصادفات را هم باید در نظر بگیرید و آن‌وقت متوجه خواهید

شد که منطقی است حتی‌المقدور از سفر صرف‌نظر کنید

.

خانم‌های باردار نسبت به

ضربه‌ها حساس‌ترند و حتی ضربه‌ای نه چندان جدی می‌تواند برایشان دردسرساز شود. برای

مسافرت‌هایی با مسافت کم نیز توصیه می‌کنم پس از یک ساعت رانندگی پیاده شوید و قدم

بزنید تا خطرات ذکر شده رخ ندهد. سفر کردن حتی با هواپیما را هم در هفته‌های آخر

بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌کنم. بهترین وسیله برای سفر در این ایام قطار است که

امکان قدم زدن در آن وجود دارد البته باز هم در مسافت طولانی تکان و ضربه‌ها وجود

دارند

.

با این تفاصیل، برای خانم‌های بارداری که از همه نظر سالم هستند و

فشارخون طبیعی دارند و از نظر فاکتورهای سلامتی چکاپ شدند (خون‌ریزی یا افت یا

افزایش فشار خون ندارند) پرواز هیچ خطری ندارد ولی امکان زایمان در حین سفر وجود

دارد؛ لذا بعد از هفته ۳۶ (ماه هشتم) اغلب این ممنوعیت‌ها از طرف خطوط هوایی و

پزشکان هم رعایت می‌شود. اگر افراد سابقه مواردی مانند خطر زایمان زودرس، بی‌کفایتی

دهانه رحم و سابقه سقط را هم قبلا تجربه کرده باشند یا دچار کم‌خونی شدید و بیماری

قند باشند کانون توجه بیشتری هستند و به منظور حفظ سلامت مادر و جنین اقدامات

بیشتری انجام می‌شود

.


دکتر اعظم‌السادات موسوی

فوق تخصص سرطان زنان و

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران














امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۳ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #7
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
.غذاهای مناسب دوران حاملگی



این غذاها را به برنامه غذایی خود اضافه كنید تا كیفیت غذاهای دوران حاملگی شما بالا رود.

در دوران حاملگی، با غذاهای سالم، تركیبی مطلوب از مواد مغذی برای تولید مثل فراهم سازید. در سه ماه دوم حاملگی، شما حدوداً به بیش از300 كالری در روز نیاز دارید.

در اینجا چند نوع غذا وجود دارد كه می‌توانید آن را به غذای دوران حاملگی خود اضافه نمایید و كالری لازم برای تغذیه خود و بچه را تامین كنید.

حبوبات

چرا: نخود، عدس، لوبیا سیاه و سویا، پروتئین، فیبر، آهن، كلسیم و روی را تامین می‌كنند.

از آن لذت ببرید: در سوپ‌ها، سالادها و غذاهای پاستا، به عنوان حموس با كراكرهای سبوس‌داركامل یا در ساندویچها استفاده كنید.

گوشت گاو

چرا: تكه‌های باریك گوشت گاو مثل تكه راسته بالایی دارای پروتئین، ویتامین
B6,B12
و نیاسین به‌اندازه روی و آهن با قابلیت جذب بالا می‌باشد. گوشت گاو همچنین دارای كولین است كه برای تشكیل مغز و ایجاد قوه تشخیص لازم است.

از آن لذت ببرید:گوشت خرد شده به سس پاستا اضافه كنید و در تاكو به عنوان همبرگر و در غذاهای سرخ كردنی و تند استفاده كنید.

میوه‌های حبه‌ای

چرا: آنها منبعی از كربوهیدراتها، ویتامین
C
، پتاسیم، فیبر و فلوئید هستند. غذاهای گیاهی در این میوه‌ها به طور طبیعی تركیبات گیاهی مفیدی هستند كه‌ از سلولها در برابر آسیب و صدمه محافظت می‌كنند.

از آن لذت ببرید: آنها را روی برشتوك سبوس‌دار كه با ماست یا شیر پخته شده‌اند استفاده كنید و یا به كلوچه یا سالاد بیافزایید و با مقداری ماست و این میوه‌ها وكلوچه ترد خرد شده را مخلوط كنید و به عنوان دسر استفاده كنید.

کلم بروکلی

چرا: به علت وجود فیبر، كلسیم، كارتینوئیدها، زیكسانتین(نوعی كارتینوئید)برای بهتر شدن دید و پتاسیم برای تعادل فلوئید و تنظیم فشارخون مهم می‌باشند. بروكلی همچنین دارای مواد اولیه برای تولید ویتامین‌
E
در بدن است.

