پا گذاشتن نوزاد جدید به محیط خانواده، مشکلات ناسازگاری فراوانی را برای کودک اول تان و نیز شما به همراه دارد. اما مطمئن باشید که با آماده کردن او و خودتان از استرس در خانواده جلوگیری خواهید کرد.
کودکان بالای 8 سال به ورود نوزاد جدید علاقه و رغبت بیشتری نشان می دهند و اغلب دوست دارند نوزاد را در آغوش بگیرند، پوشک او را عوض کنند و با شیشه به او غذا بدهند.
بنابراین در کودکان بالای 8 سال مشکلات کمتری به چشم می خورد، اما در کودکان کمتر از 8 سال مشکلات ناسازگاری بیشتر است.
زیرا آنها با ورود نوزاد جدید احساس می کنند که کسی جانشین آنها شده و به اینکه شما به اندازه قبل او را دوست خواهید داشت یا نه شک می کنند.
بعضی دیگر حتی قبل از به دنیا آمدن نوزاد جدید به او حس خشم و بی میلی دارند، بنابراین حس حسادت و جانشینی از قبل از ورود نوزاد باید از بین برده شود، درغیر این صورت احساسات کودک دچار اختلال می شود.
درباره حامله شدن خود از همان ابتدای بارداری با کودک اول تان سخن گویید یعنی قبل از این که اشخاص دیگری درباره بارداری شما بدانند، این موضوع را به کودک تان بگویید. این باعث می شود که کودک احساس کند فرد مهم و خاصی است که این راز را قبل از همه فهمیده است.
اگر کودک اول تان باید از شیر گرفته شود یا در سنی است که دیگر نمی خواهید او را پوشک کنید، یا می خواهید در اتاق خودش بخوابد، این کارها را نزدیک به زمان تولد نوزاد جدید انجام ندهید، زیرا کودک فکر می کند که این تغییر رفتاری که شما از او انتظار دارید فقط به خاطر نوزاد جدید است نه به خاطر بزرگ شدن خودش!
به کودک خود تاکید کنید که چقدر تمام نظراتش در مورد نوزاد برای شما مهم و ارزشمند است و اجازه دهید که در خرید لباس ها، وسایل و لوازم مورد احتیاج نوزاد نظر بدهد.
نظر کودک تان را در مورد اسم نوزاد بپرسید . به او تاکید کنید که تو بزرگ تری و کارهای بیشتری را می توانی انجام دهی که نوزاد نمی تواند انجام دهد. (هر چه به این موضوع بیشتر تاکید کنید، کودک شما احساس ارزشمندی بیشتری خواهد کرد.)
درباره حامله شدن خود از همان ابتدای بارداری با کودک اول تان سخن گویید یعنی قبل از این که اشخاص دیگری درباره بارداری شما بدانند، این موضوع را به کودک تان بگویید. این باعث می شود که کودک احساس کند فرد مهم و خاصی است که این راز را قبل از همه فهمیده است
کودک را همراه خودتان به سونوگرافی ببرید تا عکس نوزاد را در رحم شما ببیند و صدای قلب او را بشنود. قبل از شروع ناراحتی های باردار ، کودک را از این مسئله آگاه کنید که ممکن است کمی ناراحتی و ناخوشی برای شما به وجود بیاید و صادقانه در مورد هر آنچه درون بدن شما و احساسات شما رخ می دهد تا حدودی به او بگویید تا او خود را همدردی در این جریان بداند و با شما احساس نزدیکی کند نه اینکه فقط یک مشاهده گر باشد!
این اعتقاد را برای کودک تقویت کنید که با ورود نوزاد، زندگی تو تغییر نخواهد کرد.