به انجمن های تخصصی دانلود رایگان خوش آمدید

تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان / انجمن تفریح و سرگرمی / تالار تفریح و سرگرمی / دانستنيها v / دانستنی های جالب درباره ی برنج

نام کاربری یا ایمیل:  
پسورد:     
ثبت نام | بازیابی پسورد
ثبت نام راهنما لیست اعضا مشاهده ارسال های جدید مشاهده ارسال های امروز
X اطلاعات تالار نشان میدهد که شما عضو نیستید. لطفا از این لینک در کمتر از 1 دقیقه ثبت نام کنید



ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دانستنی های جالب درباره ی برنج

نویسنده پیام
*
ارسال ها: 16,155
اعتبار: 226
سپاس کرده: 3,004
سپاس شده: 9,457 در 5,513 موضوع

امتياز: 6,430.12

ارسال: #1
دانستنی های جالب درباره ی برنج
برنج گیاهی است یکساله که ارتفاع آن تا ۱/۵ متر میرسد ودر مناطق گرم و مرطوب و پرآب می روید . ساقه ی آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است .






برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می شده است . برنج بعدا از آسیا به ژاپن ، سبلان و دیگر نقاط استوایی کره زمین راه یافت و در قرت هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند . برنج انواع مختلف درد و این انواع را تا حدود ۱۵۰ نوع مختلف تخمین می زنند . نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود .
بطور کلی دو نوع برنج وجود دارد : نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که بنام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد می باشد و بنام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد . آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می کنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است . رنگ اصلی برنج وقتیکه در پوسته است قهوه ای است و بنام برنج قهوه ای Brown Rice نامیده می شود . برای بدست آوردن برنج سفید ،‌دانه های برنج را در دستگاههای مخصوصی می ریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادم برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین می رود و برنج برنگ سفید و شفاف بدست می آید که عاری از ویتامین ب ۱ است و اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه می کنند و غذای دیگری مصرف نمی کنند به بیماری بری بری Beri-Beri دچار می شوند . بنابراین برای استفاده از تمام ویتامین ها و موادمعدنی برنج بهتر است که از برنج قهو های که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهو های کمی مشکل تر از هضم برنج سفید می باشد . یکیدیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریک تر و دراز تر از برنج صدری است . این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامین های بیشمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است وبهتر است که مخلوط با برنج سفید بکار برده شود .
• ترکیبات شیمیایی: در برنج ماده ای بنام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را دراست . برنج از لحاظ موا غذایی بسیار غنی است . البته همانطور که گفته شد هنگانیکه پوسته قهوه ای آنرا می گیرند مقدری از ویتامین های خود را از دست می دهد . در جدول زیر واد موجود در صد گرم برنج قهو ه ای و برنج سفید با هم مقایسه شده است. مواد در صد گرم برنج قهوه های در صد گرم برنج سفید انرژی ۳۶۰ کالری ۳۶۲ کالری آب ۱۲ گرم ۱۲ گرم پروتئین ۷/۵ گرم ۶/۶ گرم نشاسته ۷۶ گرم ۸۰ گرم کلسیم ۳۲ میلی گرم ۲۵ میلی گرم فسفر ۲۲۰ میلی گرم ۹۵ میلی گرم آهن ۱/۶ میلی گرم ۰/۸ میلی گرم سدیم ۱۰ میلی گرم ۵ میلی گرم پتاسیم ۲۱۵ میلی گرم ۹۰ میلی گرم ویتامین ب ۱ ۰/۳۵ میلی گرم ۰/۰۶ میلی گرم ویتامین ب ۲ ۰/۰۵ میلی گرم ۰/۰۳ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۴/۸ میلی گرم ۱/۵ میلی گرم همانطور که دیده می شود مقدر ویتامنی B1 در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2 نصف و ویتامین B3 بمقدر یک سوم برنج قهو ه ای یم باشد و مواد معدنی آن بمقدر بسیار زیادی کاهش می یابد . پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا می شود سبوس برنج Rice Bran نامیده می شود که آنهم منبع ویتامین ها و مواد معدنی است .
در صد گرم سبوس برنج مواد زیر وجود دارد : انرژی ۲۷۵ کالری آب ۹/۷ گرم پروتئین ۱۳/۵ گرم چربی ۱۵/۵ گرم نشاسته ۵۰ گرم کلسیم ۷۵ گرم فسفر ۱۴۰۰ میلی گرم آهن ۲۰ میلی گرم پتاسیم ۱۵۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۱ ۲/۲۵ میلی گرم ویتامین ب ۲ ۰/۲۵ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۳۰ میلی گرم غشای قهو ه ای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا می شود سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و پروتئین است . جدول زیر مقدر مواد موجود در صد گرم این غشای قهو ه ای رنگ را نشان می دهد . کالری ۲۶۵ آب ۹/۸ گرم پروتئین ۱۲ گرم چربی ۱۲/۸ گرم نشاسته ۶۰ گرم کلسیم ۷۰ میلی گرم فسفر ۱۱۰۰ میلی گرم آهن ۱۶ میلی گرم پتاسیم ۷۱۵ میلی گرم ویتامین ب ۱ ۱/۸۵ میلی گرم ویتامین ب ۲ ۰/۱۸ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۲۸ میلی گرم
• خواص داروئی: برنج از نظر طب ایرانی ،‌معتدل و خشک است البه بستگی درد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالیکه برنج کته شده گرم است . برنج دارای ماده ای بنام Amidon می باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی چسبد نان درس کردن از آن کمی مشل است . در خاور دور از برنج نوعی الکل درست می کنند که بنام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و بمصرف دارویی می رسد . برنج غیر از اینکه یک غذای سهل الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را دراست که به تعدای از آن اشاره می شود .
۱- برنج قهو ه ای خاصیت ضد التهاب عصبی را دارد .
۲- خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم می کند .
۳- از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می شود که بعنوان مقوی معده بکار می رود .
۴- اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است .آب برنج را می توان به اطفال شیرخوار نیز داد .
۵- برای شست و شوی زخم ها از آب برنج استفاده کنید .
۶- آب برنج را می توان برای درمان ورم های روده ای و استفراغهای خونی بکار برد .
۷- دم کرده ریشه و ساقه های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می شود .
۸- برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید .
۹- برنج خواب آور است .
۱۰- برنج تشنگی را برطرف می کند .
۱۱- زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می شود .
۱۲- خوردن برنج تولید اسپرم می کند .
۱۳- برنج را اگر با شیر و شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت می کند .
۱۴- برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید .
۱۵- اگر برنج سفید را در آّب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است .
۱۶-آب جوشانده برنج را که آبکش می کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشوئید که آنها را جلا می دهد
۱۷- برای رفع التهاب پوست ، در برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید .
۱۸- دانشمندان ثابت کرده اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است .
۱۹- خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگاه می دارد .
۲۰- یکی از اطباء آمریکایی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می کند او به بیماران تائید می کند که برنج بدون نمک همراه با میوه های مختلف بخورند . البته هنوز دانشمندان نمی دانند که در برنج چه ماده ای وجود دارد که باعث پائین رفتن فشار خون می شود .
۲۱- رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است .
۲۲- رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری سورای سیس Psorasis نیز بسیار مفید است .
• مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است
پنج شنبه ۸ دي ۱۳۹۰ ۰۷:۱۹ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 






تالار گفتمان اف دی ال - انجمن تخصصی دانلود رایگان - تالار گفتگوی ایرانیان © 1397.