از آن لذت ببرید: به عنوان قسمتی از پاستا و غذاهای سرخ‌شده، به صورت بخار پز شده همراه با مقدار كمی‌روغن زیتون روی پوره‌ها بریزید یا به سوپها اضافه كنید و یا آنها را سرخ كنید. بروكلی ریز ریز شده را همراه روغن زیتون روی كاغذ ریخته و در دمای 400 درجه فارنهایت به مدت 15 دقیقه بپزید.








امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۴ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #8
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
غذاهای مناسب دوران حاملگی



پنیر (پاستوریزه)

چرا: پنیر دارای مقادیر زیادی كلسیم، فسفر و منیزیم برای بدن و برای استخوانها است به همراه ویتامین 12
B و پروتئین ( از نوع كم چرب آن استفاده كنید، برای ذخیره كالری، چربی و كلسترول)

از آن لذت ببرید: بعنوان اسنك همراه با كراكرهای سبوس دار یا میوه، روی سوپ‌ها، سالاد، ساندویچها و املت بریزید.

تخم مرغ:

چرا: تخم مرغ دارای مقادیر مناسب پروتئین است چون تخم مرغ امینواسیدهای مورد نیاز بدن برای رشد و نمو را فراهم می‌سازد. همچنین تخم‌مرغ حاوی ویتامینها و مواد معدنی از قبیل كولین، لوتین و زاكسانتین است. بعضی انواع آنها، چربی امگا 3 مورد نیاز كودك برای رشد مغز و دید بهتر را مهیا می‌سازند. پس لطفاً برچسب روی پنیر را چك كنید.

از آن لذت ببرید: در املت‌ها، در سالادها و ساندویچ، وافل (نوعی كیك) خانگی و غذاهای فرانسوی سبوس‌دار، بعنوان اسنك، یا نیمرو استفاده كنید.

شیر:

چرا: شیر منبع بسیار عالی از كلسیم، فسفر و ویتامین
D مواد مغذی سازنده‌استخوان مادر و بچه كه هر روز به آن نیاز دارند. شیر همچنین دارای پروتئین، ویتامین A و ویتامینهای B است.

از آن لذت ببرید: ساده یا طعم دار، مخلوط با میوه، روی كراكرهای سبوس دار و میوه، در پودینگ استفاده كنید. بلغور جو را همراه باشیر به جای آب در مایكرووی تهیه كنید.

آب پرتقال (غنی شده)

چرا: آب پرتقال به همراه كلسیم و ویتامین
D اضافه شده دارای همان مواد مغذی موجود در شیر است. به علاوه ‌آب پرتقال دارای مقادیر زیادی ویتامین C پتاسیم و فولیت است.

از آن لذت ببرید: به صورت ساده یا یخ زده بعنوان نوشابه بدون الكل استفاده كنید.

ماهی آزاد

چرا: به علت وجود پروتئین، ویتامینهای
B و چربیهای امگا 3 كه قدرت دید و رشد مغز را در كودك افزایش می‌دهد.

از آن لذت ببرید: آن را كباب كنید. از ماهی آزاد كنسرو شده در سالادها و ساندویچ‌ها استفاده كنید.

سیب زمینی شیرین:

چرا: سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین
C و فولیت، فیبر و كاروتنوئیدها است تركیباتی كه بدن آنها را به ویتامین A تبدیل می‌كند. همچنان مقادیر زیادی پتاسیم دارد.

از آن لذت ببرید: به صورت تنوری، تكه‌شده و پخته شده‌ استفاده كنید. سیب زمینی پوست گرفته را برای اسنك و غذای جانبی و همچنین بصورت له شده در آب پرتقال یا كباب شده‌استفاده كنید. روی تكه‌های شسته شده سیب زمینی مقداری روغن كانولا بمالید و روی كاغذ پخت قرار داده و در دمای 400 درجه فارنهایت به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.

غلات سبوس‌دار

چرا: غلات سبوس دار، غنی از اسیدفولیك، ویتامینهای
B، آهن و روی هستند. سبوسها دارای فیبر و مواد‌مغذی بیشتری نسبت به سبوسهای عمل‌آوری شده مثل نان‌سفید، برنج سفید و آرد سفید هستند.

از آن لذت ببرید: از بلغور جو برای صبحانه، نانهای سبوس‌دار برای ساندویچ، برنج قهوه‌ای، برنج وحشی، پاستا سبوس گندم یا برای شام، ذرت یا كراكرهای سبوس دار برای اسنك استفاده كنید.

ماست (ساده كم چرب یا بدون چربی)

چرا: به علت وجود پروتئین، كلسیم، ویتامینهای
B و روی. ماست ساده بیشتر از شیر كلسیم دارد.

از آن لذت ببرید: روی میوه یا عسل، میوه‌تازه یا خشك یا روی بلغور سبوس‌دار خشك بریزید. از ماست‌ساده روی سیب زمینی شیرین پخته شده‌ استفاده كنید تا نرم‌تر شود.

امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۵ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #9
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
حاملگی، زمان کاهش وزن نیست




تغییرات رژیم غذایی برای رسیدن به وزن دلخواه باید حداقل در ۳
تا ۴ ماه پیش از حاملگی صورت گیرد. استفاده از رژیم های کاهش وزن طی بارداری و

شیردهی برای زنان خطرآفرین است. مادر باردار باید از تولد نوزاد کم وزن یا
LBW (
وزن

کمتر از ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم) جلوگیری کند. در نوزادان

LBW
خطر مرگ ۴۰ برابر بیشتر از

نوزادان نرمال است. دو شاخص مهم در تعیین وزن تولد نوزاد موثر است

.

۱
)
سایز

مادر؛ مادران بزرگ سایز نوزادان بزرگ سایز خواهند داشت. سایز مادر فاکتور تعیین

کننده سایز جفت است و سایز جفت تعیین کننده مقدار مواد مغذی رسیده به جنین و در

نتیجه وزن تولد نوزاد است

.

۲
)
افزایش وزن مادر در بارداری؛ کمتر از نیمی از

اضافه وزن بارداری به خاطر جفت، جنین و مایع آمنیوتیک است و باقیمانده به خاطر بافت

های دستگاه تولیدمثل، مایعات، خون و ذخایر است که بیشتر آن چربی است. البته افزایش

تدریجی چربی زیرپوستی در ناحیه شکم، کمر و بالای ران به عنوان ذخیره انرژی برای

حاملگی و شیردهی عمل می کند

.

چاقی و حاملگی


حاملگی در زنان چاق با
BMI
بیشتر از ۲۹، احتمال تولد نوزاد بسیار پری ترم (زایمان کمتر از ۳۲ هفته) و مرگ جنین

را به خصوص در حاملگی اول افزایش می دهد. در زنان چاقی که باردار می شوند خطر

زایمان طولانی، پیلونفریت، دیابت، پرفشاری خون و ترومبوآمبولی وجود دارد. به هر حال

باید دانست که حاملگی، زمان کاهش وزن نیست و تنها افزایش وزن زنان چاق کمتر از زنان

دیگر توصیه می شود

.

تغییرات فیزیولوژیک ایجادشده در حاملگی


افزایش حجم

خون تا ۵۰ درصد و در نتیجه کاهش هموگلوبین، آلبومین و غلظت سایر پروتئین های سرم و

غلظت ویتامین های محلول در آب


افزایش غلظت سرمی ویتامین های محلول در چربی،

تری گلیسرید،کلسترول و اسیدهای چرب آزاد


افزایش فیلتراسیون کلیه (در اثر

افزایش حجم خون) و تا حدودی کاهش توانایی بازجذب بعضی مواد مغذی که باعث می شود قند

و اسیدآمینه به ادرار وارد شده و باعث افزایش احتمال بروز عفونت های ادراری و کاهش

توانایی دفع ادرار و بروز ادم می شود. البته بروز ادم خفیف اگر با پروتئینوری و

هیپرتانسیون همراه نباشد، طبیعی است و باعث تولد نوزاد کمی بزرگ تر با

prematurity
کمتر می شود
.

نیازهای تغذیه یی زنان باردار


۱
)
انرژی؛ میزان

نیاز به انرژی در سه ماهه اول حاملگی همانند پیش از حاملگی است. افزایش نیاز به

انرژی حدود ۳۰۰ کیلوکالری در روز در سه ماهه دوم و سوم است.کتونمی، شاخصی برای

کمبود انرژی مادر است

.

۲
)
پروتئین؛ زنان حامله پروتئین بیشتری برای سنتز بافت

های جنین و مادر نیاز دارند. بیشترین نیاز به پروتئین در سه ماهه دوم و سوم است

.
میزان پروتئین مورد نیاز روزانه برای زنان حامله ۷۱ گرم یا ۱/۱ گرم به ازای کیلوگرم

وزن بدن در روز براساس وزن پیش از حاملگی است

.
-
گروه لبنیات؛ هر واحد حاوی هشت

گرم پروتئین

-
گروه گوشت؛ هر واحد حاوی هفت گرم پروتئین
-
گروه غلات؛ هر واحد

حاوی سه گرم پروتئین

-
گروه سبزی ها؛ هر واحد حاوی دو گرم پروتئی
-
پروتئین

سفیده تخم مرغ امتیاز ۱۰۰ دارد

.

۳
)
چربی؛ دریافت امگا-۳ به خصوص در سه ماهه سوم

به تکامل مغز و شبکیه جنین کمک می کند.کودکانی که در دوران جنینی امگا-۳ کافی

دریافت کرده اند نسبت به آنهایی که دریافت نکرده اند،

IQ
بالاتر و بینایی بهتری

دارند. نسبت دریافت امگا-۳ به امگا-۶ باید ۱ به ۱۰-۴ باشد

.





امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۶ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
*
ارسال ها: 431
اعتبار: 7
سپاس کرده: 350
سپاس شده: 277 در 143 موضوع

امتياز: 596.01

ارسال: #10
RE : مواردی مهم در مورد بارداری
حاملگی، زمان کاهش وزن نیست
۴)
ویتامین ها و مواد

معدنی؛ منابع غنی از فولیک اسید عبارتند از؛ سبزیجات برگ سبز تیره، آب پرتقال،

حبوبات، سویا، جوانه گندم، بادام و.... در زنانی که قرص های ضدبارداری، داروهای

ضدصرع، سیگار یا الکل مصرف می کنند یا سندرم سوءجذب دارند، احتمال کمبود فولیک اسید

بیشتر است. مکمل فولیک اسید به میزان روزانه یک قرص (هزار میکروگرم) از سه ماه پیش

از حاملگی تا پایان بارداری داده می شود. مواد غذایی حاوی فولیک اسید عبارتند از؛

جگر گاو، حبوبات پخته، اسفناج پخته، جوانه گندم، کاهو، آب پرتقال تازه، زرده تخم

مرغ، موز و شیر

.
-
ویتامین
:A
روزانه ۴هزار واحد بین المللی برای زنان حامله

توصیه می شود. مصرف روزانه بیشتر از ۱۰هزار واحد بین المللی (۵/۲ برابر

RDA)
ویتامین
A
یعنی مقداری که در بیشتر مکمل های مولتی ویتامین یافت می شود با افزایش

خطر نقص تیغه عصبی همراه است. این مسمومیت در مورد بتاکاروتن صادق نیست. بیشترین

خطر ویتامین

A
زیاد در دو هفته قبل از بارداری و دو ماهه اول بارداری است. چون جگر

حیوانی به ازای هر ۹۰ گرم حاوی ۹هزار واحد بین المللی ویتامین

A
است، زنانی که قصد

حاملگی دارند یا در مراحل اولیه بارداری هستند فقط باید مقادیر کم جگر و به دفعات

کم مصرف کنند

.
-
کلسیم؛ زنان ۱۸ ساله و کمتر روزانه ۱۳۰۰ میلی گرم و زنان ۱۹

ساله و بیشتر روزانه هزار میلی گرم کلسیم نیاز دارند. افزایش نیاز به کلسیم در

موارد زیر اتفاق می افتد؛

-
زنانی که مقدار کمی شیر و لبنیات مصرف می کنند
.
-
نوجوانانی که نیاز به کلسیم آنها به علت رشد خودشان بالا است
.
-
زنانی که دچار

کمبود ویتامین

D
هستند یا رژیم پرفیبر مصرف می کنند که سبب کاهش جذب کلسیم می

شود

.
-
زنانی که دارای حاملگی های پشت سر هم هستند
.
-
آهن؛ افزایش قابل توجه

حجم خون در دوران حاملگی، نیاز به آهن را شدیداً افزایش می دهد. مغز استخوان فعال

حدود ۵۰۰ میلی گرم آهن المنتال اضافه تر در حاملگی مورد استفاده قرار می دهد و نیز

با توجه به نیاز اضافه جفت و جنین، مادر باردار باید ۱۵ میلی گرم آهن اضافه تر از

حالت غیربارداری دریافت کند. کل نیاز دریافتی آهن در بارداری ۳۰ میلی گرم است

.
کمبود آهن باعث کاهش تولید هموگلوبین و بروز آنمی، اختلال در رسیدن خون به جفت و

جنین و عدم تحمل خونریزی زایمان می شود. مادران باردار باید از پایان ماه چهارم

بارداری تا سه ماه پس از زایمان روزانه یک عدد قرص آهن مصرف کنند. برای کاهش عوارض

گوارشی قرص آهن آن را قبل از خواب می توان خورد. تغییر رنگ مدفوع و حالت تهوع و

استفراغ ناشی از مصرف مکمل آهن بعد از چند روز مصرف آن برطرف می شود

.
-
کافئین؛

مصرف روزانه بیش از ۵۰۰ میلی گرم کافئین با افزایش خطر سقط خودبه خودی در سه ماهه

اول و اوایل سه ماهه دوم حاملگی همراه است. آشامیدن دو لیوان و کمتر قهوه یا چهار

لیوان و کمتر نوشابه های حاوی کافئین در حاملگی مجاز است

.





امضا كاربر


اشكهای
همدلی از روی مكر است و فریب
كاش روزی چشمهامان با صداقت می شدند


دو شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ ۰۰:۵۷ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1396.